(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Artikelen

Hoe speel je het politieke spel in je organisatie effectiever?

Hoe speel je het politieke spel in je organisatie effectiever? Kan ik het negatieve gevoel bij kantoorpolitiek verminderen? Hoe komt het dat het besluitvormingsproces door macht en politiek handelen minder transparant wordt? In elke organisatie of project spelen politieke krachtenvelden een belangrijke rol. Toch hebben veel mensen een negatieve connotatie bij politiek handelen. Maar wat als je de regels van het politieke spel kunt leren en hiermee jouw succes kunt bepalen? Ontdek hoe je politiek handelen en kantoorpolitiek kunt herkennen en analyseren, hoe je conflicten kunt aanpakken en jouw argumenten beter kunt laten horen. Met de driedaagse training ‘Het politieke spel in je organisatie effectiever spelen‘ krijg je de handvatten om het politieke spel effectiever te spelen en jouw strategische rol in de organisatie te versterken.

Onderzoek van Harvard

75% van de respondenten in een recent onderzoek in de Harvard Business Review gaf aan dat het managen van moeilijke relaties op het werk of kantoorpolitiek op het werk de grootste aanslag op hun veerkrachtreserves was. Uit het onderzoek blijkt dat macht en politiek handelen voor zowel medewerkers als leidinggevende een van de grootste uitdagingen is. Maar waarom heeft politiek handelen zo’n negatieve connotatie? Waarom is het zo belangrijk om het politieke spel te begrijpen en te leren spelen? En hoe kun je effectief politiek handelen inzetten om je doelen te bereiken en je carrière vooruit te helpen?

Het antwoord op deze vragen kan de sleutel zijn tot succes op de werkvloer. Kantoorpolitiek is in bijna iedere organisatie of project aanwezig waar verschillende belangen spelen. Het kan leiden tot conflicten en spanningen binnen een organisatie. Het is daarom belangrijk om te weten hoe je politieke patronen en krachtenvelden kunt herkennen en analyseren en hoe je deze kunt beïnvloeden om je doelen te bereiken.

Het politieke spel in je organisatie effectiever leren spelenHet politieke spel in je organisatie effectiever spelen

Wil jij het politieke spel in je organisatie of project beter kunnen beïnvloeden? Dan is de driedaagse training ‘Het politieke spel in je organisatie effectiever spelen‘ wellicht iets voor jou. De training richt zich op het ontwikkelen van vaardigheden die nodig zijn om politiek handelen effectief te kunnen toepassen, inclusief persoonlijke eigenschappen zoals flexibiliteit, lef en zelfvertrouwen.

Tijdens deze training leer je politieke patronen en krachten te herkennen en analyseren, conflicten beter aan te pakken en hoe je ervoor kunt zorgen dat er ook naar jouw argumenten wordt geluisterd. Ook krijg je inzicht in jouw emotionele valkuilen die jouw flexibiliteit en effectiviteit tegenwerken.

“Ik heb in geen tijden zo’n goede cursus gevolgd. Met name de overtuigingstechniek ‘framing’ in het kader van debatteren in vergaderingen heb ik al direct toegepast!”
Harriet van Daal, Head International Office VU University Amsterdam

Na afloop van de training kun je politieke patronen en verschillende belangen herkennen en analyseren, en weet je hoe je het politieke spel beter kunt inschatten en lezen. Je leert ook hoe je jouw strategische rol beter kunt invullen en politieke situaties eerder kunt herkennen en analyseren om op de juiste manier het gesprek aan te gaan.

De training behandelt onder andere de structuur van politiek handelen, omgangsvormen met macht, planmatig werken, en oefeningen met het beïnvloeden van besluitvorming. Ook wordt er aandacht besteed aan de emotionele kant van het politieke spel en hoe je volwassen en rustige gesprekken kunt voeren.

“Ik heb de theorie onder de praktijk gevonden.”
Martin Hofsteenge, Teammanager Juridische Zaken – Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Na het afronden van deze training zul je beter in staat zijn om politieke patronen en verschillende belangen te herkennen en analyseren. Je leert hoe je politieke conflictsituaties effectief kunt aanpakken en hoe je het politieke spel kunt spelen. Je zult in staat zijn om jouw strategische (advies)rol beter te vervullen en je zult weten hoe je politieke situaties eerder kunt herkennen en analyseren, zodat je het gesprek op de juiste manier kunt voeren. Dankzij deze vaardigheden kun je als professional meer invloed uitoefenen binnen jouw organisatie of project en betere resultaten behalen.

Wil je meer weten over de training? Klik dan hier voor het programma (en data) of neem contact op met Marco Schreurs (T. 035-6037979).

Verder ontwikkelen...

Trainingen
Maatwerktraining: Besluitvorming versterken - politieke vaardigheden voor (project-)leiders en professionals3-daagse Training: Het politieke spel in je organisatie/project effectiever spelen
Maatwerk trainingen
Effectief beïnvloeden voor niet leidinggevendenEffectief beïnvloeden voor niet leidinggevenden
Inzicht in besluitvorming voor young potentialsInzicht in besluitvorming voor young potentials
Cases