(035) 603 7979

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten/perspectieven worden geïncludeerd en daadwerkelijk benut. Ze is een veelgevraagd expert rond Feedforward, Inclusie, High Performance Leiderschap en Samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – Mr. HPO Insight™

Voor Marco gaat er niets boven het transformeren van de prestaties van teams en organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor het HPO Insight™ verbetertool en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s

Naast veel maatwerk trainingen en mindbugsfeedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling.

Lees verder

Testen

Direction gebruikt verschillende zelf ontwikkelde testen die wetenschappelijk en in de praktijk zijn bewezen:

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, positieve feedback / feedforward, teamontwikkeling, diversiteit & inclusie en vrouwelijk leiderschap. De strategische doelstellingen van jouw organisatie vormen de basis. Het programma, de trainers, cases en uitkomsten brengen deelnemers en organisaties dichter bij de beoogde resultaten.

lees verder

Trainingen

1-daagse training

1-daagse training: Effectief omgaan met laag en hoog presteerders

Hoe ga je om met de positieve en negatieve uitschieters in je team?

Waarom de training: Effectief omgaan met laag en hoog presteerders?

Effectief omgaan met niet- en hoog presteerdersDeze training gaat niet over de middelmaat, maar hoe je middelmaat in jouw team kunt ontstijgen. Wat doe je met die medewerkers die het teamresultaat zeer positief of negatief beïnvloeden? Hoe ga je met ze om? Hoe inspireer je ze? Wie moet er welke aandacht krijgen? Moet je de hoog en laag presteerders laten samenwerken of juist niet? Wanneer is het genoeg met laag presteerders en is afscheid nemen de oplossing?

Ons wetenschappelijk onderzoek naar high performance organisaties (HPO) staat zeer in de belangstelling. Deze training gaat over hoe HPO organisaties met laag presteerders omgaan en hoe ze toptalent nog verder laten bloeien. Hoe balanceer je als manager tussen top en slecht presterend talent in je team? Het niet besluitvaardig omgaan met niet-presteerders, maar ‘je kop in het zand steken’ als manager is een keuze die veel managers maken, maar bouwt niet aan HPO prestaties. Vaak weten managers uit onmacht niet wat ze kunnen en mogen doen. Met nietsdoen houd je als manager het niet-presteren zelf in stand, want je geeft zo gelegenheid aan de niet-presteerders ermee weg te komen. En erger nog,….alle aandacht die je besteedt aan je niet-presteerders, missen je hoog-presteerders. Die medewerkers die je team en organisatie juist succesvol de toekomst in koersen!

Je bent het jezelf en je hoog presteerders verplicht besluitvaardiger en daadkrachtiger om te gaan met je laag presteerders: geeft ze de juiste aandacht of stuur ze weg! De tijd die je daardoor overhoudt wil je effectief besteden aan je hoog-presteerders. Deze training gaat dus niet over de middelmaat.

“De training over effectief omgaan met laag- en hoogpresteerders heeft alleen maar voordelen. Zeker vandaag. Er is een hoge werkdruk. Je werkt vaak met minder mensen, maar er moet wel meer gebeuren. En het werk moet af! Dus wat moet je dan doen? Als je niet enkel rekent op hoogpresteerders en ook meer potentieel begint te zien in laagpresteerders, biedt dat alleen maar voordelen. De lesstof is heel praktisch gericht. De cursus lééft echt”.
Anja Bon - Beheerder Kasteel Groeneveld – Staatsbosbeheer

Onderwerpen die in de training aan bod komen:

 • Op basis van de feedforward analyse™ krijg je inzicht welke kwaliteiten jij bezit om effectief om te gaan met laag en hoog presteerders.
 • Waar doe je het goed en waar zit ruimte voor verbetering?
 • Hoe voert een High Performance Manager de dialoog met medewerkers?Effectief omgaan met niet- en hoog presteerders-3
 • Hoe neem je medewerkers beter mee in verbetertrajecten?
 • Wat maakt dat medewerkers niet-presteren?
 • Wat doe je als de medewerker zijn/haar eigen houding niet ziet?
 • Hoe treed je besluitvaardig op tegen laag presteerders?
 • Wanneer weet je zeker dat je er voldoende aan hebt gedaan?
 • Hoe voorkom je dat medewerkers die wel flexibel meebewegen en hoog-presteren, het ondermaats presteren van collega’s continu opvangen?
 • Hoe blijf je hoog-presteerders optimaal coachen en motiveren?
 • Hoe geeft een High Performance Manager feedback aan zijn/haar medewerkers?

Resultaat van deze training is antwoord op bovenstaande vragen en een actieplan op maat voor de door jou ingebrachte casus.

Referenties deelnemers:

“Zeer goed en verhelderend. De vragen die ik had zijn concreet beantwoord. Ik kan hierdoor mijn managementstijl aanpassen en deze effectiever maken!”
Iris Groustra, Global Manager Financial Markets bij ING Bank N.V

“Programma sluit perfect aan bij het HPO traject dat we met het management team volgen. Dit helpt ons zeker verder!”
Mieke van de Pasch, beleidsmedewerker personeel bij stichting KPOA

“Goed en gedegen verhaal. Door combinatie van een brede kijk op het onderwerp, maar ook een zeer gerichte focus op concrete details werd het zeer boeiend en praktisch toepasbaar!”
Ingeborg Hensen, Afdelingshoofd Verzekering Burgers bij College voor zorgverzekeringen

Maatwerk training rond het programmaMuriel Schrikkema - Effectief omgaan met niet- en hoog presteerders

Deze trainingen organiseren wij veel binnen organisaties. Daarbij maken we ook gebruik van de feedforward analyse™. Deze meetlat geeft je inzicht welke kwaliteiten jij bezit om effectief om te gaan met laag en hoog presteerders. Waar doe je het goed en waar zit ruimte voor verbetering? Wil je meer weten over de maatwerkmogelijkheden voor dit programma? Neem dan contact op met Muriel Schrikkema voor het maken van een afspraak (T. 035–6037979).

Doelgroep

Leidinggevenden, managers, teamleiders en projectverantwoordelijken binnen profit, non-profit en overheidsorganisaties.

Investering

Investering: Uw investering in deze waardevolle training is € 595,-. Dit bedrag is inclusief materiaal, gratis feedforward analyse™ t.w.v. €200,-, lunch en locatiekosten. Alle bedragen zijn vrijgesteld van BTW.

In geval van annuleren tot 4 weken voor aanvang van de training worden alleen de locatiekosten in rekening gebracht. Voor annuleren in de 4 weken voorafgaand aan de training is het totale bedrag verschuldigd. Vervanging is uiteraard in overleg mogelijk. Zie ook onze Algemene Voorwaarden.

Voor meer informatie over deze training, kun je contact opnemen met Muriel Schrikkema, 035 603 7979 of schrikkema@dir.nl.

Programma: Effectief omgaan met niet- en hoog presteerders

09.30-17.00 uur in omgeving Hilversum

Tijdens deze training wordt inzicht gegeven in hoe je de negatieve en positieve uitschieters in je team effectief kunt managen. De redenen waarom het toch zo lastig is om succesvol om te gaan met medewerkers die niet-presteren komen aan bod, omdat er daardoor ook vaak te weinig tijd overblijft voor je hoog-presteerders.

Op basis van de feedforward analyse™ krijg je inzicht welke kwaliteiten jij bezit om effectief om te gaan met laag en hoog presteerders. Waar doe je het goed en waar zit ruimte voor betering.

Handvatten worden uitgereikt om verbeteringen boven tafel te krijgen en je organisatie(-onderdeel) naar een hoger plan te tillen. Ook besteden we uitgebreid aandacht aan de door jou ingebrachte casus. We werken samen aan een concreet en actueel actieplan ten aanzien van jouw medewerker(s). Hoe kun jij als leidinggevende of projectverantwoordelijke meer het verschil maken, zowel met je laag presteerders als met je hoog-presteerders?

“Theoretisch met prachtige praktijkvoorbeelden. Gewoon Top!”
Roy de Wit, SNT

Onderwerpen die aan bod komen:

Je ontdekt tijdens de training dat gepaste aandacht nodig is. Voor al je medewerkers geldt dat er feitelijk drie oorzaken zijn aan te wijzen waarom zij niet (niet meer) functioneren:

 • de medewerker voelt zich niet serieus genomen of wordt bijvoorbeeld niet uitgedaagd
 • de medewerker wordt niet betrokken en heeft niet het gevoel iets te kunnen inbrengen en toevoegen vanuit de eigen competenties en talenten;
 • het management maakt onvoldoende duidelijk wat de (nieuwe) visie van de organisatie is, wat de stip op de horizon is.

Op deze gebieden laat ook jij soms steken vallen. Heel begrijpelijk overigens. Want de wereld om ons heen verandert voortdurend, waarop aanpassingen nodig zijn. Je oefent hoe jij je specifieke medewerker(s) meer serieus neemt, regelmatiger betrekt en verwachtingen duidelijker uitspreekt. Hoe doe jij dit vanuit contact en ontwikkelingsgericht? Hoe ferm ben je hierin en met duidelijk resultaat? En wanneer heb je genoeg gedaan en moet je ze weg sturen?

Daarnaast leer je een succesvoller dialoog aan te gaan, ook met je hoog presteerders. Hoe communiceer je en geef je effectief feedback, wat motiverend werkt? Hoe kun je hen nog beter ondersteunen?

Met de door jou ingebrachte casus maak je deze training nog effectiever!

“Dank voor de inspirerende training! Veel informatie, heel praktisch en duidelijk door de praktijkvoorbeelden.”
Angela Buizer, 2Samen

10 oktober 2019

Locatie

Locatie Hilversum
Oude Enghweg 2
1217 JC HILVERSUM
035-6037979
https://www.leiderschapontwikkelen.nl/contact-direction/
Bekijk op Google Maps

Trainers

Muriel Schrikkema

Inschrijven


M V

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden

Om spam te voorkomen graag het antwoord op onderstaande som invullen.

Verder ontwikkelen...

Maatwerk trainingen
1-daagse teamontwikkeling - Effectiever samenwerken met resultaat1-daagse teamontwikkeling: Effectiever samenwerken met resultaat
Teamontwikkeling: patronen doorbreken en beter profilerenBouw een succesvol team!
Feedback geven en ontvangenFeedback Geven en Ontvangen
Cases