(035) 603 7979

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Trainingen

1 -daagse training

De Plakfactor – hoe leid en inspireer jij de medewerkers die je wilt behouden?

In het licht van een arbeidsmarkt die krapper is dan ooit en naar verwachting voor lange tijd zo zal blijven, wordt het behouden van talentvolle medewerkers steeds crucialer voor het succes van elke organisatie en ieder (project)team. Jij, als leidinggevende, speelt hierin een sleutelrol. Niet alleen om de juiste medewerkers te selecteren tijdens de werving, maar ook om je goede medewerkers te inspireren tot blijvend succesvol bijdragen. Ook in eventueel minder goede tijden.

Deze 1-daagse training is speciaal ontworpen voor jou, om de essentiële inzichten en vaardigheden op te doen om de medewerkers te behouden waarvan je graag wilt dat ze blijven. Zodat zij niet ineens voor je neus staan en zeggen ‘het ligt niet aan jou hoor, maar ik ga ergens anders werken…’.

Het is een bekend gegeven dat veel waardevolle medewerkers hun leidinggevende verlaten, en niet zozeer de organisatie. Deze training stelt je in staat om te reflecteren op jezelf: wat doe je al goed in het behouden van jouw mensen (ongeacht hun leeftijd of persoonlijkheid), en wat kun je nog verbeteren? Je ontdekt het belang van het ontwikkelen van een leercultuur en high performance leiderschap; essentieel voor het behouden en inspireren van je talentvolle medewerkers. Uiteraard komt daarbij ook aan bod hoe respectvol en duidelijk om te gaan met de minder presterende medewerkers in je team.
Je keert huiswaarts met praktisch toepasbare inzichten, verrijkt met zelfkennis, inspirerende video's en voorbeelden die je direct in jouw werkpraktijk kunt implementeren.

Deze training is cruciaal voor leidinggevenden die hun vaardigheden willen aanscherpen en een cultuur willen vormen waarin medewerkers zich nietDe Plakfactor – hoe leid en inspireer jij de medewerkers die je wilt behouden? alleen gewaardeerd voelen, maar ook gedreven zijn om te excelleren. Sta klaar voor een ervaring die je leiderschapskwaliteiten ontwikkelen en je zal voorzien van praktische inzichten en instrumenten om een blijvende impact te maken. Zorg dat al je teamleden zich verbonden voelen en goed/beter gaan presteren. Ga effectief om met te laag presterende medewerkers en richt je op het behoud van je talentvolle medewerkers. Niet omdat jij dat wilt, maar omdat je team/organisatie dat nodig heeft. Voor meer details over wat je kunt verwachten, bekijk het programmaoverzicht en voor data en inschrijfmogelijkheden, raadpleeg het tabje 'Data en Inschrijven'.

Wil je meer weten over maatwerkmogelijkheden die perfect aansluiten bij de specifieke behoeften van je team of organisatie? Neem dan contact op om met Marco Schreurs om de opties te bespreken.

 

Doelgroep

Leidinggevenden van teams en afdelingen binnen profit, non-profit en overheidsorganisaties die willen leren hoe je (goede) medewerkers kan behouden en hoe je bouwt aan een High Performance Team of Organisatie.

Investering

Onze 1-daagse training biedt je de unieke kans om de kunst van het behouden van talentvolle medewerkers meester te maken. Je gaat niet alleen naar huis met waardevolle inzichten en praktische tools, maar ook met het vertrouwen om een omgeving te creëren waarin medewerkers zich echt gewaardeerd voelen en willen blijven groeien.

Investering is € 995,-. Dit bedrag is inclusief documentatie, boek en materialen. Tijdens de training gebruiken wij de feedforward analyse™. De kosten voor deze 360 graden assessment, persoonlijke rapportage en het terugkoppelgesprek bedragen €450,-. Heb je onlangs de feedforward analyse™ gedaan dan kun je dat aangeven, zodat wij hiervoor geen kosten in rekening hoeven te brengen.

Het totaal bedrag €1.445,- is vrijgesteld van btw (Direction is een CRKBO geregistreerde instelling).

In geval van annuleren tot 4 weken voor aanvang van de training worden alleen de locatiekosten in rekening gebracht. Voor annuleren in de 4 weken voorafgaand aan de training is het totale bedrag verschuldigd. Vervanging is uiteraard in overleg mogelijk. Zie ook onze Algemene Voorwaarden. Bij minimaal zes (6) deelnemers zal de training doorgang vinden. Maximaal twaalf (12) deelnemers worden per training toegelaten. Mocht een training geannuleerd moeten worden, dan ontvangen de deelnemers de volledige trainingsfee retour binnen vijf (5) werkdagen.

Voorafgaand aan de training duiken we dieper in jouw persoonlijke leiderschapsstijl met onze 360-graden feedforward analyse™. Dit biedt een compleet beeld van jouw sterke kwaliteiten en ontwikkelpunten, waardoor de training nog meer op jouw persoonlijke behoeften kan worden afgestemd. Je zult ontdekken dat je zowel je ‘caring’ (zorgende kwaliteiten) als je ‘daring’ kwaliteiten (uitdagender, resultaatgerichte en kader-stellende kwaliteiten) in hebt te zetten, essentieel voor de aansturing van medewerkers die je wilt behouden, als ook voor de medewerkers van wie je met respect afscheid wilt nemen.

Tijdens de training (09.30 – 17.00 uur) diep je uit hoe jij je leiderschap praktisch vorm kunt geven zodat je goede mensen langer blijven:

 1. Inspireer tot samen leren beter worden
  Ontdek hoe binnen High Performance Organisaties (HPO’s) teamleden ‘samen steeds beter willen leren worden in het realiseren van gemeenschappelijke resultaten’ en hoe zij daarmee hun hoog presterende medewerkers behouden; hoe regelmatig voer jij gesprekken met je medewerkers over hun ambities en ontwikkeling?
 2. De 1ste indruk wordt meer/minder waargemaakt tijdens de onboarding
  Maak kennis met een solide onboarding proces, tijdens welke duidelijke kaders en verwachtingen worden gecommuniceerd én medewerkers een warm welkom ervaren – in lijn met het besprokene en de ervaringen bij aanname. En dat wanneer jij en de overige teamleden weinig tijd hebben. De do’s and don’ts van een effectieve onboarding worden uitgewisseld.
 3. Hoe caring ben jij in je leiderschap?
  Je reflecteert op je kwaliteiten en brengt in kaart hoe jij contact maakt, hoe effectief je medewerkers betrekt, beluistert, bevraagt en ruimte geeft in regelmatige open- en actiegerichte dialogen die je met hen voert over hun ontwikkeling en functioneren, ook wanneer zij bijvoorbeeld anders over hun functioneren denken dan jij; hoe kun jij de ervaren psychologische en sociale veiligheid vergroten in je (project)team, zodat medewerkers vanuit deze veilige bedding willen en durven innoveren en excelleren?
 4. Hoe daring durf je te zijn?
  Je onderzoekt hoe resultaatgericht en constructief jij tot nog toe omgaat met prestaties, zowel met die van hoog- als van onvoldoende presterende medewerkers. Hoe kaderstellend ben je? Mogen er fouten gemaakt worden? Durf je de medewerker te challengen op ontwikkeling? Spreek je de medewerker regelmatig genoeg aan op functioneren? Geef je ook de kritiek wanneer je een medewerker aanspreekt op minder goed functioneren? Spreek je je medewerkers zowel waarderend als constructief aan in het kader van hun bijdrage aan het geheel? Kortom: hoe zie jij jezelf: uitspreken – bespreken – afspreken – aanspreken?
 5. Omgaan met diverse generaties en persoonlijkheden in je team
  Daarnaast verken je hoe je als leidinggevende effectief kunt inspelen op de verschillende generaties en persoonlijkheden binnen je team. Van Babyboomers tot Generatie Z, elk brengt unieke verwachtingen en waarden naar het werk. Je leert flexibele strategieën te ontwikkelen die aansluiten bij deze diversiteit, wat essentieel is voor het creëren van een inclusieve omgeving waarin iedereen zich gewaardeerd voelt en gemotiveerd is om bij te dragen.
 6. Stay-interviews – het geheim achter blijvers in je team
  Tot slot bespreken we het belang van ‘stay interviews’ als de proactieve benadering voor jou om te begrijpen wat jouw medewerkers nodig hebben om betrokken en gemotiveerd te blijven binnen jouw (project)team. Welke vragen kun je stellen?

 

Deze training is niet zomaar een training; het is een essentiële training voor elke leidinggevende die streeft naar nog beter leiderschap en het creëren van een omgeving waarin medewerkers niet alleen behouden blijven, maar ook gemotiveerd zijn om hun beste zelf te zijn. Bereid je voor op een verrijkende ervaring die jouw leiderschap positief zal beïnvloeden. Rust jezelf uit met de kennis en tools om het verschil te maken en de medewerkers in jouw (project)team/ organisatie ‘te laten plakken’ van wie je wilt dat ze blijven omdat je dat de organisatie gunt.

Om deel te nemen aan de reguliere training, klik op het tabje ‘Data en Inschrijven’.


Versterk je team of organisatie met een op maat gemaakt leiderschapsprogramma

Voor organisaties die hun leiderschap en medewerkersbehoud serieus nemen, bieden we volledig gepersonaliseerde trainingsoplossingen. Deze zijn ideaal voor integratie in leiderschapstrajecten of Management Development-programma’s, waarbij we nauw afstemmen op jullie specifieke behoeften en uitdagingen.

Effectief leiderschap en het behoud van talent zijn essentieel voor organisatorisch succes. Onze training is een investering in de ontwikkeling van jullie leiders en de toekomst van jouw organisatie. Samen creëren we een omgeving van continue ontwikkeling en waardering, die niet alleen de leiderschapsvaardigheden versterkt maar ook bijdraagt aan een positieve organisatiecultuur.

Met flexibele maatwerkopties zorgen we voor relevante, boeiende inhoud die direct toepasbaar is. Neem vandaag nog contact met ons op om een programma te ontwikkelen dat niet alleen voldoet aan de huidige behoeften maar ook bijdraagt aan de langetermijngroei van de organisatie.

Voor meer informatie over deze training kun je contact opnemen met Marco Schreurs (035 603 7979).

Cursusdata in overleg

Locatie

In overleg

Trainers

Muriel Schrikkema

Inschrijven


M V

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden

Om spam te voorkomen graag het antwoord op onderstaande som invullen.

Verder ontwikkelen...

Maatwerk trainingen
Maatwerktraining: De Plakfactor - Hoe leid en inspireer jij de medewerkers die je wilt behouden?Maatwerktraining: De Plakfactor - Hoe leid en inspireer jij de medewerkers die je wilt behouden?