(035) 603 7979

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten/perspectieven worden geïncludeerd en daadwerkelijk benut. Ze is een veelgevraagd expert rond Feedforward, Inclusie, High Performance Leiderschap en Samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – Mr. HPO Insight™

Voor Marco gaat er niets boven het transformeren van de prestaties van teams en organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor het HPO Insight™ verbetertool en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s

Naast veel maatwerk trainingen en mindbugsfeedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling.

Lees verder

Testen

Direction gebruikt verschillende zelf ontwikkelde testen die wetenschappelijk en in de praktijk zijn bewezen:

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, positieve feedback / feedforward, teamontwikkeling, diversiteit & inclusie en vrouwelijk leiderschap. De strategische doelstellingen van jouw organisatie vormen de basis. Het programma, de trainers, cases en uitkomsten brengen deelnemers en organisaties dichter bij de beoogde resultaten.

lees verder

Trainingen

2-daagse training

Masterclass High Performance Leiderschap

Focus - Verbinden – Duidelijkheid – Zelfreflectie

 • De nieuwste inzichten en best ideas die je direct in de praktijk kunt gebruiken
 • 2-daagse masterclass met een praktijkdag
 • Door de leiderschapstrainers van Direction en het HPO Center

Bijna dagelijks verzorgen wij vanuit Direction en het HPO Center binnen profit, non-profit en overheidsorganisaties High Performance Leiderschap programma’s. We geven in deze Masterclass antwoord op veel uitdagingen van managers en teamleiders. Wat zijn de meest voorkomende uitdagingen van teams? Hoe gaan High Performance Leiders hiermee om? Hoe balanceert een High Performance Organisatie (HPO)-leider tussen resultaat en inspiratie, tussen ‘push and pull’, tussen hard en zacht of tussen actie en ontspanning? Deze masterclass zal je inspireren, uitdagen en motiveren om met de nieuwste inzichten een nog beter leider te zijn.

Voorafgaand aan de Masterclass High Performance Leiderschap

We vragen je de volgende waardevolle vragenlijsten vooraf digitaal in te vullen en aan je medewerkers van je team / afdeling te vragen hetzelfde te doen. Tijdens de masterclass werken we met de uitkomsten van deze twee gevalideerde testen om je inzichten direct te vertalen naar acties die jou en jouw team(s) beter maken om samen nog meer resultaat te halen.

 1. Jij en je hele team vullen vooraf de HPO-vragenlijst in via de HPO Insight™ software.
  Met de HPO-uitslagen bepalen we je prioriteiten als leider van je team(s).
  Kijk voor meer informatie over de HPO Insight™ software op deze site.
 2. Daarnaast vul je ook de feedforward analyse™ in.
  Met de feedforward resultaten bepalen we samen welke kwaliteiten jou als leider sterk maken en waar je nog meer het verschil kan maken.
  Kijk voor meer informatie over de feedforward analyse™ op deze site.

Het invullen van de testen kost weinig tijd (8 min gemiddeld) en maakt deze masterclass concreter, praktischer en nog waardevoller. Na je inschrijving ontvang je ook de datum voor de extra praktijkdag/terugkomdag. Voor de eerste Masterclasses zijn de data als volgt ingepland:

 • 15 en 16 november 2018, optionele praktijkdag 8 februari 2019

Doelgroep

Het ontwikkelen van High Performance Leiderschap gaat niet vanzelf. Deze Masterclass is voor ambitieuze leidinggevenden, managers en teamleiders binnen profit, non-profit en overheidsorganisaties die het verschil willen maken. Je wil voorbeeldgedrag vertonen en anderen stimuleren en motiveren tot het gewenste gedrag. Als leidinggevende zal je zelf in de spiegel gaan kijken naar je eigen gedrag, je kwaliteiten en leer je verantwoordelijkheid nemen om verandering mogelijk te maken.

Investering

De investering in deze tweedaagse Masterclass High Performance Leiderschap bedraagt €2.395,- vrijgesteld van btw. De kosten zijn inclusief boeken, lesmateriaal, lunch, HPO Insight™ resultaten en rapportage (t.w.v. €1.495,-) en de feedforward analyse™ en rapportage (t.w.v. €200,-).

De kosten voor de extra praktijkdag (deze wordt na de Masterclass met u ingepland) bedraagt €395,- vrijgesteld van btw.

In geval van annuleren tot 4 weken voor aanvang van de Masterclass worden alleen de locatiekosten in rekening gebracht. Voor annuleren in de 4 weken voorafgaand aan de Masterclass is het totale bedrag verschuldigd. Vervanging is uiteraard in overleg mogelijk. Zie ook onze Algemene Voorwaarden.

De masterclass experts

Esther Mollema
Esther Mollema is algemeen directeur en oprichter van Direction en het HPO Center. Ze is een veelgevraagd spreker en programmaleider op het gebied van HPO, diversiteit en inclusie, leiderschap, het brein en verbetermanagement.

Marco Schreurs
Marco Schreurs is partner van Direction Europe en HPO Insights director bij het HPO Center. Hij doet onderzoek naar en adviseert organisaties over high performance. Marco Schreurs is auteur van de populaire managementboeken ’Animal Firm’ en ‘Een High Performance Organisatie … Wat is dat’

Muriel Schrikkema
Muriel Schrikkema is partner en programmadirecteur van Direction. Ze ontwikkelt en begeleidt programma’s bij organisaties rond High Performance Leiderschap, teamontwikkeling, omgaan met hoog en laag presteerders, diversiteit en inclusie en feedforward. Ook geeft Muriel Schrikkema individuele coaching, teamcoaching en intervisie.

Christa Bakker
Christa Bakker werkt al jaren met het HPO-gedachtegoed in de praktijk. Onder andere als verantwoordelijke voor het Digital Airport Programma en het Digital Transformatie team bij Royal Schiphol Group. Haar praktische en zeer goed toepasbare kennis over agile HPO werken in leiderschap deelt Christa Bakker in deze Masterclass met jou.

Dag 1: High Performance Leiderschap – inzichten vanuit neurowetenschap en HPO-onderzoek

De ochtend staat in het teken van elkaar leren kennen en inspiratie rond HPO, leiderschap en het brein. We weten steeds beter hoe het brein van de mensen in excellente teams werkt. We brengen je de nieuwste inzichten uit onderzoeken. Esther Mollema begeleidt deze ochtend en is als programma leider de volle twee dagen bij de masterclass aanwezig om de rode draad en de vertaling naar jouw team(s) te bewaken.

10.00 uur Welkom

10.15 uur – Kennismakingsoefening

Alle oefeningen die we deze twee dagen doen zijn ook heel goed te gebruiken in je eigen teams. Naast dat we iedere oefening doen leggen we je uit je uit wanneer en hoe je de oefening ook in zelf kan vormgeven.

Deze speelse kennismakingsoefening gaat over jouw en je waarden.

11. 30 uur – HPO en de laatste inzichten in het brein

De kenmerken van HPO zijn tot stand gekomen vanuit wetenschappelijk Marco Schreurs - Mr. HPO Insightonderzoek. Waarom juist die kenmerken zo belangrijk zijn is het beste te verklaren met het recente werk van neurowetenschappers. We vertellen je de belangrijkste inzichten, linken deze aan HPO en doen een zelfreflectie op jouw sociale triggers via een oefening.

13.00 Lunch

High Performance Leiderschap: feedforward

Werken aan jou als High Performance leider. Muriel Schrikkema brengt deze middag haar expertise in.

14.00 uur – Deze middag bespreken we de resultaten van de feedforward Muriel Schrikkema - feedforward expertanalyse™ met je. Je bekijkt waar je sterke kanten als High Performance leider liggen en hoe je die meer kunt inzetten om je team/afdeling nog beter te maken.

Je krijgt meer zelfinzicht en we leren je de principes van het breinvriendelijke feedforward als alternatief voor huidige feedback en beoordelingsmethodes.

17.00 Einde eerste dag

Dag 2: High Performance Leiderschap & teamprestaties

9.30 uur – De leider van een HPO team geanalyseerd

Esther Mollema neemt je mee in wat we hebben geleerd van 10 jaar onderzoekEsther Mollema bij organisaties over de leiders van heel succesvolle teams? Wat kenmerkt hen? Waar maken ze het verschil? Aan de hand van casestudies en filmbeelden bekijken we verschillende leiders. In wie herken jij je het meest? Welke uitdagingen herken je? Inspiratie en zelfreflectie.

11-13 uur – De uitdagingen in je team(s)/afdeling.
De HPO-vragenlijst die je vooraf invulde dient als basis voor je plan van aanpak waaraan we samen gaan beginnen. We leren je je eigen HPO uitkomsten goed te interpreteren. We leren je hoe je de juiste prioriteiten stelt. Marco Schreurs en Esther Mollema begeleiden deze sessie.

13-14 uur Lunch

14 – 16 uur – HPO Agile Leaderschip
We laten je de technieken zien hoe je met je prioriteiten aan de slag kan gaan. Hoe kan je én managen én je resultaten halen én groeien als High Performance Leider? Met eenvoudige handvatten leren we je kleine doelen te stellen die werken naar je grotere doel. We noemen Dit HPO Agile Leaderschip. Je kan er na de masterclass direct in de praktijk mee aan de slag.

Marco Schreurs, Christa Bakker (Schiphol) en Esther Mollema begeleiden deze sessie.

Extra Praktijkdag

Als optie bieden we je na deze Masterclass een terugkomdag aan waarin we samen de vorderingen in je teams bespreken. De terugkomdag heeft als doel je te helpen met de uitdagingen die je in de praktijk tegen komt. We helpen elkaar met de uitdagingen die we in onze teams tegenkomen. De terugkomdag heeft een intervisie deel en een praktisch deel waarin we je helpen de volgende stap in je leiderschap en met je team/afdeling te maken. We moedigen alle deelnemers aan om na de terugkomdag zelf als intervisiegroep door te gaan.
Deze dag wordt begeleidt door Esther Mollema.

Verder ontwikkelen...

Maatwerk trainingen
Teamontwikkeling: patronen doorbreken en beter profilerenBouw een succesvol team!
Cases