(035) 603 7979

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Trainingen

online training

Positief leidinggeven op afstand

Leer hoe je op basis van jouw kwaliteiten (opnieuw) focus bepaalt, betrokkenheid en commitment creëert, positieve acties stimuleert en daarmee succesvol leidinggeven op afstand!

In uitdagende tijden ben je als leidinggevende wellicht een beetje ‘in shock’ geweest. Organisaties staan op hun kop. En veel medewerkers en Managementboek Feedforward in Leiderschapleidinggevenden ervaren onzekerheid en onrust. Welk leiderschap moet je juist nu tonen? En hoe zorg je ervoor dat je team of afdeling effectief (blijft) samenwerken aan resultaten, in deze onbekende en veranderende tijden?

Aan de andere kant zijn er ook veel leidinggevenden die juist de andere kant van dit tijdperk hebben ervaren: de organisatie groeit en bloeit als nooit tevoren. ‘Het werk is niet aan te slepen’. Bij hen gaat het er juist om de ‘explosie’ te hanteren en in effectieve banen te leiden.

Tot slot zijn er leidinggevenden die zich zo goed als mogelijk aanpassen aan de nieuwe ‘onbekende’ omstandigheden. Stilstaan bij wat er is én alvast vooruit kijken.

Verschillende leidinggevenden met ieder eigen uitdagingen in deze ‘onbekende’ -tijden. Hoe dan ook, zaken zijn veranderd. Hoe ga jij om met jullie nieuwe werkelijkheid? Hoe geef jij positief leiding aan je team of afdeling? Hoe zet jij je mensen weer "aan"?

In dit inspirerende online programma ‘Positief leidinggeven op afstand’ ontdek je:

 • Wat deze veranderende tijden van specifiek jouw leiderschap vragen.
 • Wat je daarin al goed doet en wat nog effectiever kan.
 • Welke (nieuwe) focus bepaal je.
 • Hoe je betrokkenheid en commitment creëert.
 • En welke besluiten en acties je neemt waaraan iedereen succesvol bijdraagt.

Ook experimenteer je met alternatief gedrag om je als leider flexibel aan te kunnen passen aan wat deze tijd en je mensen van je vragen.
Je doet dit onder leiding van Muriel Schrikkema (ervaren coach en trainer).

Programmaopbouw

Positief leidinggeven op afstand

De gemiddelde tijdsinvestering voor de gehele training ‘Positief leidinggeven op afstand’ is circa 6 uur (online) en daarnaast toepassing in jouw praktijk. Samen met Muriel Schrikkema plan je de sessies in op tijden dat het jou past en bespreek je wat voor jou belangrijk is.

Het programma is in 4 blokken opgebouwd:

 1. Je leert positieve focus te bepalen: 1,5 uur (datum in overleg)
 2. Je gaat experimenteren met effectiever leiderschap door je kwaliteiten bewuster te benutten (datum individueel gesprek in overleg in juli): 5 kwartier
 3. Je vindt nieuwe wegen om de betrokkenheid van en het commitment binnen je team / afdeling te verstevigen: 1,5 uur (datum in overleg)
 4. Je formuleert concrete resultaatgerichte acties met je medewerkers en leert elkaar positief aanspreken op wat goed gaat en wat wellicht toch nog effectiever kan: 1,5 uur (datum in overleg)

Na afloop van de training ‘Positief leidinggeven op afstand’

 • Heb je als manager ervaren welke kwaliteiten je ook bezit en vanaf nu meer mag laten zien
 • Weet je een positieve visie en focus te creëren, ook in onzekere tijden
 • Heb je betrokkenheid en commitment verstevigd binnen je team / afdeling
 • Heb je samen met je mensen actiepunten geformuleerd en zijn jullie met positieve energie in beweging gekomen
 • Spreek je elkaar aan op 'samen steeds beter worden in de door jullie gestelde doelen' en vinden dat nog leuk en leerzaam ook!

Kortom: je weet je teamleden weer ‘aan’ te zetten ten tijde van en in opstart naar jullie nieuwe werkelijkheid na de corona-periode.

Doelgroep

Leidinggevenden binnen profit, non-profit en overheidsorganisaties die ondersteuning zoeken in deze veranderende tijden. Onafhankelijk of je organisatie nu het water aan de lippen staat of juist enorm groeiende is. Wanneer je ondersteuning zoekt in het positief (blijven) leiden van jezelf en je medewerkers, dan is deze online training voor jou.

Deze training wordt binnen veel organisaties als in-company training verzorgd. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met Muriel Schrikkema of Marco Schreurs (T. 035-6037979).

Investering

Je investering in dit inspirerende en positieve onlineprogramma is € 895,-.

Dit bedrag is inclusief materiaal, feedforward analyse™ en persoonlijke rapportage t.w.v. € 200,-. Al onze trainingen zijn vrijgesteld van btw.

In geval van annuleren tot 4 weken voor aanvang van het eerste webinar worden geen kosten in rekening gebracht. Voor annuleren in de 4 weken voorafgaand aan het eerste webinar is het totale bedrag verschuldigd. Vervanging is uiteraard in overleg mogelijk. Zie ook onze Algemene Voorwaarden.

Voor meer informatie over dit programma of de maatwerkmogelijkheden kun je contact opnemen met Muriel Schrikkema of Marco Schreurs (035 603 7979).

Gedurende dit online programma neem je deel aan de volgende 4 modules:

Module 1: Wat vraagt deze fase aan leiderschapskwaliteiten? En wat vormt je Focus?

Online webinar rond Focus: 1,5 uur (datum in overleg)

 • Welke leiderschapskwaliteiten helpen jou en je team / afdeling door deze ‘liminale’ fase heen? De fase waarin het ‘oude’ niet meer is en het ‘nieuwe’ nog geen vorm heeft? We delen met je wat we zien bij high performers, hoe doen die dat?
 • En hoe houd je koers in deze nieuwe werkelijkheid, zonder dat je verdrinkt in alle prioriteiten? Je leert een positieve visie en focus te formuleren.

Huiswerk:
– feedforward analyse™ invullen (gemiddeld 8 minuten), zelf en door omgeving
– je focus verder finetunen door dialoog te zoeken in eigen omgeving

Module 2: Wat laat jij zien in je leiderschap?

Individueel ontwikkelgesprek, online van 5 kwartier (datum in overleg).

Wat vraagt de corona-periode en de opstart daarna van jou om welke kwaliteiten specifiek effectiever te benutten en hoe?

 • We bekijken samen de respons op de feedforward analyse™ die je zelf hebt ingevuld en laten invullen door je omgeving. De feedforward analyse™ is een breinvriendelijk, positief en 360 graden feedback instrument, die jouw kwaliteiten in kaart brengt. Komt jouw eigen beeld overeen met het beeld van je omgeving? En wanneer we de respons leggen naast wat deze ‘corona-periode en opstart daarna’ van jou vraagt aan kwaliteiten, wat zet je dan al zichtbaar in en welke kwaliteiten mag je meer benutten?

Huiswerk:
Gaan experimenteren met effectiever leiderschap door een aantal kwaliteiten bewuster te benutten.

Module 3: Positief leidinggeven aan je team / afdeling en commitment creëren, hoe doe je dat?

Online webinar rond Commitment creëren: 1,5 uur (datum in overleg)

 • Hoe verbinding en contact maken (op afstand c.q. hectiek) en goede gesprekken voeren met je mensen in deze nieuwe werkelijkheid? Hoe zorg je ervoor ieder te (blijven) includeren? Hoe omgaan met eventuele weerstand en angst? Je leert commitment te stimuleren door draagvlak te creëren voor de focus.
 • Ook bespreken we hoe je je team / afdeling door deze periode lijkt te leiden op basis van de feedforward analyse™. Wanneer we deze leggen naast het groepsprofiel van ‘gemiddeld leidinggevenden in Nederland’ hoe scoor jij dan op het creëren van commitment? Wat doe je al goed en wat vormen uitdagingen? Samen met de andere deelnemende (team)leiders wisselen we de diverse aanwezige uitdagingen uit: we helpen elkaar nieuwe wegen te vinden om je te ondersteunen je mensen weer ‘aan’ te zetten.

Huiswerk:  
Oefenen met commitment verstevigen vanuit positief leiderschap.

Module 4: Hoe actie- en resultaatgericht lukt het jou om te zijn?

Online webinar rond Actie: 1,5 uur (datum in overleg)

 • Welke acties onderneem je en in hoeverre spreek je elkaar aan op gedrag in deze nieuwe werkelijkheid?
 • Wat gaat effectiever en wat loopt nog steeds niet naar je zin? Waar gijzel je jezelf (als team / afdeling) nog? Welke overtuigingen liggen daaronder?
 • Welke kwaliteiten ga jij/ gaan jullie beter benutten? En dus met welk gedrag ga je expliciet experimenteren?

Optioneel:
Intervisie met elkaar vormen, dan wel individuele coaching doorzetten.

Na afloop van de training ‘Positief leidinggeven op afstand’

 • Heb je als manager ervaren welke kwaliteiten je ook bezit en vanaf nu meer mag laten zien
 • Weet je een positieve visie en focus te creëren, ook in onzekere tijden
 • Heb je betrokkenheid en commitment verstevigd binnen je team / afdeling
 • Heb je samen met je mensen actiepunten geformuleerd en zijn jullie met positieve energie in beweging gekomen
 • Spreek je elkaar aan op ‘samen steeds beter worden in de door jullie gestelde doelen’ en vinden dat nog leuk en leerzaam ook!

Kortom: je weet je teamleden weer ‘aan’ te zetten ten tijde van en in opstart naar jullie nieuwe werkelijkheid na de corona-periode.

Dit is een online training die individueel of met je (management)team kan worden gevolgd. Uiteraard is maatwerk altijd een mogelijkheid. Neem dan contact op met Muriel Schrikkema of Marco Schreurs (T. 035-6037979) om je wensen te bespreken en een startdatum in te plannen. Of vul het onderstaande formulier in:

Trainers

Muriel Schrikkema

Inschrijven


M V

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden

Om spam te voorkomen graag het antwoord op onderstaande som invullen.

Verder ontwikkelen...

Maatwerk trainingen
bewust leiderschapBewust leiderschap in veranderlijke tijden
(Nieuwe) positionering van een afdelingBouwen aan een blijvende positieve en effectieve aanspreekcultuur
Muriel Schrikkema - Effectief omgaan met niet- en hoog presteerdersPersoonlijke coaching
Cases