(035) 603 7979

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten/perspectieven worden geïncludeerd en daadwerkelijk benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward, inclusie, ambities waarmaken, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – Mr. HPO Insight™

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor het HPO Insight™ verbetertool en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

wetenschappelijk en in de praktijk bewezen:

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, positieve feedback / feedforward, teamontwikkeling, diversiteit & inclusie, vrouwelijk leiderschap en ambities waarmaken. De doelstellingen van jouw organisatie(-onderdeel) vormen de basis. We helpen jou en je team of organisatie bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Trainingen

2 -daagse training

Inclusie & Diversiteit Summit 2020

3 en 4 maart 2020, 9.30-17 uur (Locatie: Amsterdam)

De laatste kennis en inspiratie rond diversiteit en inclusie in twee wervelende dagen. Wij zijn altijd bezig om reizen de nieuwe inzichten, best ideas en resultaat te vergaren. Een keer per jaar zetten we ze voor jou op een rijtje om jouw Diversiteit en Inclusie plannen nieuwe scherpte en daadkracht te geven. Na het succes van vorig jaar hier de 2020 editie!

De initiator en je lab begeleider

Esther Mollema inspireert je met onderzoeken, inzichten en praktische voorbeelden en selecteert uit haar ruime ervaring bij organisaties.

Esther is oprichter en managing director van Direction en het High Performance Organization Center. Voordat ze deze bedrijven initieerde werkte ze als managing director van een grote trainingsorganisaties. Ze woonde, studeerde en werkte ze in Japan, Duitsland, de Verenigde Staten en Nederland. Ze heeft een MBA met een focus op intercultureel communicatie.
De laatste 12 jaar richt Esther zich op het geven van trainingen, lezingen en masterclasses over High Performance, leiderschap en diversiteit. Ze wordt regelmatig geïnterviewd over de uitdagingen van diversiteit en inclusie. TheNextWomen heeft Esther erkend als een van de 100 meest succesvolle en invloedrijke vrouwelijke ondernemers in Nederland. Esther is de auteur van twee boeken over diversiteit en inclusie: 50% more talent (2009) en Succes in Veelvoud (2015).

Onze referenties

Onze adviezen worden gewaardeerd door topmerken. We zijn vereerd dat leidende universiteiten en onderzoeksinstellingen ons hebben gekozen als hun samenwerkingspartner op het gebied van diversiteit en inclusie. We werken op dit moment (naast vele profit, non-profit en overheidsorganisaties) voor 7 top universiteiten.

Doelgroep

Voor D&I experts, ambassadeurs én leiders die meer resultaat wensen.

Investering

Plekken zijn beperkt om individuele aandacht te kunnen garanderen. Je investering in deze tweedaagse Summit bedraagt €1495,-. (Direction is vrijgesteld van BTW).

Meld je aan door een mailtje te sturen aan smit@dir.nl of via https://www.leiderschapontwikkelen.nl/training/inclusie-diversiteit-trends-2020

Graag even mailen naar Robert (smit@dir.nl) als je

 • 1 van beide dagen wilt komen – je investering is dan €895,-. per dag.
 • met meer mensen uit je organisatie wilt komen – je krijgt dan €250,- korting op de prijs van twee dagen (€1245,-)

In geval van annuleren tot 4 weken voor aanvang van de training worden alleen de locatiekosten in rekening gebracht. Voor annuleren in de 4 weken voorafgaand aan de training is het totale bedrag verschuldigd. Vervanging is uiteraard in overleg mogelijk. Zie ook onze Algemene Voorwaarden.

 

.

Dag 1 FOCUS 2020

Esther Mollema brengt je de laatste kennis en inspiratie rond diversiteit en inclusief leiderschap. Wat zal in 2020 je aandacht vragen en wat zijn de nieuwste inzichten hierover?:

 • Waarom vrouwen eigenlijk geen diversiteit brengen en waarom je er toch op moet sturen.
 • Hoe je meer diversiteit nog beter verkoopt in je organisatie.
 • Hoe je omgaat met bewuste of onbewuste weerstand op de D&I plannen
 • Waarom we het meer over privilege moeten hebben en wat in Nederland vooral aandacht nodig heeft.
 • De laatste inzichten rond onbewuste vooroordelen: helpen trainingen wel of niet?
 • Waarom onboarding meer van je aandacht vraagt.
 • Hoe buitensluiting in het brein werkt en hoe het mensen minder capabel maakt en hoe je dat ombuigt
 • Het Parijs Syndroom van Inclusief Leiderschap.
 • Waarom inclusieve leiders eigenlijk de macht hebben als je weten hoe ze het goed gebruiken.

Je kunt deze dag al je vragen stellen. In een interactieve opzet werken we, op beide dagen, in kleine groepen samen aan jouw uitdagingen en vragen.

DAG 2  DAY IN THE LAB 

Ontmoet de D&I praktijk experts van Nederland.

Op deze dag brouwen we  samen jouw beste mix aan activiteiten en maatregelen om in jouw team of organisatie meer impact te realiseren op diversiteit en inclusie. We hebben voor deze dag D&I experts die hun sporen meer dan verdiend hebben uitgenodigd om in kleine groepen jou met raad en daad bij te staan je eigen D&I plannen scherpte en resultaat te geven. Vraag het doorgewinterde D&I experts van organisaties die resultaat boeken. Wie kan je, onder andere, allemaal verwachten?

Jamila el Mourabet die culturele diversiteit in haar hart, hoofd en handen heeft en je helpt culturele diversiteit vorm te geven.

Jantien van Driel die je vacatureteksten bekijkt en je concrete tips geeft voor meer reacties van divers talent.

Astrid Balsink, D&I manager van Philips NV die het verhaal van het waarom van Diversiteit als geen ander kan vertellen en integreren in de strategie van je organisatie om echt resultaat te boeken.

Myriam van Wijk, UMC Utrecht die met haar inspanningen en resultaat op D&I gebied de diamond award won.

Anita Huijmans, EY die kan aan – en doorpakken om een organisatie inclusiever en diverser te maken.

Kom je ook? 

“Knappe opbouw, echt autoriteit! De uren vlogen om, door Esthers bevlogenheid, vakkennis en praktische benadering vanuit mens en gebaseerd op inhoud!”
Erica Bischoff, ING

3 maart 2020 t/m 4 maart 2020

Locatie

Locatie Amsterdam

Trainers

Esther Mollema

Inschrijven


M V

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden

Om spam te voorkomen graag het antwoord op onderstaande som invullen.

Verder ontwikkelen...

Maatwerk trainingen
GenderdiversiteitGenderdiversiteit in organisaties
mindbugs testMindbugs Workshop
Voorbeeld ondersteuning van uw diversiteitsplan rond genderVrouwelijk Leiderschap Workshops
Cases