(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Workshops

Regelmatig en met succes organiseren we voor diverse organisaties een inspirerende workshop of bijdrage aan een heidag / heisessie op maat. Een opsomming van deze workshops kunt u hieronder bekijken. Maar het is ook mogelijk om samen met u als opdrachtgever de juiste workshop samen te stellen. Neem voor meer informatie contact op met Marco Schreurs. Kijk op onze aparte website voor de feedforward workshops.

Van beoordelingsgesprek naar continue ontwikkelgesprekken

Veel profit-, non-profit- en overheidsorganisaties vervangen de traditionele beoordelingsgesprekken (of functioneringsgesprekken / R&O-gesprekken) door feedforward ontwikkelgesprekken. Ze stappen af van de vertrouwde jaarlijkse (of als je geluk hebt halfjaarlijkse) performance cyclus. Er zijn uitzonderingen, maar de jaarlijkse beoordelingsgesprekken of Managementboek Feedforward in Leiderschapfunctioneringsgesprekken zijn te vaak een verplicht nummertje…

Lees verder

Ambities waarmaken

Muriel Schrikkema geeft lezingen, workshops en intensieve ontwikkeltrajecten over hoe je als individu / team / organisatie je ambities écht kan realiseren. Gedegen onderzoeken en inspirerende voorbeelden vormen de basis van deze sessies. Daarnaast weet Muriel met respect haar toehoorders uit te dagen en een spiegel voor te houden. Dit alles met als doel om je/jullie te inspireren de ambities waar te maken. En dat is niet eenvoudig…

Als je weet waar op te focussen en naar te acteren, is de kans veel groter dat je het maximum uit alle potentieel van je werknemers haalt en intenties rond ambities werkelijkheid worden. Een sessie gericht op een ‘All Inclusive’ focus’ waarin Muriel bespreekbaarmaakt:

  • Waarom het zo belangrijk is dat we onze kwaliteiten beter benutten
  • Hoe je van VISIE naar COMMITMENT naar ACTIE gaat
  • En hoe je acties ook écht kan VOLHOUDEN

Kortom: Tijdens de inspiratiesessies en lezingen geeft Muriel antwoord op de vraag waarom het belangrijk is om je kwaliteiten optimaal te ontwikkelen en benutten. Als individu en als team. Daarnaast geeft ze antwoord op de vraag wat je hiervoor moet doen en hoe je het moet aanpakken, zodat je je nieuwe gedrag op lange termijn volhoudt.

Neem voor meer informatie contact op met Marco Schreurs.

Ambitie voor vrouwen

In deze workshop komen de volgende vragen aan het licht: Wat is ambitie? Hoe scherp heeft u voor ogen wat u wilt? Waarom is het belangrijk om te weten wat u drijft? Waarom werkt ambitie voor vrouwen net anders als voor mannen? Neem voor meer informatie contact op met Robert Smit.

High Performance Team/Organisatie

Het doel tijdens de workshop is de deelnemers bewust te maken van de huidige prestaties en herkenning en erkenning te creëren rond de aandachtspunten (key improvement areas). Bespreek o.l.v. een HPO-expert met elkaar wat goed gaat en waar het beter moet en kom tot acties die de prestaties echt verbeteren.

De HPO Workshop zal bestaan uit de volgende onderdelen:

  • Korte online HPO-vragenlijst onder een door u geselecteerde groep managers en/of medewerkers (max. 10 minuten om in te vullen)
  • HPO Workshop op basis van de resultaten (2 tot 4 uur)
  • HPO rapportage (inclusief de belangrijkste aandachtspunten voor uw team/organisatie)

Neem voor meer informatie contact op met Marco Schreurs.

Workshop-MindbugsMindbugs ‘De voor(oor)delen van diversiteit’

Waarom zoeken we onbewust naar gelijken en zijn anderen daardoor minder zichtbaar? Tijdens deze workshop Mindbugs wordt dit geïllustreerd aan de hand van korte filmbeelden en interactieve oefeningen. We gaan in op de redenen waarom keuzes maken niet altijd zo logisch is als het lijkt. We kijken naar hoe onze hersenen werken en waarom zowel mannen als vrouwen onbewust vooroordelen hebben en op basis daarvan keuzes maken. Neem voor meer informatie contact op met Robert Smit.

Het Spel binnen de organisatie

Hoe wordt het spel gespeeld en kan ik me daarin zichtbaarder opstellen? We gaan in op de informele regels van organisaties. Wat zijn die regels? Wat doe ik onbewust al goed en wat kan beter? Kan ik momenten benoemen en kiezen waarin ik me door een kleine aanpassing zichtbaarder kan opstellen, zonder mezelf te verloochenen? Neem voor meer informatie contact op met Marco Schreurs.

Workshop Strategisch communiceren

Tijdens deze workshop staat de politieke sensitiviteit centraal met onderwerpen als:
(Overzicht) Politiek Handelingsmodel: hoe ziet een besluitvormingsproces eruit? (Inzicht) Strategische analyse: hebben wij voldoende bevoegdheden om onze taken uit te voeren? (Invloed/zichtbaarheid) Het spel: hoe zorg ik ervoor dat ik meedoe? Neem voor meer informatie contact op met Marco Schreurs.

Workshop Onderhandelen

Hoe vaak ziet u kans tot onderhandelen? Waar kunt u allemaal over onderhandelen? Hoe komt het dat veel vrouwen minder verdienen en wat kunt u er aan doen? Onderhandelen doet u zo! Neem voor meer informatie contact op met Marco Schreurs.

Overtuigen, stem, invloed

Heeft u zich wel eens afgevraagd hoe overtuigen in zijn werk gaat en wat ons invloed en overtuigingskracht geeft? Wat de kracht van Obama eigenlijk is? Hoe het kan dat sommige mensen meer voor elkaar krijgen dan anderen en dat niet altijd het beste plan wint? Neem voor meer informatie contact op met Robert Smit.

Workshop Wat moet ik nou met jou?!

Tijdens deze workshop staan we stil bij het feit waarom het toch zo lastig lijkt te zijn om succesvol om te gaan met niet-presteerders. Er worden handvatten uitgereikt over hoe u hier verbetering in kunt zoeken en hoe u hierin uw organisatie naar een hoger plan kunt tillen. Neem voor meer informatie contact op met Marco Schreurs.

Overtuigend presenteren

Vaak proberen mensen tijdens een presentatie te voldoen aan de verwachtingen van anderen of aan een beeld dat ze van zichzelf hebben gecreëerd. Hierdoor ontstaat vaak nervositeit! Deze workshop zorgt ervoor dat deelnemers een verbinding leren maken met zichzelf (met eigen bezieling), zodat ze van daaruit anderen leren te inspireren. Neem voor meer informatie contact op met Marco Schreurs.

Leiding geven aan diverse teams

Wat kom je tegen als je leiding gaat geven aan een divers team? Deze workshop wordt aangeboden aan managers die van hun diverse team graag een succes willen maken. Hoe ga je om met de verschillen? Hoe stimuleer je een open dialoog? Wat te doen bij groot verschil van inzichten? We werken met hands on opdrachten en cases rond het leiden van een divers team. Opdrachten rond inclusiviteit, dialoog voeren, feedback geven/ontvangen en richting houden. Neem voor meer informatie contact op met Marco Schreurs.

(Gender)Diversiteit als strategisch wapen

Aan de hand van een door Direction geschreven case bediscussiëren managers het doel van diversiteit en mogelijkheden om tot doorbraken voor meer gender diverse teams te komen. Aan de orde komen: Wat zijn de redenen dat vrouwen lastig doorstromen? Welke problemen ervaren zij in hun weg naar boven? Hoe ga je om met de mannen? Hoe verander je de cultuur van een organisatie of afdeling? Hoe begeleid je vrouwen op de best mogelijke manier? Wanneer moet je genderdiversiteit niet willen? Wat is de rol van senior management? Met behulp van de case komen mensen zelf tot inzichten en oplossingen. Neem voor meer informatie contact op met Robert Smit.

Marco Schreurs

ÉCHT MAATWERK VOOR BLIJVENDE IMPACT

Bij Direction beloven we écht maatwerk: trainingen die aansluiten bij de leerdoelen van jouw team en organisatie. Wij gaan verder dan het aanpassen van de inhoud; wij ontwerpen ervaringen die inzicht geven en die leiden tot resultaten die beklijven. Met methoden als de 66 dagen challenge en intervisiesessies zorgen we ervoor dat nieuwe vaardigheden niet alleen worden aangeleerd, maar ook worden toegepast.

Een maatwerktraining begint met een lerende mindset en eindigt met het behalen van individuele -en teamdoelen. Deze focus op resultaatgerichtheid zorgt ervoor dat elke training niet alleen voldoet, maar de verwachtingen overtreft. Neem contact met ons op voor een maatwerktraining die leidt tot échte verandering en tastbare vooruitgang.

Neem contact op om verder te praten!