Direction – individuele-, team- en organisatieontwikkeling

Continue dialoog over functioneren en ontwikkelen

Voor leidinggevenden en HR-professionals die motiverende ontwikkelgesprekken willen leren voeren

Veel organisaties plannen deze training rond de continue dialoog over functioneren en ontwikkelen in als maatwerkprogramma.  Je leert wat belangrijk is voor een continue dialoog met medewerkers over wat goed gaat en waar ontwikkeling nodig is. Praktisch wordt er geoefend met het voeren van motiverende ontwikkelgesprekken. Ook met medewerkers waarmee je het moeilijker vindt het motiverende ontwikkelgesprek te voeren. Voorafgaand aan de training ontvang je een 360° feedforward rapportage met daarin jouw kwaliteiten. Een persoonlijk gesprek over je kwaliteiten en ontwikkelpunten rond het voeren van de continue dialoog over functioneren en ontwikkelen wordt vooraf met je ingepland.

Ontwikkelgesprekken zijn positief, constructief, concreet en open

De kern van de continue dialoog is dat er ontwikkelingsgerichte gesprekken worden gevoerd vanuit de lerende mindset, waarin jij als leidinggevende/manager veiligheid leert creëren, je mensen optimaal leert coachen, sterktes verder versterkt (persoonlijke ambities en drijfveren staan centraal) en de ander positief leert aanspreken op verantwoordelijkheid. Met als doel de prestaties te verbeteren en het werkgeluk van medewerkers te verhogen. Dit vraagt o.a. van jou als manager om in de gesprekken ruimte te geven en aan vertrouwen te bouwen.

Het gesprek voer je samen. In het goede ontwikkelgesprek zijn medewerkers verantwoordelijk en actief. Zij zorgen dat de gesprekken gaan over hun ambities, doelen en resultaten en over hun talenten en ontwikkelplannen. Leidinggevenden coachen en sturen. Zij zijn gesprekspartners; zij formuleren het kader, creëren ruimte voor het proces, stellen goede vragen en blijven daarbij sturen op de te behalen doelen.

Deze training over de continue dialoog over functioneren en ontwikkelen is inspirerend en uitdagend

Je leert in deze training onder andere:

Werknemers ervaren motiverende ontwikkelgesprekken als positief, wat vervolgens leidt tot verbeterde prestaties en toename van betrokkenheid, tevredenheid en werkplezier. Essentieel wanneer je met je mensen verder wilt bouwen aan jullie toekomst!

“Een feest van herkenning; handvatten hoe om te gaan met feedback/feedforward; leuk om de uitkomsten van de feedforward te kunnen gebruiken.”
Marja Gerritse – Coördinator Publieks Balie gemeente Rhenen

“Serieus, goed onderbouwde theorie over het onderwerp gekregen en handvatten om ermee aan de slag te gaan.”
Margreet Meijer – Hoofd ICT IND

“Uitstekende afwisseling van theorie en praktijk. Erg levendig!”
Rob Voorhuis – Projectmanager KPN

 

Mobiele versie afsluiten