(035) 603 7979

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Trainingen

2 -daagse training

Continue dialoog over functioneren en ontwikkelen

Voor leidinggevenden en HR-professionals die motiverende ontwikkelgesprekken willen leren voeren

Veel organisaties plannen deze training rond de continue dialoog over functioneren en ontwikkelen in als maatwerkprogramma.  Je leert wat belangrijk is voor een continue dialoog met medewerkers over wat goed gaat en waar ontwikkeling nodig is. Praktisch wordt er geoefend met het voeren van motiverende ontwikkelgesprekken. Ook met medewerkers waarmee je het moeilijker vindt het motiverende ontwikkelgesprek te voeren. Voorafgaand aan de training ontvang je een 360° feedforward rapportage met daarin jouw kwaliteiten. Een persoonlijk gesprek over je kwaliteiten en ontwikkelpunten rond het voeren van de continue dialoog over functioneren en ontwikkelen wordt vooraf met je ingepland.

Ontwikkelgesprekken zijn positief, constructief, concreet en open

De kern van de continue dialoog is dat er ontwikkelingsgerichte gesprekken worden gevoerd vanuit de lerende mindset, waarin jij als leidinggevende/manager veiligheid leert creëren, je mensen optimaal leert coachen, sterktes verder versterkt (persoonlijke ambities en drijfveren staan centraal) en de ander positief leert aanspreken op verantwoordelijkheid. Met als doel de prestaties te verbeteren en het werkgeluk van medewerkers te verhogen. Dit vraagt o.a. van jou als manager om in de gesprekken ruimte te geven en aan vertrouwen te bouwen.

Het gesprek voer je samen. In het goede ontwikkelgesprek zijn medewerkers verantwoordelijk en actief. Zij zorgen dat de gesprekken gaan over hun ambities, doelen en resultaten en over hun talenten en ontwikkelplannen. Leidinggevenden coachen en sturen. Zij zijn gesprekspartners; zij formuleren het kader, creëren ruimte voor het proces, stellen goede vragen en blijven daarbij sturen op de te behalen doelen.

Deze training over de continue dialoog over functioneren en ontwikkelen is inspirerend en uitdagend

Je leert in deze training onder andere:

 • Wat er aandacht nodig heeft wanneer je motiverende ontwikkelgesprekken wilt voeren met je medewerkers. Dit gaat verder dan een specifiek communicatie-techniekje uit je hoofd leren en toepassen.Continue dialoog over functioneren en ontwikkelen
 • Wat onze hersenen prettig vinden tijdens functioneringsgesprekken en beoordelingsgesprekken. Dat negatieve feedback niet altijd werkt én dat kritiek geven soms wel nodig is, maar hoe dan? Hoe je medewerkers stimuleert zich te verbeteren en verder te ontwikkelen om de doelen en ambities daadwerkelijk waar te maken.
 • Hoe je een motiverend ontwikkelgesprek voert, je daarbij richt op de kwaliteiten van de medewerker en wel degelijk ook eventuele kritiek geeft. We oefenen een voor jou belangrijk gesprek!
 • Ook leer je met alle emoties om te gaan die bewust of onbewust deel uitmaken van het gesprek: emoties leren hanteren zowel die van jezelf als die van je gesprekspartner.
 • Hoe je constructief bouwt aan een positieve open– en resultaatgerichte cultuur.

Werknemers ervaren motiverende ontwikkelgesprekken als positief, wat vervolgens leidt tot verbeterde prestaties en toename van betrokkenheid, tevredenheid en werkplezier. Essentieel wanneer je met je mensen verder wilt bouwen aan jullie toekomst!

“Een feest van herkenning; handvatten hoe om te gaan met feedback/feedforward; leuk om de uitkomsten van de feedforward te kunnen gebruiken.”
Marja Gerritse – Coördinator Publieks Balie gemeente Rhenen

“Serieus, goed onderbouwde theorie over het onderwerp gekregen en handvatten om ermee aan de slag te gaan.”
Margreet Meijer – Hoofd ICT IND

“Uitstekende afwisseling van theorie en praktijk. Erg levendig!”
Rob Voorhuis – Projectmanager KPN

 

Doelgroep

Voor maximaal 10 leidinggevenden en HR-professionals die motiverende ontwikkelgesprekken willen leren voeren. 

Investering

Uw investering in deze inspirerende en uitdagende 2-daagse training (en voorafgaand een 360° feedforward rapportage met daarin jouw kwaliteiten en een persoonlijk terugkoppelgesprek) is in overleg op basis van het aantal deelnemers. Alle bedragen zijn vrijgesteld van BTW.

In geval van annuleren tot 4 weken voor aanvang van de training worden alleen de locatiekosten in rekening gebracht. Voor annuleren in de 4 weken voorafgaand aan de training is het totale bedrag verschuldigd. Vervanging is uiteraard in overleg mogelijk. Zie ook onze Algemene Voorwaarden.

Voor meer informatie over deze training of de (online) maatwerkmogelijkheden kun je contact opnemen met Muriel Schrikkema of Marco Schreurs (035 603 7979).

Tijdens deze 2-daagse training krijg je allereerst een gesprek over de 360° feedforward rapportage. Dit persoonlijke gesprek over je kwaliteiten en ontwikkelpunten rond het voeren van ontwikkelgesprekken vormt een waardevol een positieve start van de training.

Op dag 1 (09.30 – 17.00 uur) van de training krijg je een goed beeld van wat er aandacht nodig heeft wanneer je motiverende ontwikkelgesprekken wilt voeren. Je onderzoekt wat je al goed aandacht geeft en waar voor jou de hefboom tot verbetering zit. Dit gaat verder dan een specifiek communicatietechniekje uit je hoofd leren en toepassen. Vandaag leer je:

 • Wat is belangrijk aandacht te geven? En waarom?
 • Wat wil je als resultaat van een ontwikkelgesprek?
 • Hoe creëer je een ‘growth mindset’ binnen je team/organisatie?
 • Hoe stuur je zowel inhoud, proces, interactie en emotie?
 • Welke vragen stel je? Actief en constructief luisteren, hoe doe je dat?
 • Hoe ga je effectief om met je medewerker wanneer deze anders naar zijn/haar ontwikkeling kijkt dan jij?
 • Hoe geef je op een motiverende wijze ook kritiek?
 • Wat spreek je met je medewerker af over de monitoring en opvolging van een gesprek?
 • Hoe regel je de continue dialoog in je dagelijkse praktijk in?

Met nadruk wordt op dag 2 (09.30 – 17.00 uur) geoefend. Je leert ‘in de beweging’ wat je al goed doet wat betreft het motiverende ontwikkelgesprek voeren en waar je bewuster aandacht aan hebt te besteden. Je gaat op een veilige en leuke manier oefenen met het voeren van een motiverend ontwikkelgesprek waar jij effectiever in wilt worden.

 • Hoe bouw je aan vertrouwen?
 • Welke vragen kun je beter stellen?
 • Hoe luister je actiever en constructief?
 • Hoe neem je een besluit bij verschillen van mening, zodat deze ook door de ander gedragen wordt?
 • Hoe spreek je de ander positief aan?
  (waarderend én kritisch, op een manier dat de ander er ook van kan leren).
 • Hoe geef je optimaal ruimte in de gesprekken en sluit je effectief aan bij de ambities, drijfveren en ontwikkeling van je medewerkers en de organisatie?
 • Hoe ga je om met medewerkers die ja zeggen, maar nee doen?

We eindigen dag 2 met een gezellig borrel.

Na deelname aan deze 2-daagse training ontvang je het boek ‘Feedforward in leiderschap,Feedforward in Leiderschap het ultieme werkboek voor jou als leidinggevende om met nog meer succes (team)doelen te realiseren’. Dit is een mooi naslagwerk rond de diverse thema’s die aandacht nodig hebben in het voeren van motiverende ontwikkelgesprekken in een lerende organisatie.

Je leert in 2 dagen:

 • de continue dialoog motiverend te blijven voeren;
 • te reflecteren op jouw grootste uitdagingen rond het voeren van motiverende ontwikkelgesprekken;
 • van inzichten en casuïstiek van de andere deelnemers;
 • op een positieve wijze feedback geven op hoe zaken nog effectiever kunnen;
 • hoe je kan bouwen aan meer werkplezier binnen je team/organisatie; dus de continue dialoog praktisch in te regelen;
 • hoe je medewerkers meer betrekt bij hun persoonlijke ontwikkeling en hoe dat de (team)prestaties positief beïnvloedt.

Maatwerk mogelijkheden

Geen enkele organisatie is hetzelfde. Om het inzicht en handelen van de managers en leidinggevenden te vergroten past Direction altijd maatwerk toe. Wat onze programma’s, workshops en lezingen bij al onze opdrachtgevers gemeen hebben: ze zijn altijd spannend, onderzoekend, leuk en gericht op het maximale resultaat. Ook baseren wij al onze trainingen op recent wetenschappelijk onderzoek, dat wij vertalen naar praktische inzichten voor managers. Tot slot stemmen wij de planning van de programma’s af op de piekdrukte binnen uw organisatie. De programma’s moeten passen in de drukke agenda’s van de deelnemers om zo met aandacht en tijd te kunnen leren hoe je kwalitatief goede ontwikkelgesprekken voert.

Graag maakt Muriel Schrikkema met u een afspraak om de mogelijkheden voor uw organisatie te bespreken (schrikkema@dir.nl – T. 035-6037979).

Cursusdata in overleg

Locatie

In overleg

Trainers

Muriel Schrikkema

Inschrijven


M V

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden

Om spam te voorkomen graag het antwoord op onderstaande som invullen.

Cursusdata in overleg

Locatie

In overleg

Trainers

Harry Muller
Muriel Schrikkema

Inschrijven


M V

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden

Om spam te voorkomen graag het antwoord op onderstaande som invullen.

Cursusdata in overleg

Locatie

In overleg

Trainers

Harry Muller
Muriel Schrikkema

Inschrijven


M V

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden

Om spam te voorkomen graag het antwoord op onderstaande som invullen.

Verder ontwikkelen...

Maatwerk trainingen
(Nieuwe) positionering van een afdelingBouwen aan een blijvende positieve en effectieve aanspreekcultuur
Kwalitatief goede ontwikkelgesprekken voerenKwalitatief goede ontwikkelgesprekken voeren
Samen ambities waarmakenSamen ambities waarmaken en doelen écht realiseren
Cases