(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Maatwerk programma

Voorbeeld ondersteuning van uw diversiteitsplan rond gender

Voorbeeld ondersteuning van uw diversiteitsplan rond genderUw organisatie wilt net als ING, Philips Lighting, Ernst & Young (EY), Heijmans, UMC Utrecht, gemeente Enschede en NWO stappen maken met de doorstroom van vrouwen in de organisatie. 

Direction hecht veel waarde aan het afstemmen en koppelen van alle activiteiten onderling, tot één strategie die bijdraagt aan het resultaat. Alle programma´s die Direction ontwikkelt en verzorgt voor het ondersteunen van uw diversiteitsplan worden telkens op maat gemaakt en aangepast aan de profielen en uitdagingen van de doelgroep/deelnemers.

Graag stellen wij voor alle workshops en trainingen waarin Mindbugs aan de orde komt de ‘Direction Implicit Association test Gender & Leiderschap’ beschikbaar (de Mindbugstest) te gebruiken. Deze test wordt op het internet gemaakt (tijdsinvestering twee keer 8 minuten) en meet de persoonlijke bias op het gebied van Gender & Leiderschap. De groepsresultaten worden tijdens de bijeenkomst teruggekoppeld en daarnaast ontvangen alle deelnemers na afloop digitaal per mail hun eigen rapportage, met daarin hun persoonlijke scores, welke inzicht geeft in hoe sterk de onbewuste associaties zijn. In de uitgebreide rapportage die bij de scores geleverd wordt, kunnen de deelnemers hun score nog eens nalezen en overdenken. Tevens kunnen zij aan de slag met de aangereikte tips.

1) Workshop Ambitie

Tijdens een bijeenkomst verzorgen wij een interactieve workshop rondom ambitie.

We belichten de volgende vragen: Wat is ambitie? Hoe scherp heb jij voor ogen wat je wilt? Waarom is het belangrijk om te weten wat je drijft en wilt? Waarom werkt ambitie voor vrouwen net anders als voor mannen?

Daarna volgt op uitnodiging van Direction een gastspreekster. Zij vertelt over haar eigen uitdagingen rondom ambitie en wij begeleiden het gesprek en de vragen vanuit de deelnemers.

Doel van deze workshop is vrouwen te laten proeven aan de Female Leadership trainingen, welke zij hierna kunnen volgen. Hen worden de belangrijkste vragen voorgelegd aan de hand waarvan zij voor zichzelf kunnen vaststellen of deelname aan de Female Leadership training op dit moment passend is.

2) Workshop Awareness

Tijdens een MT en Directie bijeenkomst verzorgt Esther Mollema een workshop rondom awareness aan de hand van twee onderwerpen, namelijk: Mindbugs en de Valkuilen van vrouwen. Vooraf vullen de deelnemers via het internet een korte test rond Mindbugs in. De input wordt gebruikt in de presentatie om de Mindbugs te duiden.

MindbugsVoorbeeld ondersteuning van uw diversiteitsplan rond gender

Diversiteit binnen organisaties kan een krachtig concurrentievoordeel opleveren. Diverse teams zijn succesvoller en ze halen betere resultaten dan homogene teams. Maar waarom kost het organisaties zoveel moeite om diversiteit in leiderschap te realiseren? We kiezen toch allemaal de beste mensen in onze teams! Het antwoord is verrassend. Nee, dat doen we niet. Mindbugs maken dat we niet in eerste instantie kiezen voor de beste mensen, maar een onbewuste voorkeur hebben voor mensen die op ons of huidige stereotypen lijken.

Waarom zoeken we onbewust naar gelijken en zijn anderen daardoor minder zichtbaar? We kijken naar hoe onze hersenen werken en waarom zowel mannen en vrouwen onbewust vooroordelen hebben en op basis daarvan keuzes maken. Doormiddel van korte filmbeelden en interactieve oefeningen ervaar je het direct zelf.

De valkuilen van vrouwen

Mannen verschillen onderling meer van elkaar en vrouwen verschillen onderling meer van elkaar, dan mannen en vrouwen van elkaar verschillen. En toch is het voor vrouwen veel lastiger om door te stromen in organisaties. Hoe kan dat toch? We belichten de 9 valkuilen die binnen de werkomgeving net iets meer van toepassing zijn voor vrouwen als mannen.

3) Workshop Awareness voor HR

HR komt bij elkaar voor een soortgelijke awareness workshop. Het betreft wederom dezelfde onderwerpen. Vooraf vullen de deelnemers via het internet een korte test rond Mindbugs in.

De workshop geeft inzicht in de eventuele barrières die diversiteit in de weg staan te signaleren, zoals: transparantie bij benoemingen, inzicht in vacatures en invloed van de direct leidinggevende. We maken de vertaling naar de dagelijkse praktijk van HR. Wat kunnen we zelf direct verbeteren en hoe faciliteren we de organisatie optimaal om van diversiteit een succes te maken?

4) Workshop Mindbugs voor de directie en MT-leden

Esther Mollema verzorgt voor de directie een 2 uur durende presentatie in energieke setting over Mindbugs. Vooraf vullen de deelnemers via het internet een korte test rond Mindbugs in. Men ervaart we niet logischerwijs in staat zijn te kiezen voor de beste mensen, maar een onbewuste voorkeur hebben voor mensen die op ons of huidige stereotypen lijken. We kijken naar hoe onze hersenen werken en waarom zowel mannen en vrouwen onbewust vooroordelen hebben en op basis daarvan keuzes maken.

De workshop bestaat uit een presentatie en dialoog/discussie sessie waarbij de eigen bias wordt onderzocht. De directie ervaart tijdens de workshop de werking van Mindbugs doormiddel van korte filmbeelden en interactieve oefeningen.

Vervolgens maken we de vertaling naar de dagelijkse praktijk van de directie. Wat zijn de best practices, wat werkt er in de praktijk wel en niet? Welke rol hebben wij te vervullen om een meer inclusieve cultuur te creëren waarin diversiteit optimaal benut wordt?

Voorbeeld ondersteuning van uw diversiteitsplan rond gender5) Training Female Leadership

Deze tweedaagse training focust zich op het managen van je loopbaan.

In deze training worden de negen valkuilen in de carrière van een vrouw besproken. Afhankelijk van het niveau van de vrouwen wordt de training aangepast met andere voorbeelden en kent de training een verschillend tempo. Al ruim 8 jaar is dit een training met grote impact. Natuurlijk wordt de training constant aangepast aan de actualiteit. Een van de bijeffecten van de training is dat vrouwen zelf een sterk netwerk gaan vormen dat elkaar stimuleert en actief helpt.

Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat is ambitie? (voortbouwend op workshop van januari)
  • Wat is jouw ambitie en wat is het belang van het uitspreken van ambitie, vooral voor vrouwen?
  • Wat is jouw kracht en hoe kun je die het beste inzetten?
  • Wat zijn de geschreven en ongeschreven regels van succes binnen uw organisatie?
  • Hoe wordt je zichtbaarder in zowel prestaties als persoon?
  • Welke percepties bestaan er over vrouwen in een werkomgeving?
  • Hoe bouw je aan een nuttig en dragend netwerk?
  • Hoe ervaar je tegenslag en hoe kan je dit ombuigen?
  • Hoe werk je aan een gezonde privé/werk balans?

Voor de middag van de tweede dag nodigen de deelneemsters ter afsluiting hun eigen leidinggevende en nog een genodigde uit voor een gezamenlijke Mindbugssessie.

De experts voor het ondersteunen van uw diversiteitsplan

Voorbeeld ondersteuning van uw diversiteitsplan rond genderEsther Mollema is directeur van Direction en expert op het gebied van diversiteit en (vrouwelijk) leiderschap. Haar boek 50% meer Talent was genomineerd voor Managementboek van het jaar in 2010. Daarnaast is ze directeur van het HPO Center dat wereldwijd onderzoek doet naar de geheimen van zeer goed presterende organisaties (zie www.hpocenter.nl).

Erna Versteegden bouwde na haar studie bedrijfskunde aan een internationale carrière. Begin jaren 90 is zij door Ernst & Young gevraagd marketing, communicatie en sales Erna Versteegden - trainer Female Leadership - Vrouwelijk Leiderschapvorm te geven, zij vervolgde haar carrière bij E&Y als Company Secretary and Director of Operations voor de EMEIA Audit Board. Na een periode in het buitenland is zij nu adviseur voor diversiteit- en veranderprocessen en operations bij diverse organisaties. Daarnaast is zij actief in diverse bestuursfuncties.

Heeft u vragen over de programma’s die Direction kan verzorgen voor het ondersteunen van uw diversiteitsplan? Of wilt u meer weten over de trainers? Neemt u dan contact op met Sanne Ockhuijsen (T. 035-6037979).

Verder ontwikkelen...

Maatwerk trainingen
GenderdiversiteitGenderdiversiteit in organisaties
Voorbeeld ondersteuning van uw diversiteitsplan rond genderVrouwelijk Leiderschap Workshops
Cases
Marco Schreurs

Écht maatwerk

Samen met onze klanten creëren wij maatwerk trainingen die verbeteren op de leerdoelen van jouw team en/of organisatie. Maatwerk is bij Direction ook écht maatwerk. Geen gedwongen locaties, trainers, materiaal, etc. Direction ontwerpt en organiseert maatwerk programma’s die 100% aansluiten bij de wensen en doelstellingen van onze klanten. We helpen jou en je team of organisatie bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

Neem contact op om verder te praten!