nlNederlands

Maatwerk training

Inzicht in besluitvorming voor KPN young potentials

Lees verder
Inzicht in besluitvorming voor KPN young potentials

Artikel

Leiderschap = Ondernemerschap: Lessen uit Benin (1)

Lees verder
Leiderschap en ondernemen – lessen uit Benin Afrika

Artikel

Organisaties worden eerlijker en alerter. Goed nieuws!

Lees verder
Organisaties worden eerlijker en alerter.

De mensen achter Direction Europe BV

Esther Mollema

Lessen rond leiderschap van de Harvard Business School

Esther Mollema is algemeen directeur en oprichter van Direction en HPO Center. Ze is één van Nederlands meest ervaren trainer en seminar expert en veelgevraagd spreker en programmaleider op het gebied van Female Leadership, verandermanagement en ondernemingsstrategie. Binnen Direction richt Esther zich vooral op vraagstukken rond diversiteit, vrouwelijk leiderschap, high performance leiderschap en gender awareness. Lees meer…

Muriel Schrikkema

Muriel Schrikkema - Omgaan met slecht presterende medewerkers

Muriel Schrikkema, partner en programmadirecteur bij Direction, is psychologe, gecertificeerd Management Drives® trainer en personal coach en geeft ze individuele en teamcoaching. Daarnaast is Muriel oprichter van de feedforward analyse™. Muriel begeleidt organisaties en mensen bij leiderschap- en teamontwikkeling. Het is haar vak om goed te luisteren naar de wensen van de klant en van daaruit een programma op maat samen te stellen. Muriel staat aan de basis van veel succesvolle programma’s van Direction. Lees meer…

Sanne Ockhuijsen

Sanne Ockhuijsen is programmamanager en aanspreekpunt voor een groot deel van de maatwerktrajecten en open trainingen. Sanne heeft veel contact met (oud) deelnemers van diverse programma’s. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor de financiële administratie.

Marco Schreurs

Marco SchreursMarco Schreurs - Partner Direction, partner bij Direction, kent de trainingsbranche van binnen en buiten. Hij is gestart als database- en marketingmanager in Nederland, België en Zuid-Afrika, waarna hij doorgroeide naar Sales Director van een groot en succesvol trainingsinstituut in Nederland. Marco was betrokken bij het opzetten van twee nieuwe ICT bedrijven. Sinds 2007 is Marco vanuit Direction betrokken als oprichter en Marketing Director bij het HPO Center.

Marco schreef in 2010, samen met Simon van der Veer, het succesvolle managementboek Animal Firm – Haal het beste dierengedrag in uzelf en uw team naar boven. Animal Firm stond ruim een jaar in de top 100 van best verkochte managementboeken in Nederland. In januari 2015 kwam zijn tweede boek ‘Een High Performance Organisatie…Wat is dat?‘ uit.

Onze externe experts

Erna Versteegden

Erna VersteegdenErna Versteegden, trainer Female Leadership, bouwde na haar studie bedrijfskunde aan een internationale carrière. Begin jaren 90 is Erna Versteegden door EY (Ernst & Young) gevraagd marketing, communicatie en sales vorm te geven, zij vervolgde haar carrière bij EY als Company Secretary and Director of Operations voor de EMEIA Audit Board. Na een periode in het buitenland is Erna Versteegden nu adviseur voor diversiteit- en veranderprocessen en operations bij diverse organisaties. Daarnaast is zij actief in diverse bestuursfuncties.

Ruud Gal

Ruud Gal is betrokken bij Direction als expert op gebied van inclusion en diversiteit. Aan de hand van een robuuste dialoog adviseert hij organisaties meer business resultaten te behalen. Ruud is een zeer ervaren change agent op gebied van strategische innovatie en verandermanagement. Ruim twintig jaar begeleidt hij organisaties bij innovatievraagstukken. In zijn voormalige functie was hij Senior Director Innovation Strategy bij Philips.

Fred Vermeulen

Fred Vermeulen is trainer Macht en politiek in organisaties. Daarnaast is de van oorsprong onderwijskundige adviseur en projectleider. Samen met Martin Hetebrij is hij medeoprichter van het adviesbureau de Politieke Dimensie en nauw betrokken bij Martin’s concept van communicatief management.