(035) 603 7979

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten/perspectieven worden geïncludeerd en daadwerkelijk benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward, inclusie, ambities waarmaken, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – Mr. HPO Insight™

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor het HPO Insight™ verbetertool en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

wetenschappelijk en in de praktijk bewezen:

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, positieve feedback / feedforward, teamontwikkeling, diversiteit & inclusie, vrouwelijk leiderschap en ambities waarmaken. De doelstellingen van jouw organisatie(-onderdeel) vormen de basis. We helpen jou en je team of organisatie bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Trainingen

1-daagse training

D&I dagen: Diversiteit & Inclusie (D&I) Trends 2020

Inclusie & Diversiteit Lab

Van 2-4 maart vindt Diversiteit & Inclusie (D&I) Trends 2020 plaats met onze expert Esther Mollema. Na het grote succes van vorige jaar verzorgt Esther op deze dagen workshops en lab-sessies voor D&I experts en geïnteresseerden. Het is een unieke kans om meer te leren, je kennis met de laatste inzichten te verrijken en het D&I beleid van je eigen organisatie bij te schaven.

Het Inclusie & Diversiteit Lab om over de nieuwste inzichten en best ideas te leren op het gebied van Inclusie en Diversiteit. Wat zijn de belangrijkste trends en aandachtsgebieden om te volgen in het komende jaar? Hoe faciliteer jij de beweging van awareness naar actie en resultaat in je organisatie?

Na het enorme succes van de eerste D&I dag in 2019 deelt D&I expert Esther Mollema ook in 2020 de nieuwste onderzoeken en vertaalt deze naar praktische inzichten en acties voor het komend jaar voor jou. We hopen dat dit ook een bijeenkomst zal zijn waar jij kennismaakt met experts en geïnteresseerden van andere organisaties.

De initiator en je lab begeleider

Esther Mollema inspireert je met onderzoeken, inzichten en praktische voorbeelden en selecteert uit haar ruime ervaring bij Esther Mollema - Inclusie & Diversiteit Trends 2019organisaties.

Esther is oprichter en managing director van Direction en het High Performance Organization Center. Voordat ze deze bedrijven initieerde werkte ze als managing director van een grote trainingsorganisaties. Ze woonde, studeerde en werkte ze in Japan, Duitsland, de Verenigde Staten en Nederland. Ze heeft een MBA met een focus op intercultureel communicatie.
De laatste 12 jaar richt Esther zich op het geven van trainingen, lezingen en masterclasses over High Performance, leiderschap en diversiteit. Ze wordt regelmatig geïnterviewd over de uitdagingen van diversiteit en inclusie. TheNextWomen heeft Esther erkend als een van de 100 meest succesvolle en invloedrijke vrouwelijke ondernemers in Nederland. Esther is de auteur van twee boeken over diversiteit en inclusie: 50% more talent (2009) en Succes in Veelvoud (2015).

De organisatie

Direction helpt organisaties diversiteit, teamontwikkeling, inclusie echt vorm te geven. In de loop van de afgelopen 15 jaar hebben we veel adviseurs op dit gebied zien komen en gaan en wij zijn gebleven. Wij zijn blijven leren en bouwen aan relaties, inzichten en succes in de praktijk. We hebben ons vastgebeten, we reizen de wereld af voor best ideas, gaan gesprekken aan met internationale experts en neuro wetenschappers om onze klanten van de beste kennis, inspiratie en aanpak te voorzien. Meer dan 8000 leiders deden al mee aan onze programma’s wereldwijd.

Direction is tevens mede oprichter van het HPO Center, een organisatie die onderzoek doet naar de geheimen van zeer goed presterende organisaties. (www.hpocenter.nl). Meer diversiteit en inclusie is volgens ons nooit een doel op zich maar een essentiële manier om samen te bouwen aan nog betere organisaties die hun klanten optimaal kunnen bedienen.

Ons werk is gebaseerd op recent wetenschappelijk onderzoek die we vertalen naar bruikbare inzichten voor managers, team en organisaties.

Onze referenties

Onze adviezen worden gewaardeerd door topmerken. We zijn vereerd dat leidende universiteiten en onderzoeksinstellingen ons hebben gekozen als hun samenwerkingspartner op het gebied van diversiteit en inclusie. We werken op dit moment (naast vele profit, non-profit en overheidsorganisaties) voor 7 top universiteiten.

Doelgroep

We nodigen de volgende mensen uit om mee te doen:

 • D&I managers – ervaren en nieuw
 • D&I champions
 • Senior HR managers in recruitment, retention, learning & development en organisatie ontwikkeling
 • Lijnmanagers die diverse teams bouwen en beter willen benutten

Investering

De prijs voor deelname aan: Diversiteit & Inclusie (D&I) Trends 2020 is afhankelijk van je inschrijving voor de verschillende sessies. Neem voor meer informatie over het programma en de kosten contact op met Robert Smit. Direction is vrijgesteld van btw (Direction is een CRKBO geregistreerde instelling).

Wat gaan we doen op dit I&D Lab Seminar?

We bekijken de nieuwste inzichten en trends op het gebied van inclusie, mindbugs/onbewuste vooroordelen, diversiteit in teams en hoe je aan gelijkheid werkt. Overzicht van de onderwerpen op deze dag:

 • Waarom diversiteit en inclusie gerelateerd zijn maar toch verschillende uitdagingen kennen in de praktijk?
 • Hoe zijn inclusie en diversiteit nu precies gelinkt aan je organisaties engagement en prestaties?
 • Het onderschatte belang van een eigen D&I verhaal van leiders om aan vertrouwen en commitment te bouwen.
 • Waarom en hoe je inclusie in leiderschapsprogramma’s moet opnemen
 • Waarom en hoe meer aandacht naar inclusie de cultuur van de organisatie zal verbeteren: Maar… it might get worse before it gets better
 • Waarom alleen sterke organisaties krachtige Inclusie & Diversiteit kunnen hebben en hoe je dat bespreekbaar maakt.
 • Hoe je voorgang in inclusie kan meten
 • Wat is de Diversiteit Paradox waar je ook in 2019 mee te maken krijgt en hoe kan je die het beste beslechten?
 • 118 biases en still counting: laatste inzichten over Mindbugs en of je ze kan beslechten
 • Hoe je de organisatie van bewustzijn naar actie laat bewegen. Uit welke mogelijke aanpakken kan je kiezen? Er lijken twee mogelijke aanpakken te domineren: de “Seatbelt” methode of de Weekly Dialogue method.
 • Wat is Bias rouw en hoe schat je deze in bij anderen? En hoe te beslechten? En waarom dit juist in Nederland zo belangrijk is.
 • Hoe diversiteit in teams te versnellen? Helpen quota’s in organisaties echt?
 • Hoe leiders te inspireren om hun rol als rolmodel voor meer inclusie en diversiteit in te vullen: het verschil wordt gemaakt in de micromomenten.
 • Jouw rol als change agent: do & dont’s uit de praktijk.
 • Welk succes bij andere organisaties zijn bij jou te kopiëren? Overzicht en dialoog.

Planning:

 • 2-4 maart 2019: 9.30 – 16.45 uur in Amsterdam

2 maart 2020 t/m 4 maart 2020

Locatie

Locatie Amsterdam

Trainers

Erna Versteegden
Esther Mollema

Inschrijven


M V

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden

Om spam te voorkomen graag het antwoord op onderstaande som invullen.

Verder ontwikkelen...

Maatwerk trainingen
GenderdiversiteitGenderdiversiteit in organisaties
mindbugs testMindbugs Workshop
Voorbeeld ondersteuning van uw diversiteitsplan rond genderVrouwelijk Leiderschap Workshops
Cases