(035) 603 7979

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – Mr. HPO Insight™

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor het HPO Insight™ verbetertool en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

wetenschappelijk en in de praktijk bewezen:

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, positieve feedback / feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling, diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen profit-, non-profit- en overheidsorganisaties (klassikaal en/of online) bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Trainingen

training

Duurzame Inzetbaarheid faciliteren en stimuleren

Samenspel tussen leidinggevenden en werknemers

WAAROM DEZE TRAINING?

Duurzame inzetbaarheid is voor de energiesector van groot belang. Er gebeurt nu al veel binnen de sector en dit zal alleen maar toenemen de komende jaren. Nieuwe ontwikkelingen, die vragen om eigenaarschap nemen op je eigen ontwikkeling en groei. De medewerker zelf heeft hierin een grote verantwoordelijkheid. Gezamenlijk met de leidinggevende heeft de medewerker Duurzame Inzetbaarheid gesprekken te voeren. De werkgevers (leidinggevenden) spelen een belangrijke rol in het coachen van de medewerkers en het faciliteren en stimuleren van deze groei en ontwikkeling. En het belang is groot, voor zowel de werkgever als de werknemer. Het vraagt dan ook om samen, positief te werken aan groei en ontwikkeling van het individu, team én organisatie.

Duurzame Inzetbaarheid vraagt ook om een continue dialoog tussen leidinggevende en medewerker over de lange termijn doelen van de medewerker, het team én de organisatie. Waar gaat de organisatie heen, wat betekent dit voor het team en hoe wil de medewerker hieraan (blijven) bijdragen?

“Het is heel prettig om op deze manier naar jezelf en anderen te kijken.
Ik heb nu een betere indruk van het ontwikkelpotentieel van mijn afdeling.”
Karin van der Ploeg – Regiomanager bij Qirion B.V.

Het belang van het voeren van DI-gesprekken wordt onderschreven door het wetenschappelijk onderzoek naar High Performance Organisaties, waar we spreken van het voeren van de open- en actiegerichte dialoog om samen te leren steeds beter te worden in het realiseren van de resultaten (persoonlijk en op team/organisatieniveau). Goede gesprekken zijn positief, constructief, concreet en open. Het goede gesprek voeren jullie samen. In het goede gesprek zijn medewerkers verantwoordelijk en actief; zij zorgen dat de gesprekken gaan over hun doelen, resultaten, ontwikkeldoelen en talenten. Leidinggevenden coachen en sturen: zij zijn gesprekspartners. Ze creëren ruimte voor het proces en blijven daarbij sturen op individuele-, team- en organisatiedoelen.

In high performance organisaties ligt de focus op het positieve eindresultaat en op de kansen en mogelijkheden die dat biedt. Excellente leidinggevenden ondersteunen zichzelf en hun mensen hun focus te houden op de kansen die (on)gewenste ontwikkelingen of veranderingen bieden. Daarnaast wordt bespreekbaar gemaakt met welk specifiek gedrag ieder de komende (afgebakende) periode gaat experimenteren om bij te dragen aan die positieve ambitie en spreekt men elkaar daar regelmatig constructief op aan.

Er is duidelijkheid nodig wat betreft de gemeenschappelijke resultaten die behaald dienen te worden met elkaar (1). Daarnaast is vertrouwen (2) nodig, om elkaars meningen te kunnen beluisteren en daarover het gesprek (‘conflict’) aan te durven gaan hoe daaraan bij te dragen (3). Pas als er ook naar jouw mening is geluisterd en besluitvorming duidelijk en transparant wordt gecommuniceerd (jouw mening daarin meegewogen) voel je je betrokken (4) en ben je in staat jezelf en anderen aan te spreken op taken, verantwoordelijkheden, groei en ontwikkeling (5). En dit alles in een lerende context, waarin men samen leert steeds beter te worden in het realiseren van de gewenste ambities.

WAT LEER JE TIJDENS DEZE TRAINING?

  • Wat is belangrijk aandacht te geven? En waarom?
  • Wat wil je als eindresultaat van het DI-gesprek?
  • Hoe coach je en stuur je op het proces als leidinggevende?
  • Hoe bouw je aan een growth-mindset bij medewerkers?
  • Hoe voer je een DI (ontwikkel) gesprek?
  • Oefenen met het voeren van een goed DI-gesprek!
  • Wat spreek je met je medewerker af over de monitoring en opvolging van dit gesprek?

Doelgroep

DATA EN TIJDEN:

  • Training 1: 19 oktober (09.30 – 17.00 uur) en 18 november intervisie (09.30 – 12.30)
  • Training 2: 20 oktober (09.30 – 17.00 uur) en 23 november ochtend intervisie (09.30 – 12.30)

Locatie: online of klassikaal (midden van het land)

Programma: Duurzame Inzetbaarheid faciliteren en stimuleren

(maximaal 12 leidinggevenden per training)Dit programma is specifiek ontwikkeld voor de leidinggevenden werkzaam binnen de energiesector. De leidinggevenden gaan in één dag aan de slag met het thema: Duurzame Inzetbaarheid faciliteren en stimuleren bij de medewerkers. De deelnemers krijgen o.l.v. de ervaren trainer/coach Angelique Van Marrewijk inzicht in de 5 punten die high performing leiders net anders aandacht geven dan middelmatiger presterende leiders in het voeren van DI-gesprekken.

Investering

Tijdens de ochtend krijgen de leidinggevenden een goed beeld van wat er aandacht nodig heeft wanneer je kwalitatief goede DI-gesprekken, op een feedforward-wijze, wilt voeren. Dit gaat verder dan een specifiek communicatietechniekje uit je hoofd leren en toepassen. Het ochtendprogramma wordt afgerond door de individuele vertaalslag te maken per deelnemer: ‘wat doe ik/ denk ik goed te doen in het voeren van DI-gesprekken en wat wil ik de middag oefenen.

‘Het feedforward ontwikkelgesprek vond ik heel nuttig. Voor mij leidde het ertoe dat ik zaken meer ging oppakken alsof ik met mijn eigen onderneming bezig ben.’
Peter van der Pol – Manager vermogensbeheer Pensioenfonds Gasunie

De middag staat dan ook helemaal in het teken van: Oefenen met het voeren van effectieve en stimulerende DI-gesprekken!  De deelnemers oefenen met het voeren van een DI-gesprek dat hen specifiek effectiever zal maken i.s.m. een trainingsacteur die wordt betrokken. Er wordt geoefend met de diverse besproken aandachtspunten uit de ochtend. Ook kunnen simulaties worden geoefend waarvan men niet goed weet ‘als dat gebeurt, wat dan?’ Door ook de simulaties en oefeningen mee te beleven in de middag van de collega-leidinggevenden, ontdekken de leidinggevenden dat ze niet de enige zijn die stoeien met deze aandachtspunten en leren zij ook van elkaar.

Binnen enkele weken na de 1-daagse training zal een dagdeel worden ingepland voor intervisie. Intervisie maakt het mogelijk om samen te blijven reflecteren en leren rond het stimuleren en faciliteren van DI bij medewerkers. De leidinggevenden die samen hebben deelgenomen aan de 1-daagse training vormen een intervisiegroep. Tijdens deze intervisiesessie kunnen de deelnemers in een veilige omgeving casuïstiek bespreken onder leiding van de trainer van de 1-daagse.

19 oktober 2021 t/m 18 november 2021

Locatie

Trainers

Angelique van Marrewijk

Inschrijven


M V

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden

Om spam te voorkomen graag het antwoord op onderstaande som invullen.

20 oktober 2021 t/m 23 november 2021

Locatie

Trainers

Angelique van Marrewijk

Inschrijven


M V

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden

Om spam te voorkomen graag het antwoord op onderstaande som invullen.