(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten/perspectieven worden geïncludeerd en daadwerkelijk benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward, inclusie, ambities waarmaken, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – Mr. HPO Insight™

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor het HPO Insight™ verbetertool en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

wetenschappelijk en in de praktijk bewezen:

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, positieve feedback / feedforward, teamontwikkeling, diversiteit & inclusie, vrouwelijk leiderschap en ambities waarmaken. De doelstellingen van jouw organisatie(-onderdeel) vormen de basis. We helpen jou en je team of organisatie bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Nieuws

woensdag, 2 november 2011

Pieter Jongstra, Ernst&Young, wint de ‘Direction Diversiteit Aanmoedigingsprijs’ 2011

Tijdens het 5e Diversiteitscongres van Direction heeft Pieter Jongstra, Managing Partner bij Ernst&Young, de Direction Diversiteit Aanmoedigingsprijs 2011 gewonnen. Esther Mollema, managing director van Direction vertelde waarom Pieter de prijs heeft gekregen. “Ik hoor altijd heel veel prachtige woorden van grote organisaties over het belang van diversiteit, meer vrouwen in de top! Helaas zien we dat in de praktijk bijna niet gebeuren. Dus kan ik echt geraakt worden als iemand het gewoon wel doet, zelfs twee dames in de Raad van Bestuur. En deze persoon verdient dan ook terecht de prijs. Pieter Jongstra heeft hiermee voor Ernst&Young belangrijke stappen genomen die een voorbeeld zijn voor anderen. Vandaar dat ik erg trots ben om Pieter de prijs toe te kennen.”

Pieter Jongstra Ernst & Young wint de Direction Diversiteitsprijs 2012Pieter Jongstra: “Ik ben enorm vereerd dat we deze prijs gewonnen hebben. Het is best een lange reis geweest om met genderdiversiteit binnen Ernst&Young succesvol te zijn. In de periode 2003-2006 heb ik in de Raad van Bestuur gezeten en concludeerde ik dat er eigenlijk een enorme machocultuur heerste. Deze wilde ik graag doorbreken. Dus ben ik, binnen de divisie die ik toen leidde, begonnen met het promoten van diversiteit. We hadden maar drie procent vrouwen, dus was het doel om meer vrouwen in het Partnership van Ernst&Young te krijgen. Om dit te bereiken moet je eerst een ander soort bewustzijn creëren. We zijn toen begonnen met awareness trainingen. Daarna hebben we de mannen binnen ons bedrijf de opdracht gegeven om ook vrouwen op topposities te benoemen, een soort ‘career watch’. Dit is goed gegaan, waardoor we nu zes jaar later op elf procent zitten. Heel belangrijk hierbij is dat je situaties creëert waarbij vrouwen de mogelijkheden krijgen om op leiderschapsposities te komen. “Samen met Esther Mollema zijn we ruim twee jaar geleden gestart met de mindbugstrainingen. Die waren erg verrassend en voor velen een eyeopener. We passen deze trainingen rond mindbugs nog steeds toe. Niet alleen in onze interne campagnes bij de groep die HR-verantwoordelijkheid hebben, maar ook in benoemingscommissies van partnerships. Essentieel is om deze awareness ontwikkelingen permanent en vanaf de top goed te laten lopen én steeds weer te blijven meten. Binnen Ernst&Young gaan we voor ‘practice what you preach’. Het is dus een geweldige erkenning om deze prijs te krijgen en we gaan hem dus ook maximaal uitdragen. Maar je doet dit natuurlijk nooit alleen. Vandaar dat mijn dank uitgaat naar het hele team. Tot slot wil ik graag als afsluitend advies meegeven aan alle vrouwen: grijp de kansen die geboden worden, aarzel niet, denk er wel goed over na maar pak de opportunity.”

Eerdere winnaars van de Direction Diversiteit Aanmoedigingsprijs waren: in 2010 Ruud Gal, Philips Lightlabs, in 2009 Karima Belhaj, ING, en in 2008 Jan Bout, Royal Haskoning.

Voor meer informatie over de programma’s en coaching rond diversiteit & inclusion kunt u contact opnemen met Sanne van Doorn (T. 035 – 6037979).