(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Maatwerk programma

Tijd voor reflectie én ook blijven ontwikkelen (de online mogelijkheden)

Hopelijk uitzonderlijke tijden die we nu beleven. De wereld lijkt even stil te vallen.

We hoeven echter niet volledig stil te staan. Na de eerste onrust kun je ontdekken hoe we ook anders kunnen gaan (samen)werken en leren. En van daaruit ons blijven ontwikkelen en versterken voor de toekomst.

Tijd voor reflectie én blijven ontwikkelen. Eigenlijk niet anders dan anders. Focus op wat je wilt bereiken. 

We ondersteunen je daar ook graag online bij.

We hebben wat online mogelijkheden voor je op een rij gezet. Vanaf je thuiswerkplek blijven ontwikkelen en je verder versterken voor de toekomst.

Zicht op kwaliteiten vergroten: kortstondige injectie in ontwikkeling

Breinvriendelijke 360 feedforward analyse™: in 1,5 uur ken je jezelf een stuk beter en weet je hoe je nog effectiever kunt worden.

Een vaak gehoorde uitspraak is ‘je moet eerst leiding geven aan jezelf voordat je succesvol leiding kunt geven aan een ander’. Zelfinzicht en Tijd voor reflectie én ook blijven ontwikkelen (de online mogelijkheden)bewustwording van je eigen kwaliteiten en verbeterpunten helpen je hier zeer effectief in op weg! De breinvriendelijke feedforward analyse™ is zeer positief van insteek én geeft zeer concrete verbetersuggesties aan. Niet alleen jijzelf vult de vragenlijst online in over jezelf, ook jouw 360 graden omgeving doet dat. In een terugkoppelgesprek, die prima online (Skype / Team / Zoom) of telefoon kan plaatsvinden, kijken we samen naar de uitkomsten en naar hoe jij de verbetering op gang gaat helpen, ook voortdurend op de lange termijn.

Dus ben je op zoek naar een kortstondige injectie in je ontwikkeling? Wil je jezelf nog beter leren kennen en hoe er naar jou gekeken wordt? Juist nu je vaker thuiswerkt en mogelijk ‘wat stil valt qua werk’ door alle corona-perikelen? Kies voor de feedforward analyse™ (8 minuten om in te vullen) met bijbehorend eenmalig online-gesprek (5 kwartier) ter verdere concrete duiding en versteviging van je leiderschap.

Mochten je collega’s hier ook interesse in hebben? Ook teamontwikkeling op basis van de feedforward analyse™ is klassikaal en online mogelijk.

Wil je hier mee over weten? Neem dan contact op met Marco Schreurs of Muriel Schrikkema (T. 035-6037979).


Online coaching

Coachtraject van 5 gesprekken

Was je toch al van plan om een keer een aantal gesprekken te voeren met een coach om je effectiviteit te vergroten? Om te achterhalen wat je volgende stap wordt en hoe daar te komen? Of om effectiever je huidige rol uit te oefenen en samen te reflecteren op eigen casuïstiek en praktijkvoorbeelden? Nu je toch meer thuiswerkt misschien het uitgelezen moment voor een coachtraject voor jou?

Bij e-coaching gaat het, net als bij andere vormen van coaching, om jouw persoonlijke ontwikkeling met betrekking tot specifieke thema’s zoals:

 • Ik wil meer inzicht krijgen in welke kwaliteiten ik voor de (nieuwe) rol als leidinggevende al goed laat zien en welke kwaliteiten van mij een mogelijk nog effectiever leidinggevende maken.
 • Hoe kan ik effectiever omgaan met het ‘politieke spel’ binnen mijn organisatie? En hoe kan ik beter omgaan met facetten van het politieke spel die negatieve connotaties voor mij opleveren?
 • Ik wil effectiever leren communiceren. Naast meer inzicht krijgen in hoe ik nu communiceer en welk effect dat heeft wil ik graag alternatieve wijzen van communicatie ontdekken, om daarmee mijn effectiviteit te vergroten.
 • Hoe formuleer en expliceer ik een visie en strategie?
 • Hoe kan ik mijzelf effectiever kunnen positioneren, vanuit mijn kwaliteiten en passend bij de specifieke rol(len) die ik bekleedt?
 • Hoe kan in mijn effectiviteit vergroten? Wat doe ik minder effectief?
 • Hoe kan ik mijn kwaliteiten optimaal benutten? Hoe en waar kan ik mijn kwaliteiten meer optimaal inzetten en benutten?
 • Hoe kan ik mijn kwaliteiten effectiever onder woorden kan brengen, expliciteren en positioneren.

Anders dan bij ‘face to face’-coaching is e-coaching onafhankelijk van tijd en plaats. Je wordt als coachee bijvoorbeeld extra gestimuleerd tot zelfreflectie door de communicatie via ‘huiswerk’ en e-mailberichten vooraf (door zaken op schrift te stellen worden gedachten geordend). Ook vragen Skype-gesprekken nog bewuster te luisteren en tot de kern te komen. Ook bij e-coaching wordt regelmatig de feedforward analyse™ betrokken, uiteraard wanneer passend bij de coachvraag.

Wil je hier mee over weten? Neem dan contact op met Marco Schreurs of Muriel Schrikkema (T. 035-6037979).


Feedforward analyse™ certificering

Verkorte online-editie
Mogelijk heb je er al veel over gehoord: feedforward werkt veel beter en vriendelijker voor ons brein dan kritische feedback. Vele organisatiesfeedforward certificering (online) en professionals met jou weten dat inmiddels. Positieve feedback, feedforward, maakt dat we wél kunnen leren van de feedback die we krijgen.

Vele professionals werken dan ook al met de feedforward analyse™ (360 graden feedforward instrument). Bijvoorbeeld als uitgangspunt tijdens ontwikkelgesprekken, functioneringsgesprekken, beoordelingsgesprekken, individuele coaching en de aanzet naar teamsessies.

Zou jij de professionals binnen jouw organisatie of jouw klanten hierbij willen ondersteunen? Mogelijk dat deze weken een goed moment vormen om de daad bij het woord te voegen en jezelf te certificeren als feedforward analyse™ expert?  Online gesprekken voeren over de respons van de analyses kan gewoon vanuit huis! Om zo je collega’s en/of klanten te ondersteunen bij breinvriendelijker feedbackrondes, ontwikkelgesprekken voeren en groter inzicht krijgen in kwaliteiten en verbetersuggesties.

Aangezien velen van ons momenteel thuiswerken, ziet het certificeringstraject er als volgt uit: driemaal ontmoeten we elkaar online:

 1. Je vult de vragenlijst zelf in en laat deze invullen door jouw omgeving. We ontmoeten elkaar vervolgens voor de 1ste keer online (per Skype / Team / Zoom of telefoon) om jouw analyse te duiden (5 kwartier).
 2. De tweede keer dat we elkaar online ontmoeten leer je hoe je profielen van anderen kunt duiden. Op de afgesproken datum, spreken we elkaar verschillende keren die dag online met tussenpozen. Tussendoor werk je aan ‘huiswerkopdrachten’ die we online vervolgens verder uitwerken. Ook leer je het groepsprofiel duiden en de techniek rond de software krijg je uitgelegd.
 3. Op een laatste terugkom-moment beantwoorden we al jouw laatste vragen. (1,5 uur)Je krijgt 5 gratis feedforward analyses™ mee om uit te zetten bij je interne / externe klanten en/of collega’s (t.w.v. € 500,-).

Wil je hier mee over weten? Neem dan contact op met Marco Schreurs of Muriel Schrikkema (T. 035-6037979).

 

Verder ontwikkelen...

Trainingen
Van een feedback naar een feedforward aanspreekcultuur1-daagse training: Van een feedback naar een feedforward aanspreekcultuur
3-daagse Training: Het politieke spel in je organisatie effectiever spelen3-daagse Training: Het politieke spel in je organisatie effectiever spelen
Continue dialoog over functioneren en ontwikkelenContinue dialoog over functioneren en ontwikkelen
Maatwerk trainingen
feedforward professionalgecertificeerd feedforward toepassen binnen je organisatie
(Nieuwe) positionering van een afdelingBouwen aan een blijvende positieve en effectieve aanspreekcultuur
Muriel Schrikkema - Effectief omgaan met niet- en hoog presteerdersPersoonlijke coaching
Cases
Marco Schreurs

Écht maatwerk

Samen met onze klanten creëren wij maatwerk trainingen die verbeteren op de leerdoelen van jouw team en/of organisatie. Maatwerk is bij Direction ook écht maatwerk. Geen gedwongen locaties, trainers, materiaal, etc. Direction ontwerpt en organiseert maatwerk programma’s die 100% aansluiten bij de wensen en doelstellingen van onze klanten. We helpen jou en je team of organisatie bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

Neem contact op om verder te praten!