Direction – individuele-, team- en organisatieontwikkeling

Van functioneringsgesprek naar feedforward-gesprek

Van functioneringsgesprek naar feedforward-gesprek

Effectieve feedforward gesprekken leren voeren rond functioneren blijkt van grote toegevoegde waarde. Iedereen moet weer gaan bewegen naar een ‘nieuw normaal’. Een aantal van je mensen kan hopelijk blijven, een aantal verandert van rol of moet mogelijk de organisatie (helaas) verlaten. Hoe voer je die gesprekken? En hoe blijf je dat doen om het ‘nieuwe normaal’ effectief bespreekbaar te maken en houden?

Wil je meer informatie over feedforward gesprekken of over andere toepassingen van feedforward binnen organisaties? Ga dan naar onze feedforward website!

Goede feedforward-gesprekken zijn positief, constructief, concreet en open. Het goede gesprek voer je samen. Zowel wanneer het gaat om dezelfde rol en voortzetting van functioneren, als wanneer het gesprek gaat om beter functioneren, een veranderende rol of het (helaas) moeten verlaten van de organisatie.

Steeds meer organisaties schaffen functioneringsgesprekken af en gaan over op feedforward ontwikkelgesprekken. Door het voeren van de continue dialoog, leren zowel medewerkers als leidinggevenden meer de juiste regie te nemen in de te voeren gesprekken. Ook wanneer deze ‘lastiger’ lijken. In het goede feedforward gesprek zijn medewerkers verantwoordelijk en actief. Medewerkers zorgen dat de gesprekken gaan over hun doelen en resultaten en over hun talenten en plannen. Leidinggevenden coachen en sturen.

“Nu wordt er nog te veel gehamerd op wat er niet goed gaat tijdens de functioneringsgesprekken. Dat kan in de toekomst stukken beter. Zelf vind ik feedforward de een ideale methode om constant beter te kunnen samenwerken met teamleden.”
Janneke Hermes – CFO N.V. Nederlandse Gasunie

Je leert

Challenge

Op basis van de feedforward analyse™ krijg je inzicht wat je al goed doet én welke kwaliteiten je mogelijk nog effectiever maken in het voeren van regelmatige effectieve feedforward gesprekken. Met welk ander gedrag ga jij de komende 66 dagen experimenteren in je gespreksvoering voor nog meer succes?

“Het feedforward-gesprek vond ik nuttig. Voor mij leidde het er toe dat ik zaken meer ging oppakken alsof ik met mijn eigen onderneming bezig ben.”
Peter van der Pol – Manager vermogensbeheer N.V. Nederlandse Gasunie

Naast onze workshops rond ‘Van functioneringsgesprek naar feedforward-gesprek‘ verzorgen wij vooral veel maatwerkprogramma’s rond dit thema. Neem voor meer informatie contact op met Marco Schreurs (T. 06-29548009).

Mobiele versie afsluiten