(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Nieuws

dinsdag, 2 oktober 2012

Profileren is de sleutel als je wilt worden gezien als een potentieel ’talent’.

Vanuit het bedrijfsleven klinkt het geluid dat je echt geen kans maakt op de arbeidsmarkt als je naast studeren je leven niet wijt aan bestuursjaren, vrijwilligerswerk, buitenlandervaring, stages en noem maar op. Als ijverige studente die later graag carrière wil maken, heb ik me dan ook gestort op de zogenaamde nevenactiviteiten. Het Honours Programme biedt me de broodnodige intellectuele verdieping en mijn activiteiten als vice-voorzitter bij de Studentenbond geven mij de praktische vaardigheden. In het land van de nevenactiviteiten is een opvallend verschijnsel: het overvloed aan vrouwen die méér hebben te bieden dan de gemiddelde student, die zich willen ontwikkelen op verschillende gebieden en die naar mijn mening vooral heel talentvol zijn.

Kom ik deze vrouwen over twintig jaar tegen in de top?

Deze vraag houdt me bezig sinds ik onderzoek uitvoer voor Direction. Het blijkt dat er nogal verschillende visies zijn als het aankomt op het carrièrepad van de vrouw. Zo zijn er wetenschappers die zeggen dat er altijd gender bias is, waardoor vrouwen minder kans maken op leiderschapsfuncties. Aan de andere kant zijn er wetenschappers die vinden dat vrouwen wel degelijk gelijk worden beoordeeld, maar dat het toch echt aan de keuzes van de vrouw zelf ligt of zij die top ook daadwerkelijk gaat bereiken. Dan is er nog het idee dat het allemaal een kwestie van tijd is. Hierbij wordt gedacht dat de oudere generatie vrouwen nog last zou hebben gehad van vooroordelen, maar bij de huidige generatie moet het vanzelf allemaal goed komen.

Maar wat is het geluid vanuit de praktijk?

Uit de interviews met verschillende organisaties die ik voor Direction afneem, blijkt dat bijna iedereen positief is over diversiteit én over het toekomstige quotum om meer vrouwen in de top te krijgen. Goed nieuws dus! De genoemde redenen dat er weinig vrouwen in de huidige top zijn, stemmen iets minder hoopvol. Er wordt gezegd dat vrouwen niet bereid zijn om lange werkweken en andere opofferingen te maken, die vaak vereist zijn als je bij de top van de organisatie wilt horen. Voor de jongere generatie vrouwen is er nog wel een lichtpuntje. Er is de hoop uitgesproken dat de gender bias met de tijd steeds minder zal worden. Daarnaast zijn veel organisaties van plan om hun diversiteitbeleid uit te breiden. Ik hoop het maar. Op dit moment stromen al die talentvolle studentes de arbeidsmarkt op en organisaties mogen hen écht niet meer over het hoofd zien.

Jessica Straatman

Student Bestuurs- en Organisatiewetenschap
Deelnemer Honours Programme
Vice-voorzitter SRVU Studentenbond

Jessica voert voor Direction een onderzoek uit naar doorgroeimogelijkheden bij een goede beoordeling.