(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Cases

Croon Elektrotechniek, tweedaagse politiek handelen

In opdracht van Croon Elektrotechniek hebben we een geselecteerde groep projectleiders tijdens de tweedaagse training Politiek Handelen getraind om ze meer inzicht te geven in het politieke krachtenveld, hoe daarin te handelen en bewust te worden van alle facetten die hier daar bij komen kijken.

Gedurende het traject Politiek Handelen werden in de eerste dag de volgende onderwerpen behandeld:Politiek Handelen

 • Politiek: waarom kunnen we niet zonder?
 • Politiek Handelen en macht binnen organisaties: onlosmakelijk met elkaar verbonden.
 • Welke omgangsvormen met macht kun je herkennen?
 • Kan jij de kwaliteit van het politiek handelen bij jezelf en je organisatie verhogen?
 • Wat is het spel dat gespeeld wordt? Het Politieke Handelingsmodel.
 • De structuur van politiek handelen.
 • Patroonmatig politiek handelen. Wat herken je bij jezelf en binnen jouw organisatie?
 • Hoe kan je planmatiger te werk gaan en zo betere resultaten boeken?
 • Werken met de methodiek RealDrives®.

Het resultaat van deze training Politiek Handelen was dat de deelnemers:Fred Vermeulen - Macht en Politiek Handelen in Organisaties

 • Meer bewust geworden zijn van het politieke gedrag binnen het werkveld.
 • Geleerd hebben hoe het eigen speelveld van invloed in kaart te brengen.
 • De eigen patronen beter kunnen herkennen en analyseren.
 • Geleerd hebben om een eigen strategie te ontwikkelen voor een gegeven speelveld.
 • Bekend zijn gemaakt met alternatieve beïnvloedingsmethoden.
 • Inzicht hebben gekregen in hoe het spel gespeeld wordt, hoe je de verhoudingen in kaart te brengen en de njuiste wegen weten te bewandelen om het spel mede te bepalen.

“Het inzicht dat we kregen in het politiek handelingsmodel is een belangrijk handvat voor enerzijds de verdere persoonlijke ontwikkeling en anderzijds om nog beter het besluitvormingstraject in te gaan.”

Wil je meer weten over de reguliere en maatwerktrainingen Politiek Handelen? Neemt u dan contact op met Muriel Schrikkema (T. 035-6037979).

Verder ontwikkelen...

Trainingen
Maatwerktraining: Besluitvorming versterken - politieke vaardigheden voor (project-)leiders en professionals3-daagse Training: Het politieke spel in je organisatie/project effectiever spelen