(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Artikelen

Kantoorpolitiek zal altijd blijven bestaan

Kantoorpolitiek is iets van alle tijden en binnen elke organisatie. Groot of klein. Profit, non-profit en binnen overheidsorganisaties. Het politieke krachtenveld in je organisatie op een goede manier beïnvloeden is soms best moeilijk. Soms lijkt het besluitvormingsproces niet altijd even transparant of neemt niet iedereen zijn/haar verantwoordelijkheid. En wat gebeurt er met macht en politiek binnen organisaties als we steeds meer hybride gaan werken?

In de afgelopen jaren zijn we massaal overgestapt naar het hybride werken. Hoewel deze overstap veel voordelen met zich meebrengt, brengt het ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Een van deze uitdagingen is kantoorpolitiek, die ook in de online wereld blijft bestaan. In dit artikel bespreken we wat kantoorpolitiek is, waarom het blijft bestaan en hoe je hiermee om kunt gaan in tijden van het hybride werken.

Wat is kantoorpolitiek?

Kantoorpolitiek is de informele manier van omgaan met macht, invloed en beslissingen in een organisatie. Het gaat om de ongeschreven regels die binnen een organisatie gelden, zoals wie met wie samenwerkt, wie er promotie maakt en wie er toegang heeft tot belangrijke informatie. Kantoorpolitiek kan positief of negatief zijn en kan invloed hebben op de cultuur binnen een organisatie.

Waarom blijft kantoorpolitiek bestaan als we steeds meer hybride werken?

Hoewel we wellicht minder fysiek op kantoor aanwezig zijn, blijft kantoorpolitiek bestaan. Dit komt omdat mensen nog steeds op zoek zijn naar macht, invloed en informatie. Bovendien kan online werken nieuwe vormen van kantoorpolitiek met zich meebrengen, zoals het creëren van aparte groepschats.

In een interessant artikel uit Fast Company geeft de auteur vijf redenen, op basis van wetenschappelijk onderzoek, waaromKantoorpolitiek zal altijd blijven bestaan...ook online kantoorpolitiek een ding zal blijven, zelfs als de waterkoeler of vergaderruimte virtueel is.

Macht en politiek binnen organisaties is springlevend schrijft de auteur. Dit zijn de vijf redenen waarom de wetenschap zegt dat we er nooit vanaf zullen komen:

  1. Mensen zijn van nature politiek
  2. Een online werkomgeving is een kopie van de offline werkomgeving
  3. Onze persoonlijkheden veranderen niet veel van de analoge naar de digitale wereld
  4. We zullen niet toestaan dat technologie ons controleert of corrigeert
  5. Degenen die macht hebben, hebben politiek nodig om die te behouden

Kantoorpolitiek kan je ook positief inzetten

Macht en politiek handelen hebben vaak, ten onrechte, een slechte naam. Helaas, want veelal hebben ze een doorslaggevende rol bij het functioneren van individuen en organisaties. Macht en politiek bepalen de besluitkracht van de organisatie en het vertrouwen van de mensen die met elkaar samenwerken. Organisaties zijn continu aan het veranderen. Ook qua hiërarchie. Steeds vaker is het voor professionals van belang om invloed te kunnen uitoefenen op de besluitvorming. Om gehoord te worden.

Tijdens de 3-daagse training ‘Het politieke spel in je organisatie effectiever spelen‘ leer je dat effectief politiek handelen een spel is met spelregels. Het is een ambacht dat je kunt leren. Tijdens deze training leer je beter het spel te spelen (ook online), vanuit je eigen kwaliteiten. Je breidt jouw ‘instrumentarium’ om met macht en politiek om te gaan uit.

Klik hier voor het programma en de deelname-mogelijkheden!

Verder ontwikkelen...

Trainingen
Maatwerktraining: Besluitvorming versterken - politieke vaardigheden voor (project-)leiders en professionals3-daagse Training: Het politieke spel in je organisatie/project effectiever spelen
Cases