(035) 603 7979

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – Mr. HPO Insight™

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor het HPO Insight™ verbetertool en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

wetenschappelijk en in de praktijk bewezen:

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, positieve feedback / feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling, diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen profit-, non-profit- en overheidsorganisaties (klassikaal en/of online) bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Trainingen

1 -daagse training

1-daagse online training: 5 modules om je loopbaan weer helemaal op scherp te zetten

1 daagse training / online training in 5 modules om je loopbaan weer helemaal op scherp te zetten.

Deze training is omgezet naar een hybride training. Schrijf je in voor deze uitdagende, verrassende maar vooral ook heel speelse online training.

Jij wilt verder met je loopbaan en je weet dat daar meer voor nodig is dan de juiste opleiding en hard werken. Deze training helpt je om meer grip op je loopbaan te krijgen. Je krijgt scherp inzicht in je doelen en ambities en hoe je deze kenbaar nog beter maakt. We lopen met leuke oefeningen die 7 carrière boosters langs en jij bepaalt welke combinatie van boosters jouw loopbaan gaan versnellen:

 1. Authentiek: Ben je genoeg jezelf op je werk? Wat is jouw unieke kracht en wat zijn je drijfveren?
 2. Ambitie: Focus je genoeg op wat je wilt bereiken? Waarom je niet 1 maar 5 ambities nodig hebt voor een fijne balans in je leven.
 3. Netwerken: In welke innergroup zit je en hoe kan je dat bijsturen? Makkelijke tips die je helpen je netwerk uit te breiden met de juiste mensen.
 4. Resultaat halen met zelfvertrouwen: Ken je de ongeschreven regels van succes van je organisatie genoeg? In één uur leer ik je anders kijken naar het spel van je organisatie en bepaal jij hoe je het spel wilt spelen.
 5. Mindbugs: Heb jij onbewuste aannames en nog belangrijker: wat denken mensen over jou? Over eerste indrukken en onbewuste voorkeuren. Met een leuke én uitdagende oefening.
 6. Baas of Baan: Kies je de baas of kies je de baan?
 7. Onderhandelen: 7 golden rules om te krijgen wat je verdient.

Al meer dan 8.000 vrouwen hebben deze training bij ons gevolgd. Beoordeling is een 9.1!

Graag delen we enkele aanbevelingen van andere vrouwen:

Esther Mollema Diversity & Inclusion expert

"Super training door combinatie van groepswerk en inzichten gebaseerd op onderzoek."
Mattanja de Boer –Eurofound

"Goed gestructureerde training. Informeel, maar tegelijkertijd heel leerzaam."
Rachelle Kamp - TU/e

“Zeer nuttig, had ik jaren eerder moeten doen!”
Ingeborg Höld – Engineering Manager NXP

"Deze training heeft mij enorm geïnspireerd om écht mijn ambitie waar te gaan maken."
Liesbeth Leurdijk – Airline Marketeer Schiphol

Wil je meer weten over dit programma? Neem dan contact op met Robert Smit.

Doelgroep

Voor vrouwen die hun ambities willen waarmaken en het maximale uit zichzelf willen halen, en zo een bijdrage leveren aan het succes van de organisatie waarvoor zij werken. Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring en minimaal HBO werk- en/of denkniveau.

Investering

Je investering in deze waardevolle training is € 795,-. Dit bedrag is inclusief casemateriaal, twee digitale boeken van Esther Mollema (50% meer talent en Succes in Veelvoud). Je traint in een kleine groep onder leiding van Esther Mollema. Onze trainingen zijn vrijgesteld van btw.

MAATWERKTRAININGEN ROND VROUWELIJK LEIDERSCHAP:

Wil je meer weten over de maatwerkmogelijkheden voor dit programma? Bij organisaties als KLM, EY, UMC Utrecht, Sogeti en VU hebben we maatwerkprogramma’s gemaakt voor hun organisaties die we ieder jaar weer met veel plezier voor deze organisaties geven.

Neem dan contact op met Robert Smit voor meer informatie.

1 daagse training / online training in 5 modules om je loopbaan weer helemaal op scherp te zetten.

12 juni 2020 Deze training is omgezet naar een online training. Vanaf 12 juni traint Esther de deelnemers vijf weken lang twee uur per week on-line. Schrijf je in voor deze uitdagende, verrassende maar vooral ook heel speelse online training.

Hieronder de modules:

 • 12 juni: module 1: 9-11 uur en module 2: 13-15 uur
 • 17 juni: module 3: 13-15 uur
 • 3 september : module 4 9-11 uur en module 5 13-15 uur.
  Indien mogelijk maken we van deze dag wellicht wel een live event.

PROGRAMMA

In de online versie worden de modules in de vorm van webinars gegevens. De online trainingen bevat 5 modules van 2 uur en één individueel online consult met Esther Mollema.
Alle materialen voor de trainingen zijn beschikbaar in een digitale map. Deelnemers slaan daar ook hun eigen reflecties op en bepalen zelf wat ze met andere deelnemers willen delen. Eén oefening loopt als rode draad door de trainingen heen en wordt bij de meeste onderdelen door de deelnemers aangevuld.

Hieronder de onderwerpen van de online modules:

Module 1: Wat drijft jou?

– Kennismaking en Esther bespreekt de opzet van de training en geeft een doorkijkje naar de verschillende modules van de training.
– Korte inleiding waarom zelfkennis voor leiderschap zo belangrijk is met een eerste opdracht in duo’s. We bespreken de uitkomsten van de oefening en deelnemers krijgen uitleg waarom deze oefeningen het begin zijn van een heldere ambitie.
– Beschrijving theorie Anna Fels en dialoog.
– Beschrijven van je drijfveren in “de grote oefening” die door alle modules loopt.

Na afloop van deze module krijgen de deelnemers de link om de Direction Mindbugstest te maken ter voorbereiding van de volgende module.

Module 2: Invloed van je gender op je levensloop

– Overzicht van verschillen tussen mannen en vrouwen en “nature” en “nurture” dialoog. Welke impact heeft je socialisatie als vrouw op je loopbaan? Welk effect heeft het moederschap -en kostwinnaar syndroom op jouw loopbaan?
– Opdracht in duo’s en bespreking van opdracht.
– Beschrijving van je ambities in “de grote oefening”.

Module 3: Het netwerk voor succes

– Esther laat zien hoe mensen natuurlijk innergroupen vormen en welk effect dat heeft op organisaties, de doorstroom in organisaties en de resultaten van teams. Je onderzoekt je eigen innergroup met een speciale techniek.
– We bespreken onbewuste vooroordelen die maken dat we anders naar mannen en vrouwen kijken. We bespreken de uitkomst van de gemaakte Mindbugstesten. Waarom zijn onbewuste vooroordelen over vrouwen juist in Nederland zo sterk en hoe ervaar jij onbewuste vooroordelen?
– We bespreken hoe de innergroup de ongeschreven regels van de organisatie maken. De deelnemers krijgen een kijk -en luister opdracht voor de volgende sessie.
– Beschrijven van je inzichten in “de grote oefening”.

Module 4: De regels van de winnaars

– We bespreken waarom iedere organisatie ongeschreven regels heeft en hoe deze tot stand komen, werken en bekijken waarom de ongeschreven regels hinderlijk kunnen zijn in jouw loopbaan.
– We leren je de belangrijkste situaties voor loopbaan succes te herkennen en er anders mee om te gaan.
– We plannen en bereiden individuele gesprekken met Esther Mollema voor.

Module 5: Sta je sterk en plan van aanpak

– We gaan experimenteren met eerste indruk – hoe kom je competent binnen?
– We bespreken de HPO elementen wat een goed leider doet in een organisatie en vragen de deelnemers op deze kenmerken in hun eigen gedrag te reflecteren.
– We bespreken de “grote oefening” om tot een eigen plan van aanpak te komen. en. We bekijken samen wat de deelnemers de meest uitdagende punten uit hun plan van aanpak vinden en onderzoeken samen met Esther hoe de meest uitdagende punten kunnen worden getackeld.
– We sluiten de laatste module af met een onderlinge afspraak hoe de deelnemers elkaar kunnen blijven helpen na de training.

Graag delen we enkele aanbevelingen van andere vrouwen:

“Super training door combinatie van groepswerk en inzichten gebaseerd op onderzoek.”
Mattanja de Boer –Eurofound

“Goed gestructureerde training. Informeel, maar tegelijkertijd heel leerzaam.”
Rachelle Kamp – TU/e

“Zeer nuttig, had ik jaren eerder moeten doen!”
Ingeborg Höld – Engineering Manager NXP

“Deze training heeft mij enorm geïnspireerd om écht mijn ambitie waar te gaan maken.”
Liesbeth Leurdijk – Airline Marketeer Schiphol

Wil je meer weten over dit programma? Neem dan contact op met Robert Smit.

Verder ontwikkelen...

Maatwerk trainingen
 diversiteit en inclusie programma2-daagse Female Leadership (Vrouwelijk Leiderschap) training met Esther Mollema
GenderdiversiteitGenderdiversiteit in organisaties
De meest gewilde leiderschapskwaliteitenGezocht vrouwelijk talent
Cases