nlNederlands

Artikel

Wat is inclusiviteit?

Lees verder
What is inclusiveness

Artikel

De link tussen High Performance en Diversiteit

Lees verder
meer diversiteit

Training

1-daagse training: 7 carrière boosters voor vrouwen

Lees verder
1-daagse training: 7 carrière boosters voor vrouwen

Professional Boards Forum

Direction is de Nederlandse partner van het Professional Boards Forum

Diversiteitquotum of geen quotom. Bijna iedereen is ervan overtuigd dat meer diversiteit binnen Raden van Bestuur en Commissarissen het succes van organisaties zal vergroten.

Dick Benschop tijdens het Professional Boards Forum

Hans Wijers tijdens het Professional Boards Forum

Om deze doelstelling ter realiseren, is Direction een partnership aangegaan met het Professional Boards Forum. Dit forum, dat onder leiding staat van de Noorse consultant Elin Hurvenes, heeft zowel in Noorwegen als het Verenigd Koninkrijk tot successen geleid. Het Professional Boards Forum organiseert bijeenkomsten, waarbij vrouwelijke potentials zichzelf presenteren om zo de netwerken aan zowel bestuurszijde als aan potentialzijde te ontsluiten.

De eerste twee succesvolle bijeenkomsten van het Nederlandse Professional Boards Forum hebben plaatsgevonden bij Shell in Den Haag op 7 november 2012 en bij PwC op 29 mei 2013. Het volgende event is op 21 november 2013, wederom bij Shell. We zijn heel blij met twee nieuwe keynote speakers: Peter Wakkie, Supervisory board Chairman of Wolters Kluwer en Tineke Bahlmann, board member bij ING Group.

Voor meer informatie over het Professional Boards Forum en de events, neem contact op met Esther Mollema of kijk op www.boardsforum.nl.

“Na twee keer als chairman deelgenomen te hebben, kan ik wel zeggen dat dit een perfect platform is voor vrouwen om eens in de keuken van een commissariaat te kijken.”
Marike van Lier Lels, commissarissen Reed Elsevier 

Ik vind dit een bijzonder interessant podium om mensen te ontmoeten uit de raad van commissarissen, te netwerken en te praten over onderwerpen met mensen met verschillende expertises en achtergronden.

Brigit Otto, directeur Airport Operations Schiphol

An outstanding event with an extremely high quality of Chairmen, CEO’s and executive females present. The Boardsforum is an investment in time that I would recommend to all senior female executives looking for future board appointments as well as Chairmen looking for visibility of top female talent.
Helen Mets-Morris, VP and Managing Director Avery Dennison

Wat me opviel was de veelheid aan vrouwelijk talent die hier aanwezig was en de bijzondere wijze van samenwerking. De gun-factor was erg groot. Ik zal het zeker aanbevelen.
Angelique Paulussen, EVP Corporate Communications & Branding DSM