(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Nieuws

dinsdag, 30 oktober 2012

Opvallende bevindingen in onderzoek naar doorgroeimogelijkheden van vrouwen!

Jessica Straatman - doorgroeimogelijkheden van vrouwenIn mijn vorige blog schreef ik over de visies op doorgroeimogelijkheden van talentvolle vrouwen. Inmiddels ben ik verder in mijn onderzoek en heb ik bij zeer verschillende organisaties interviews afgenomen. Er is nu al een aantal opvallende dingen naar voren gekomen: de vaag geformuleerde beoordelingsmethodieken, de moeite om een diversiteitsbeleid toe te passen en het beeld over ‘bescheiden vrouwen’.

 

  • Onduidelijke beoordeling

Het blijkt dat de beoordelingen of evaluaties die plaats hebben, niet altijd duidelijk geformuleerd zijn. Dit maakt het moeilijk om te bepalen hoe vrouwen nu presteren ten opzichte van mannen. In hoeverre de beoordeling meespeelt bij een promotiekans, kon niet goed worden aangegeven door de respondenten. Vaak wordt er gezocht naar ‘een klik’ of ‘een goed gevoel’ bij een promotiekandidaat.

  • Diversiteits dilemma’s

Bijna alle organisaties zijn bezig met een diversiteitsbeleid. Toch is er moeite met de aanpak van diversiteit. Hoe scherp formuleer je doelen? Hoe moet dit in de praktijk worden toegepast? Wanneer wordt het positieve discriminatie? De maatregelen zijn dan ook vaak beperkt, zoals een aanpassing van functieomschrijvingen zodat er niet alleen over een ‘hij’ wordt gesproken.

  • Vrouwen zijn bescheiden

En hoe zit het nu met die vrouwen? Ja, volgens de respondenten is er zeker een vorm van ‘bias’ die meespeelt bij de promotie van vrouwen. Daarnaast zijn er ook nog altijd vrouwen die geen behoefte voelen om promotie te maken en is er binnen sommige sectoren simpelweg een te kort aan vrouwen, aldus de respondenten. Wat mij echter verbaasde was de veelgenoemde bescheidenheid van vrouwen die een toppositie in de weg zou staan. Vrouwen maken hun ambities niet kenbaar en benadrukken niet voldoende wat zij hebben gepresteerd in de organisatie. Mannen blijken dit veel beter te kunnen uiten en zijn dan ook meer zichtbaar op het moment dat er promotie kan worden gemaakt.

Er is dus ruimte voor verbetering als het gaat om de beoordeling van werknemers en de uitvoering van het diversiteitsbeleid. Maar wat gaat er gebeuren met die ‘bescheiden vrouwen’? Ik denk dat hier een taak voor de organisaties ligt. Zij hebben dit immers zelf gesignaleerd en zouden hierop kunnen inspelen in hun benadering naar vrouwen toe. Bovenal raad ik elke carrièrevrouw out there aan: spreek je ambities uit en laat zien wat je presteert!

Jessica Straatman

Student Bestuurs- en Organisatiewetenschap Deelnemer Honours Programme Vice-voorzitter SRVU Studentenbond

Jessica voert voor Direction een onderzoek uit naar doorgroeimogelijkheden bij een goede beoordeling.