(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Maatwerk programma

Waarom doe je niet gewoon wat ik zeg?!

Krachtig samenwerken: meer bereiken

In de training Waarom doe je niet gewoon wat ik zeg leer je je invloed te vergroten op een wijze die jou en je organisatie direct resultaat oplevert. Belangrijke zaken gedaan krijgen van mensen die anders in elkaar zitten dan jij, is niet vanzelfsprekend. Samenwerken is een werkwoord. De sleutel tot een beter resultaat ben jij!

Twee nieuwe trainingen die wij organiseren rond dit onderwerk zijn:

  1. 1-daagse training: Effectief omgaan met laag en hoog presteerders
  2. 1-daagse training: Effectieve gezonde feedbackcultuur

Neem contact op met Muriel Schrikkema over bovenstaande training en de maatwerk training ‘Waarom doe je niet gewoon wat ik zeg?!

Mogelijke inhoud maatwerk training: ‘Waarom doe je niet gewoon wat ik zeg?!

  • Irriteer je je aan het gedrag van collega’s en zit dat goede samenwerking in de weg?Een High Performance Organisatie - Wat is dat?
  • Halen jullie het beste uit elkaar?
  • Durven jullie lastige zaken op tafel te leggen en komen jullie er dan uit?
  • Nemen jullie krachtige besluiten die ook worden uitgevoerd?

Wat levert deze training jou op?

  • Inzicht in niet-rationele ‘besturingssystemen’ van jezelf en anderen.
  • Beter samenwerken met mensen die echt anders in elkaar zitten dan jij.
  • Meer invloed in overleg en bij besluitvorming.
  • Meer zelfbewustzijn en openheid.

Doelgroep

Managers en professionals die verantwoordelijkheid willen nemen om hun invloed te vergroten. Om daarmee meer voor elkaar te krijgen en effectiever te kunnen werken. In het belang van henzelf en van de hele organisatie. De training vraagt het vermogen om over jezelf en over situaties te kunnen reflecteren. Enige ervaring met training of coaching waarin je een spiegel werd voorgehouden, is gewenst. Twijfel je, neem dan contact op met een van de trainers.

Neem contact op met Marco Schreurs voor meer informatie over de maatwerkmogelijkheden!


Programma: Waarom doe je niet gewoon wat ik zeg?!

Dag 1: Inzicht in gedrag, gevoelens en gevoelige knoppen

Intake en personal coaching

In het intakegesprek voorafgaand aan de training, bespreek je met co-trainer Marja Postema waar-aan je tijdens de training wilt werken (leerdoel). Je bespreekt, als dat relevant is, zaken die je niet in de training op tafel wilt hebben (privacy). Je krijgt bij de intake een exemplaar van het boek Waarom doe je niet gewoon wat ik zeg?! of ligt het misschien ook aan mij…’ Daarin staan alle methodieken die tijdens de training aan bod komen. Je kunt voorafgaand aan de training alvast gaan lezen, maar dat is niet noodzakelijk voor deelname aan de training. Je krijgt ongeveer een maand na de training een sessie personal coaching (met Marja Postema). Die sessie is niet alleen bedoeld om te bespreken wat het resultaat van de training is, maar ook om te kijken wat nodig is om een volgende stap in je ontwikkeling te maken of om bepaalde inzichten te bespreken of bepaalde vaardigheden te oefenen.

Comfortzone en allergie

Het lukt je niet altijd om rationeel en volwassen te handelen. Soms irriteer je je aan anderen of aan hoe een situatie zich ontwikkeld. Je doet je best controle te houden, maar irritaties en emoties nemen het toch langzaam over. Anderen ‘zitten’ in je allergie en dat betekent dat er in die situaties bij jou op gevoelige knoppen wordt gedrukt. Dat merk je doordat je je irriteert of omdat je een defensieve houding aanneemt. Je realiseert je dat dit geen oplossing is, maar je weet niet hoe jij anders met die persoon of met die situatie om moet gaan. We onderzoeken wat deze allergie, irritatie over jou zegt, want heel vaak is irritatie een spiegel voor iets wat in jezelf lastig is om mee om te gaan. We werken hierin met de methode van The Human Element. Een belangrijk onderdeel van The Human Element zijn drie dimensies die in elke communicatie een rol spelen. In de training ontdek je de werking van deze drie dimensies in de praktijk. In korte enlangere oefeningen, soms met de hele groep, soms in tweetallen en in korte (na)besprekingen ervaarje hoe de dimensies in de praktijk werken. Al doende krijg je steeds meer inzicht in jezelf, in anderen, in hoe je samen besluiten kunt nemen die ook worden uitgevoerd en hoe je afspraken kunt maken die worden nagekomen.

Waarom doe je niet gewoon wat ik zeg?!Dag 2. Transformatie naar eigen praktijk

Persoonlijke casussen

Voor veel deelnemers is er vaak een concrete aanleiding om aan deze training deel te nemen. Er speelt een ‘casus’, een overleg- of besluitvormingssituatie met een collega of in een team. Ook kan er behoefte zijn om op een betere manier met emoties om te gaan, van jezelf of van anderen. Een groot deel van de dag werken we aan de individuele casussen.

Stapsgewijs krachtige besluiten nemen

Het succes van een organisatie staat of valt bij besluitvormingskracht en het vermogen om die besluiten ook uitgevoerd te krijgen. We bespreken en oefenen de belangrijkste principes van krachtige besluitvorming. Daarin wordt duidelijk hoe belangrijk de inzichten zijn die je al hebt opgedaan.De Ripuls-principes voor krachtige besluitvorming zijn gebaseerd op het werk van o.a. Will Schutz (The Human Element®) en James Tamm en Ronald Luyet. Daarin wordt duidelijk hoe belangrijk de inzichten zijn die je tijdens deze training aangereikt hebt gekregen.

De JA-methode: alleen tevreden zijn met een echt goed besluit

Tijdens een boeiende afsluitoefening zet je alles wat je geleerd en ervaren hebt in voor goed overleg en het nemen van een krachtig besluit. Je weet nu hoe je om kunt gaan met lastige verschillen in visie en in gedrag, op een manier die het hele ‘team’ direct iets oplevert. De check is de zogenaamde JA-methode. Goede besluiten hebben een zo groot mogelijk inhoudelijk draagvlak en ze zijn genomen op een wijze die de relatie niet heeft geschaad. Of dat in jullie geval ook zo is, checken we met de JA-methode.

Neem voor meer informatie over deze training contact op met Muriel Schrikkema (T. 035-6037979).

Verder ontwikkelen...

Trainingen
3-daagse Training: Het politieke spel in je organisatie effectiever spelen3-daagse Training: Het politieke spel in je organisatie effectiever spelen
Maatwerk trainingen
1-daagse teamontwikkeling - Effectiever samenwerken met resultaat1-daagse teamontwikkeling: Effectiever samenwerken met resultaat
Teamontwikkeling: patronen doorbreken en beter profilerenBouw een succesvol team!
Drijfveren programma's voor u zelf, uw team, afdeling of organisatieDrijfveren programma's voor uw team, afdeling of organisatie
Cases
Marco Schreurs

Écht maatwerk

Samen met onze klanten creëren wij maatwerk trainingen die verbeteren op de leerdoelen van jouw team en/of organisatie. Maatwerk is bij Direction ook écht maatwerk. Geen gedwongen locaties, trainers, materiaal, etc. Direction ontwerpt en organiseert maatwerk programma’s die 100% aansluiten bij de wensen en doelstellingen van onze klanten. We helpen jou en je team of organisatie bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

Neem contact op om verder te praten!