nlNederlands

Artikel

Het gaat eindelijk goed in Nederland

Lees verder

Case

Croon Elektrotechniek, tweedaagse politiek handelen

Lees verder
Politiek Handelen

Artikel

Verslag internationale vrouwendag: Leer je eigen mindbugs kennen

Lees verder
Workshop-Mindbugs

Cases

Geslaagde training Inzicht in besluitvorming voor Young Potentials KPN

Aan het begin van deze maand heeft onze training voor Young Potentials van KPN wederom plaatsgevonden. De 13 Young Potentials verdiepten zich twee dagen lang in het thema Politiek en Besluitvorming. Deze training bestaat uit een klein deel theorie en uit een groot deel praktijk.“Hoe ziet het politieke krachtenveld er specifiek binnen KPN uit? Hoe handel jij als Young Potential daar nu in en en hoe kun je effectiever invloed uitoefenen, ook als je zelf geen macht hebt?” Samen met een aantal betrokken experts maakten de Young Potentials deze dagen hun balans voor zichzelf op en oefenden met daadwerkelijk effectiever gedrag binnen KPN.

Geslaagde training Inzicht in besluitvorming voor Young Potentials KPNUiteraard ontbrak onze Cor op het fort deze keer ook niet. Door zijn directe respectvolle en eerlijke feedback tijdens een aantal fysieke activiteiten, doorvoelde de Young Potentials precies in welke patronen ze geneigd zijn te schieten wanneer het ‘spannend’ wordt. Ook hoe zij elkaar kunnen ondersteunen in macht uitoefenen en effectievere communicatie. De persoonlijke drijfveerprofielen bevestigden hun patronen en gaven ook richting aan hoe effectiever gedrag te laten zien.

Marc en Annelore, senioren binnen KPN, waren ook weer van de partij. Zij deelden hun eigen ervaringen ‘Hoe het politieke spel te spelen’ binnen de grotere organisatie van KPN. ‘Wat lijkt belangrijk om succesvol te zijn binnen KPN? Promotie te maken? Kwaliteit te bieden?’ De Young Potentials wisselden met elkaar uit hoe zij dat ervaren binnen het eigen onderdeel van KPN waar zij werkzaam zijn en ontdekten de rode draad van KPN.

Geslaagde training Inzicht in besluitvorming voor Young Potentials KPN

De tweede dag werd hard gewerkt aan eigen casuïstiek. We besloten de dag met een zeer leerzame Aikido ervaring: ‘Hoe blijf ik wendbaar en keerbaar? Hoe kan ik, met het doel in het oog, het standpunt van de ander beter begrijpen? Hoe houd ik grip op de zaak? Wat gebeurt er bij weerstand van de ander? Of wanneer de ander juist geen enkele weerstand biedt? Wie leidt er dan?’
De actieve vorm zorgt ervoor dat de fysieke reacties het overnemen van onze ratio. Een waardevolle ervaring om er achter te komen wat het meest effectieve is. Zo zegt de één bij geen weerstand: “Zo is er niets aan, de competentie is er nu uit waardoor ik er mee ophoud”. Een ander reageert weer anders; “Heerlijk om eens samen te bewegen in plaats van actie-reactie”.

Enkele reacties van de Young Potentials op de training:

‘Groepsbindend, actief, ontzettend leuk, maar ook leerzaam’, ‘Leerzaam, toename van Zelfreflectie’, ‘Positief en biedt veel inzichten’.

Wil je meer weten over de mogelijkheden rondom maatwerk programma’s voor Young Potentials? Neem dan contact met Sanne van Doorn van Direction (vandoorn@dir.nl of T. 035 – 603 79 79).