Case

Meerderheid UU’ers wil onbewust een man als baas

Lees verder
iedereen heeft last van mindbugs

Artikel

Management Summaries: High Performance Dierengedrag

Lees verder
Download hier Animal Firm in PDF!

Artikel

Vrouwelijk leiderschap – lessen uit India en Benin (5)

Lees verder
vrouwelijk leiderschap

Trainingen

Traject tot gecertificeerd feedforward professional

Word een gecertificeerd feedforward professional

Honderden managers en medewerkers binnen profit-, non-profit en overheidsorganisaties hebben inmiddels de kracht van de feedforward analyse™ ervaren. Tot nu toe werd deze door Muriel Schrikkema ingezet tijdens individuele coaching, ontwikkeltrajecten, teamsessies en trainingen. De eenvoud, breinvriendelijke opzet en motiverende rapportage en terugkoppelgesprekken zijn de stuwende kracht achter het succes. En door mond op mond reclame neemt de vraag alleen maar toe.

https://feedforwardanalyse.nl/wp-content/uploads/2018/04/gecertificeerd-feedforward-professional-brochure.pdf

Om iedereen de kracht van feedforward te laten ervaren zijn wij een certificeringstraject gestart voor interne en externe coaches, trainers en HR-professionals. Het programma is toegankelijk voor iedereen die op basis van feedforward het beste uit managers en medewerkers wil halen, die de onderlinge samenwerking wil verbeteren, de kwaliteiten binnen een (zelfsturend) team in kaart wil brengen en/of die High Performance Individuen, Teams en Organisaties wil ondersteunen in het werkelijk benutten van alle kwaliteiten.

De feedforward analyse™ is concreter dan veel andere 360° assessments en drijfveren testen, positief opzet, ontwikkelingsgericht en geeft concrete handvatten ter verbetering en ontwikkeling.

De opleiding tot gecertificeerd feedforward professional bestaat uit drie delen. Na afloop kan je zelfstandig met de feedforward analyse™ software werken en de resultaten gebruiken in coaching, training, leiderschapstrajecten en verbetertrajecten en hiermee bijdragen aan het positief verbeteren van individuen, teams en organisaties.

Van inschrijven tot gecertificeerd feedforward professional*

 1. Je schrijft je in voor de trainingsdata van module 2.
 2. Wij nemen contact met je op en plannen eerst jouw persoonlijke feedforward analyse™ en terugkoppelgesprek in.gecertificeerd feedforward professional
 3. Je ontvangt een link voor het starten van jouw feedforward analyse™ en na twee weken ontvang je jouw persoonlijke rapportage en een korte huiswerkopdracht, voorafgaand aan het terugkoppelgesprek met Muriel Schrikkema.
 4. Na het terugkoppelgesprek kan je besluiten om definitief deel te nemen aan module 2.
 5. Na het volgen van module 2 ontvang je toegang tot de feedforward software en tevens vijf gratis feedforward analyses (t.w.v. €500,-), zodat je direct kan starten binnen jouw organisatie of bij cliënten.
 6. Na gebruik in de praktijk volg je module 3 (09.30 - 12.30 uur) op één van de met jou afgesproken data. Module 3 helpt je eventuele overgebleven vragen beantwoord te krijgen en kijken we met specifieke aandacht naar de analyse van groep/teamprofielen.
 7. Na afloop van module 3 ontvang je jouw certificaat, digitaal logo en word je tevens feedforward licentiehouder (de licentiekosten zijn voor o.a. software updates, onderhoud, hosting, beveiliging, helpdesk en ontwikkeling en zijn in het 1e jaar gratis, daarna €375,- per jaar).
 8. Na de certificering ontvang je op elke door jou afgenomen feedforward analyse™ een korting van 50% (= €100,-) op de adviesprijs van €200,-. Aan het eind van ieder kwartaal ontvang je een factuur voor de afgenomen feedforward analyses in dat kwartaal. Er is geen minimaal of maximaal aantal af te nemen analyses. Gebruik je de software binnen je organisatie, dan ontvang je dus een korting van €100,- op iedere feedforward analyse™. Gebruik je de software als trainer/coach/adviseur bij klanten, dan is de verkoopprijs aan jouw klanten €200,- (dit is exclusief terugkoppelgesprek en een eventuele training, ontwikkeltraject, coaching, etc. die je in rekening brengt) en koop je de feedforward analyses in voor €100,-.

* Alle bedragen zijn vrijgesteld van btw!

“Uit de feedforward analyse komen veel directere en beter herkenbare punten.
Zonder kille cijfers!”
Michiel Meeues - Front Office & Reservation Manager Park Plaza Hotels

 

Doelgroep

Om iedereen de kracht van feedforward te laten ervaren zijn wij een certificeringstraject gestart voor interne en externe coaches, trainers en HR-professionals. Toegankelijk voor iedereen die op basis van feedforward het beste uit managers en medewerkers wil halen, die de onderlinge samenwerking wil verbeteren, de kwaliteiten van iedereen in een (zelfsturend) team wil achterhalen of die High Performance Individuen, Teams en Organisaties wil creëren.

Investering

 • Module 1: € 450,-
  (na afloop van module 1 kun je jouw aanmelding definitief bevestigen, we plannen dan ook module 3 met je in)
 • Module 2 en 3: € 1.825,- (inclusief vijf gratis feedforward analyses t.w.v. €500,-)

* alle bedragen zijn vrijgesteld van btw

Module 1: persoonlijke feedforward analyse™ en terugkoppelgesprek

Eerst ga je zelf ervaren wat de kracht van feedforward is. Je ontvangt een link met uitleg om zelf je eigen kwaliteiten te selecteren (duurtindividuele feedforward geprek ongeveer 10 minuten) en daarna een email met uitleg om door te sturen naar zoveel mogelijk respondenten (360 graden: collega’s op verschillende niveaus en privé en zakelijke relaties). Voorafgaand aan het terugkoppelgesprek met Mrs. Feedforward, Muriel Schrikkema, ontvang je alvast je eigen feedforward rapportage en een korte huiswerkopdracht. Waarop wil je verbeteren? Wat zou je in je werk nog beter willen doen? Met andere woorden: Welke meetlat wil jij gebruiken in de rapportage?

We plannen na je aanmelding met jou en Muriel Schrikkema het terugkoppelgesprek in (via Skype, telefoon of op ons kantoor in Hilversum) en evalueren daarna of je de opleiding tot gecertificeerd feedforward professional wilt vervolgen.

 • Tijdsduur: gemiddeld twee weken voor verzamelen respondenten, daarna ontvang je jouw rapportage met huiswerkopdracht en na een paar dagen zal het terugkoppelgesprek (gemiddeld 1 uur) plaatsvinden.
 • Kosten: €450,- inclusief onbeperkt aantal respondenten, persoonlijke rapportage (NL en/of EN), en terugkoppelgesprek (Skype, telefoon of op ons kantoor in Hilversum).
  Alle bedragen zijn vrijgesteld van btw.

Module 2: Individuele feedforward profielen en terugkoppeling*

Tijdens module 2 leer je hoe eenvoudig het is om feedforward analyses uit te zetten en rapportages te downloaden. Daarnaast gaan we vooral veel oefenen met het interpreteren en terugkoppelen van de resultaten. Je leert en oefent onder andere:

 • Wat de kracht is van feedforward t.o.v. feedback.
 • Hoe High Performance Organisaties feedforward gebruiken om de prestaties te verbeteren.
 • Hoe de feedforward analyse™ software werkt.
 • Welke meetlat een deelnemer (manager of medewerker) kan gebruiken om de resultaten tegen af te zetten.
 • Hoe jij als gecertificeerd feedforward professional de rapportages snel kan analyseren.
 • Waarom feedforward ook voor medewerkers zeer geschikt is.
 • Hoe je terugkoppelgesprekken het meest effectief kan voeren.
 • Hoe je het rapport omzet in acties.

Tijdsduur: 2 dagen (09.30 – 17.00 uur)feedforward rapportage

Locatie: Ernst Sillem Hoeve, Den Dolder

Inclusief: 5 gratis feedforward analyses t.w.v. €100,- per stuk.

Module 3: Groepen, Teams en Organisaties*

Tijdens module 3 starten we kort met ervaringen en tips na het eerste gebruik van de individuele feedforward analyse™. Daarna leer je in tien minuten hoe je groepsprofielen kunt aanmaken in de software. De rest van het dagdeel leer en oefen je onder andere:

 • Het analyseren van verschillende groepsprofielen.feedforward groepsresultaten
 • Oefenen met toepassingen tijdens workshops, teamsessies, etc.
 • Je beheerst niet alleen de theorie rond feedforward, je kunt deze ook in de praktijk toepassen.
 • Wanneer je feedforward kan inzetten binnen teams en organisatie breed.

Inclusief certificering voor terugkoppeling aan groepen (opmaken van groepsprofielen is kosteloos binnen de feedforward software)

Tijdsduur: 9.30 – 12.30 (data training plannen we met u in na uw aanmelding)

* Gecertificeerde feedforward professionals ontvangen na het volgen van module 2 vijf gratis feedforward analyses. Daarnaast ontvang je als gecertificeerd feedforward professional 50% (= €100,-) korting op de kosten op elke individuele feedforward analyse™ (facturatie per kwartaal op basis van afgenomen feedforward analyses). De licentiekosten voor het gebruik van de software (inclusief software updates, onderhoud, hosting, server opslag, helpdesk en ontwikkeling) bedragen € 375,- per jaar (vrijgesteld van BTW).

“Enorme bron van informatie; wat een rijk instrument. Met de resultaten kan ik dieper, omdat het open en positief wordt gepresenteerd en niet platgeslagen of dwingend in de trant van ‘gij zult…’”
Lucette Teurlings – beleidsmedewerker Directie HR Universiteit Utrecht

“Feedforward is voor mij een bevestiging van hoe ik in elkaar zit en acteer en geeft inzicht in hoe ik mijn kwaliteiten nog effectiever kan inzetten.”
Annie Oude Hengel – Manager Heineken

“Dit is heel stimulerend. Het geeft aan waar je wat te winnen hebt en in kunt groeien. Na het terugkoppelgesprek geloof ik er ook echt in dat me dat lukt!”
Renée-Andrée Koornstra – Head Central Personnel FOM

Voordelen: gecertificeerd feedforward professional

 • De feedforward analyse™ is concreter dan veel andere 360° assessments en drijfveren testen, positief opzet, ontwikkelingsgericht en geeft concrete handvatten ter verbetering en ontwikkeling.
 • Als gecertificeerd feedforward professional kan je zelfstandig aan de slag met individuele en groepsresultaten.
 • Je onderscheidt jezelf met een uniek tool om op basis van kwaliteiten écht te werken aan verbetering (afhankelijk van de gekozen meetlat).
 • Je wordt tevens feedforward licentiehouder (1e jaar gratis, daarna €375,- per jaar).
 • Na de certificering ontvang je op elke individuele feedforward analyse™ een korting van 50% (= € 100,-).
 • Je ontvangt tijdens het traject vijf (5) gratis feedforward analyses t.w.v. €500,-.
 • Het aanmaken van groepsrapportages is kosteloos.
 • Geen maximum aan het aantal respondenten per deelnemer.
 • Alle bedragen vrijgesteld van btw.
 • Ondersteuning (telefonisch en video’s) indien noodzakelijk.
 • Toegang tot netwerk van gecertificeerde feedforward professionals.
 • Certificaat, certificeringslogo voor op website, LinkedIn, etc.
 • Kosteloos telefonische consultatie met Muriel Schrikkema wanneer je twijfelt over de analyse van specifieke profielen.

27 september 2018 t/m 28 september 2018

Inschrijven

Locatie

Hotel Ernst Sillem Hoeve
Soestdijkerweg 10b
3734 MH Den Dolder
035 666 8541
http://www.esh.nl/nl/contact/routebeschrijving/
Bekijk op Google Maps

Trainers

Marco Schreurs

Marco Schreurs

Marco Schreurs, partner bij Direction, kent de trainingsbranche van binnen en buiten. Hij is gestart als database- en marketingmanager in Nederland, België en Zuid-Afrika, waarna hij doorgroeide naar Sales Director van een groot en succesvol trainingsinstituut in Nederland. Marco was betrokken bij het opzetten van twee nieuwe ICT bedrijven. Sinds 2007 is Marco vanuit Direction betrokken als oprichter en Marketing Director bij het HPO Center.Esther Mollema - High Performance Leiderschap expert

Marco schreef in 2010, samen met Simon van der Veer, het succesvolle managementboek Animal Firm – Haal het beste dierengedrag in uzelf en uw team naar boven. Animal Firm stond ruim een jaar in de top 100 van best verkochte managementboeken in Nederland. In januari 2015 kwam zijn tweede boek ‘Een High Performance Organisatie…Wat is dat?‘ uit.

Marco ontwikkelde in 2015, samen met Muriel Schrikkema, de feedforward analyse™ ontwikkeld. In 2017 heeft hij het HPO Insight™ verbetertool ontwikkeld.

Muriel Schrikkema

Muriel Schrikkema

Muriel SchrikkemaMuriel Schrikkema, mede-oprichter van Direction en het HPO Center, is een zeer ervaren trainer en coach van managers, teams en organisaties. Ze ontwikkelt en begeleidt programma’s bij organisaties rond de thema’s High Performance Leiderschap, teamontwikkeling, omgaan met hoog- en niet-presteerders, diversity & inclusion en feedforward analyses. Ook ondersteunt Muriel Schrikkema professionals met individuele coaching, teamcoaching en intervisie. Muriel is afgestudeerd psychologe en heeft diverse certificatieopleidingen gevolgd, zoals NLP Practitioner, Personal Coach, Management Drives®, Real Drives trainer®, trainer en begeleider in Systemisch Werk.

Muriel is een energieke facilitator, trainer en coach op het gebied van leiderschap en diversiteit, met als specialisatie het creëren van open- en actiegerichte aanspreekculturen middels feedforward. Zij ontwerpt en begeleidt al ruim 20 jaar programma’s met een duidelijk resultaat en impact voor ogen, voor zowel individu als de organisatie. Dat vormt haar doel en leidraad.

Muriel, ook wel bekend als Mrs. Feedforward, is een kei in het blootleggen en benutten van potentie en kwaliteiten bij individuen en teams. Dit doet zij door naast zich te richten op ontwikkelpunten, de aanwezige positieve kwaliteiten als hefboom voor het vergroten van effectiviteit te gebruiken. Ze werkt voor veel toonaangevende (profit en nonprofit) organisaties, waaronder ASR, gemeente Enschede, Wageningen Universiteit & Research, Liandon, FOM, UMC Utrecht, Telfort, Beweging 3.0, RVO, St Jansdal Ziekenhuis, Universiteit Utrecht, RAVO, Tabijn, WonenBreburg en KPN.

"Muriel is zeer effectief geweest in het raken van de kern. Voor mij was de kern: Spreek je wensen, ambities en randvoorwaarden uit. Volg je hart en ontplooi. Bedankt voor het inzicht in het hier en nu. Het is spannend dit avontuur, maar wel lekker dat ik weer mijn eigen geluk nastreef."
Monique Schriever

"Enorm bedankt voor je persoonlijke manier van benaderen, het feilloos de vinger op de zere plek kunnen leggen en vanuit respect en veiligheid inzicht te bieden, te inspireren om, al dan niet samen, de stappen te zetten. Ik heb veel geleerd en je hebt me geholpen om in mijn kracht te staan, zowel in werk als privé! Dank!!!"
Monique van Rooyen, DST Experience Communicatie

"Dank Muriel! Ik ben enorm trots op wat we hier met z’n allen hebben bereikt. Terugkijkend op dit traject zie ik de ideeën die naar voren zijn gekomen, hoe klein ook, als zeer belangrijke resultaten. Ze zijn namelijk van grote betekenis als het gaat om veranderen en verbeteren. Er is al een heleboel tot stand gekomen en we zien het als een plezierige uitdaging om de HPO-gedachte verder te gaan borgen binnen Beweging 3.0."
Marlijn Lenselink, directievoorzitter van Beweging 3.0.

"Het blijkt een trager proces dan verwacht in 2010, om in deze organisatie van 7 naar 14 en uiteindelijk 20 procent vrouwen in topposities te komen. Niet alleen omdat het aanbod van vacatures in deze posities gering is, er is weinig doorstroom, maar ook omdat er onvoldoende vrouwen solliciteren, om hun eigen beweegredenen, op de plekken die wél vrijkomen. Daarbij is ons beleid om als springplank te fungeren voor hogere posities buíten FOM niet gunstig voor ons eigen 'percentage', maar wél voor de vrouwen zélf die een hogere plek buiten FOM gaan bezetten en zo fysica-breed wél zorgen voor meer topvrouwen in de natuurkunde. Dit komt alleen de cijfers voor FOM dan niet ten goede, maar we zijn daar wel erg trots op en blij mee! De acties die wij de afgelopen jaren met Muriel hebben opgezet, waaronder een mentoringprogramma voor vrouwen, die na een eerste pilot een vervolg krijgt, gender is een vast agendapunt voor het bestuur, en een workshop gender awareness over onbewuste voorkeuren in selectieprocessen."
Renée-Andrée Koornstra, hoofd van de Centrale Personeelsdienst van FOM

M V

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden

Om spam te voorkomen graag het antwoord op onderstaande som invullen.