(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – Mr. HPO Insight™

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor het HPO Insight™ verbetertool en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

wetenschappelijk en in de praktijk bewezen:

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, positieve feedback / feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling, diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen profit-, non-profit- en overheidsorganisaties (klassikaal en/of online) bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Artikelen

Hoe krijg je commitment voor de nieuwe plannen?

Hoe krijg je commitment voor je nieuwe plannen? Bij de start van een nieuw jaar of project, hebben mensen vaak de neiging om ‘achterover te gaan zitten en de manager of leidinggevende te laten vertellen welke ‘targets’ er zijn voor komend jaar of dit specifieke project. Als goede leidinggevende voer je nog een dialoog over de targets. En als dan voor een ieder helder is wat de targets zijn, dan gaan we van start. De stap voor echte commitment wordt vaak overgeslagen. Het stilstaan bij de vraag of je hier eigenlijk wel aan bij wilt dragen en op welke wijze. Het ‘ja ik wil’ gevoel, naar je eigen inspanningen om bij te dragen. ‘Dit is echt wat ik wil en ik heb het er ook voor over om te oefenen, te trainen, pijn te lijden, om mijn doel te bereiken’. Maar ook naar de ander toe: ‘ja ik wil me daartoe verbinden samen met jou’. ‘Dit is wat we allemaal voor ogen hebben als gemeenschappelijk doel en ik verbind me graag met jou om samen die klus te gaan klaren.’Hoe krijg je commitment voor de nieuwe plannen

Wil je wel een marathon lopen?

We vragen klanten vaak na te denken over ‘het succesvol lopen van een marathon’. (Bijna) iedereen is in staat van een expert te leren hoe je technisch gezien je lijf moet houden om optimaal een marathon te kunnen rennen. Er komt echter meer kijken bij het succesvol behalen van de finish dan de techniek van alleen het juiste loopje leren… namelijk ‘Heb ik hier wel zin in?’, ‘Wil ik die finish echt halen?’ ‘Waarom een marathon?’ ‘Wil ik daar wel lange tijd voor trainen en ‘pijn lijden’?

Een belangrijke vraag bij het opstellen van nieuwe (jaar-)plannen is: Hoe kom je van gemeenschappelijke doelen op papier naar het krijgen van commitment op het realiseren ervan? Hoe zorg je ervoor dat je de teamdoelen ook werkelijk met elkaar wilt en gaat realiseren?

Er zijn dan een aantal zaken nodig om expliciet bij stil te staan, te concretiseren en bespreekbaar te maken rond ‘commitment’. Het gaat dan vaak om ‘caring’ kwaliteiten die je daarvoor hebt in te zetten. Deze kwaliteiten zijn onmisbaar om contact te maken met jezelf en de ander, op zoek naar commitment. Ook om jezelf en de ander te betrekken en te beluisteren op (andere) commitment en perspectieven. Als leidinggevende heb je een voorbeeldrol te vervullen. Hoe je leidt, luistert en leert. Dat je ook echt kunt luisteren naar jezelf en de ander. Dat je vragen kunt stellen. Dat je commitment bespreekbaar maakt. Belangrijk, want op basis daarvan kun je commitment op het behalen van de doelen bij jezelf en anderen boven water halen en stimuleren. Essentieel focuspunt voor jou als leidinggevende. Er kunnen namelijk hele goede redenen zijn waarom iemand minder commitment voelt.

Hoe krijg je commitment? Ga op zoek naar antwoorden op vragen als:

  • Hoe graag wil ieder eigenlijk bijdragen? En vertrouw jij jezelf en jullie elkaar daarin?
  • Hoe veilig voelt ieder zich om eventueel kenbaar te maken dat hij/zij minder commitment voelt jegens de gezamenlijke doelen?
  • Betrekken je teamleden elkaar optimaal en wisselen ze ervaringen en kennis uit met open vizier?
  • Willen je teamleden wel samenwerken met die ene “lastige” collega, die mogelijk andere kwaliteiten toont dan de gemende deler?
  • Hoe bespreekbaar zijn verschillen in commitment, meningen en handelswijzen binnen je team?
  • Hoe kan ik de commitment binnen mijn team verhogen?

Wil je weten of jij zelf of met je team hulp bij het bouwen aan commitment? Neem dan contact op met Marco Schreurs of Muriel Schrikkema (T. 035-6037979).

 

“Contrary to popular wisdom, the mark of a great meeting is not how short it is or whether it ends on time. The key is whether it ends with clarity and commitment from participants.”
Patrick Lencioni – Amerikaanse schrijver