(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Maatwerk programma

Vrouwelijk Leiderschap Workshops

Esther Mollema heeft in opdracht van o.a. Royal HaskoningDHV, Gasunie, KPNUniversiteit UtrechtING, Rijkswaterstaat, Philips Lighting, Gemeente Heemskerk, EY, AMC, Abbott, Randstad, VU Amsterdam, Schiphol, gemeente Enschede, MSD, UWV en Buitenlandse Zaken vrouwelijk leiderschap workshops ontwikkeld. De workshops zijn gericht op vrouwelijke medewerkers die de ambitie hebben om door te groeien naar een hogere functie.

Mogelijke opzet van Vrouwelijk Leiderschap Workshops

De eerste workshop Vrouwelijk Leiderschap bestaat uit de volgende onderdelen:Voorbeeld ondersteuning van uw diversiteitsplan rond gender

 • Ambitie:  belichten de volgende vragen: Wat is ambitie? Hoe scherp heb jij voor ogen wat je wilt? Waarom is het belangrijk om te weten wat je drijft en wilt? Waarom werkt ambitie voor vrouwen net anders als voor mannen?
 • De oude en de nieuwe wereld: wereld is in transitie. De waarden van organisaties verschuiven. We laten graag zien waarom juist voor de nieuwe wereld diversiteit van belang is voor de continuïteit van organisaties.
 • Het spel: Hoe wordt het spel gespeeld en kan ik me daarin zichtbaarder opstellen? We gaan in op de informele regels van organisaties. Wat zijn die regels? Wat doe ik onbewust al goed en wat kan beter? Kan ik momenten benoemen en kiezen waarin ik me door een kleine aanpassing zichtbaarder kan opstellen, zonder mezelf te verloochenen? We geven je vier momenten mee waarop je jouw leiderschap kunt tonen.
 • Vier momenten in beeld: We gaan in op vier momenten waarop je jezelf kunt profileren als leider. Hierbij ontvang je natuurlijk ook allerlei praktische tips.

De tweede workshop Vrouwelijk Leiderschap bevat de volgende onderwerpen:

 • Netwerken: Je brengt je huidige netwerk in kaart en je ontvang tips om je netwerk uit te breiden en beter te gebruiken.
  Omgaan met je leidinggevende. We leggen je uit wat onze definitie van een goede leidinggevende is en de belangrijkste vraag die je jouw leidinggevende moet stellen.
 • Moederschoot: Waarom betekent kinderen krijgen ook vaak minder werken voor vrouwen en waarom gaan de meeste mannen juist harder werken? Wanneer is parttime werken niet goed voor je loopbaan? Handige aanwijzingen hoe je de stress van het werk thuis kunt verminderen.
 • Onderhandelen: Hoe vaak zie jij kans tot onderhandelen? Waar kun je allemaal over onderhandelen? Hoe komt het dat veel vrouwen minder verdienen en wat kun je er aan doen? Onderhandelen doe je zo!
 • Omgaan met tegenslag: Hoe ga je om met tegenslag en hoe kun je dat anders aanpakken?

De derde workshop gaat over ‘Mindbugs’ en is deels intervisie:

 • Mindbugs: Waarom zoeken we onbewust naar gelijken en zijn anderen daardoor minder zichtbaar? Dit illustreren wij door middel van korte filmbeelden en interactieveoefeningen. We gaan in op de redenen waarom kiezen niet altijd zo logisch is. We kijken naar hoe onze hersenen werken en waarom zowel mannen en vrouwen vooroordelen hebben. In dit onderdeel geven we je wat eenvoudige voorbeelden mee die je zelf in de dialoog met de lijn kunt gebruiken.
 • Intervisie: In een ontspannen setting adviseren de deelnemers elkaar over zelf aangedragen onderwerpen.

Voor meer informatie over onze workshops rond vrouwelijk leiderschap en diversiteit kunt u contact opnemen met Robert Smit.

Verder ontwikkelen...

Maatwerk trainingen
GenderdiversiteitGenderdiversiteit in organisaties
Cases
Marco Schreurs

ÉCHT MAATWERK VOOR BLIJVENDE IMPACT

Bij Direction beloven we écht maatwerk: trainingen die aansluiten bij de leerdoelen van jouw team en organisatie. Wij gaan verder dan het aanpassen van de inhoud; wij ontwerpen ervaringen die inzicht geven en die leiden tot resultaten die beklijven. Met methoden als de 66 dagen challenge en intervisiesessies zorgen we ervoor dat nieuwe vaardigheden niet alleen worden aangeleerd, maar ook worden toegepast.

Een maatwerktraining begint met een lerende mindset en eindigt met het behalen van individuele -en teamdoelen. Deze focus op resultaatgerichtheid zorgt ervoor dat elke training niet alleen voldoet, maar de verwachtingen overtreft. Neem contact met ons op voor een maatwerktraining die leidt tot échte verandering en tastbare vooruitgang.

Neem contact op om verder te praten!