Direction – individuele-, team- en organisatieontwikkeling

Ruud Gal: Meer vrouwen in de techniek, dat is goed voor BV Nederland!

Een betere balans van mannen en vrouwen is hard nodig. Als er er meer vrouwen aan boord van bedrijven komen, dan wordt de balans man-vrouw beter en dan gaat het met het bedrijf beter. Dat is in tal van wetenschappelijke onderzoeken aangetoond.

Philips LightLabs

In 2010 is er nauw samengewerkt met Esther Mollema, Direction en in een zeer korte periode is de instroom van vrouwen in een technische omgeving dramatisch toegenomen. Het verhaal is op diverse plaatsen al gepresenteerd, maar de instroomcijfers laten het volgende zien: een toename van de instroom van vrouwen van gemiddeld 12 % naar boven de 30 % vrouwen in 2010. In 2011 was de instroom ook in dezelfde orde van grootte. Maar er is meer gebeurd, er is ook aan de cultuur gewerkt en dat blijkt als we de menselijke netwerkstructuren vergelijken van september 2009 en september 2011.

Helaas hebben veel Nederlanders de indruk dat vrouwen niet technisch zijn. Dat is typisch iets wat we onszelf aanpraten. Dat betekent dat we veel vrouwen hebben moeten recruteren uit andere landen, waar dit vooroordeel niet of minder speelt. Dus we hebben relatief snel vrouwen uit Frankrijk, Servië, Rusland, India,. China een aanbod gedaan. Overigens hebben we alleen gezorgd dat er een aantal vrouwen in de pool zaten. Uiteindelijk is de beste aangenomen.Door na de mindbugstraining osn best te doen wat minder onbewuste biases toe te laten, zijn veel vrouwen gerecruteerd. Niet omdat ze vrouw waren, maar omdat ze de beste kandidaat waren.

Mobiele versie afsluiten