Direction – individuele-, team- en organisatieontwikkeling

Vier sterke vrouwen winnen de ‘All Bright Direction ring’

Tijdens dit eerste Lustrum congres reikte Esther Mollema de allereerste ‘All Bright Direction ringen’ uit aan vier vrouwen die op geheel eigen wijze hun wereld veranderen en verbeteren. Esther: “Ik wilde graag iets voor die bijzondere vrouwen doen, ze nog meer power geven. In de toneelwereld is er de Theo Mann Bouwmeesterring. Groot toneelspeelster. In nagedachtenis van haar is in 1911 deze ring voor het eerst uitgereikt. Een vrouwelijke toneelspeelster krijgt de ring en zij geeft de ring door aan een ander grootheid. Zij bepaalt zelf de tijd en haar keuze. Sinds 1911 hebben zes vrouwen deze ring gedragen. Dit willen wij ook doen. Wij gaan vier vrouwen eren met een speciaal ontworpen ring. We hopen dat ze hem gaan dragen en we hopen dat het ze inspireert om nog meer van hun kracht in te zetten. We hopen dat dit een manier is om vrouwelijke erkenning te geven.” Raja Felgate, Agaath CleyndertNicolette Loonen en Annelies Hermens.

De eerste die de ring krijgt is Nicolette Loonen. Zij richtte Women In Financial Services op. Zij verbindt mensen, zij is een force. Bij haar kun je zien dat ze veel meer is dan de organisatie waarin ze werkt. In dit digitale tijdperk is je persoonlijke reputatie belangrijker dan de reputatie van de zaak. Heeft KPMG wel door dat Nicolette de nieuwe CEO is?

De tweede ring gaat naar Agaath Cleyndert. Topvrouw bij ING. Deelnemer aan de Inclusive Leadership Journey met de top 40 vrouwen van ING wereldwijd. Agaath maakte de connectie, heel kwetsbaar, heel doortastend. Ze was de grote kracht achter de intervisieclub voor deze topvrouwen die elkaar iedere zes weken zien en elkaar ondersteunen in carrière en uitdagingen. Het begon voorzichtig met enkele vrouwen, maar Agaath zette door. Nu wil iedereen erbij horen.

De derde ring gaat naar Raja Felgata voor haar niet aflatende energie om mensen de spiegel voor te houden. Zij publiceerde recentelijk haar alternatieve top 100 met Women Inc. Ze laat zien dat niet al het talent in ons land wit is. Zij laat zien dat er veel macht van vrouwen in de maatschappij zit. Raja zoekt de dialoog, schuwt de aanval niet. Komt daardoor ook wel eens in het nauw. Wij willen haar met deze ring eren. Voor wie ze is en wat ze voor Nederland betekent.

Annelies Hermens van Capgemini ontving aan het eind van het congres de vierde All Bright ring. Door haar inzet voor diversiteit heeft zij de toon gevonden en de daadkracht getoond om het verschil te maken. Zij mag dus niet ontbreken in deze rij en wij hopen dat ze met de ring nog meer van haar kracht zal uitdragen.

 

Mobiele versie afsluiten