Direction – individuele-, team- en organisatieontwikkeling

“We hebben allemaal mindbugs”, Esther Mollema tijdens congres bij ABN Amro

Esther Mollema - Mindbugs expert

Op 9 mei ontving ABN AMRO ruim 400 gasten van binnen en buiten de bank voor het congres Do or Die-versity. ABN AMRO wil meer diversiteit in de top en de ‘pijplijn’ die naar de top leidt. Dagvoorzitter Jörgen Raymann introduceerde een aantal belangrijke keynotespeakers: Ben Verwaayen (CEO Alcatel-Lucent), Mirjam de Blécourt (partner bij Baker & McKenzie), Sadik Harchaoui (voorzitter van de raad van bestuur van FORUM) en bestuursvoorzitter Gerrit Zalm. Esther Mollema maakte onderdeel uit van het middagprogramma met een zeer geslaagde workshop over mindbugs.

We hebben allemaal mindbugs

Beslissingen nemen we niet rationeel. We beslissen op basis van emotie, en zoeken daar vervolgens argumenten bij. Esther Mollema, managing director van Direction, gaf tijdens het congres een workshop over mindbugs: onbewuste ideeën die als vanzelf in ons hoofd opkomen. Talloze voorbeelden kwamen voorbij, ondersteund met foto’s, filmpjes en onderzoeken. Esther maakte direct duidelijk dat vrijwel iedereen mindbugs heeft: ‘We denken allemaal echter dat het bij onszelf wel mee zal vallen. Het is geen opzet of onwil. Het zijn onze hersenen, die leggen ongevraagd verbindingen.’ Kritisch kijken naar de meningen van ons en blijven nadenken, lijkt de enige remedie.  Esther noemt de vier hardnekkigste mindbugs:

Bron: Anno Nu, intern magazine ABN AMRO

Voor meer informatie over de diversiteitsprogramma’s, mindbugs workshops en andere programma’s van Direction kunt u contact opnemen met Esther Mollema (T. 035-6037979). 

Mobiele versie afsluiten