(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Maatwerk programma

Samen ambities waarmaken en doelen écht realiseren

Ambities waarmaken, (team)doelen realiseren en dat samen met je collega’s. Je bent er dagelijkse mee bezig. Ambities voor jezelf, team en/of organisatie. Deze ambities en doelen kunnen heel verschillend zijn. De meeste vragen over begeleiding bij het waarmaken van de ambities die wij ontvangen gaan over:

 • de onderlinge samenwerking binnen het (management)team verbeteren;
 • (nieuwe) positionering van het team of afdeling;
 • het verbeteren van de resultaten;
 • de aanspreekcultuur en onderlinge samenwerking verbeteren;
 • groei en ontwikkeling van alle medewerkers stimuleren (van functioneringsgesprek naar ontwikkelgesprek);
 • meer innovatie en dynamiek binnen de organisatie.

Wat jullie ambitie ook is, je zet je er dag in dag uit voor in. Daarbij wil je de beste mensen betrekken, duidelijke doelen afspreken en alles in het werk stellen om je medewerkers aan het behalen van deze doelen te laten bijdragen. Het liefst nog vanuit hun eigen krachten en kwaliteiten.

Direction helpt veel profit-, non-profit- en overheidsorganisaties bij het waarmaken van hun ambities en doelen. Van inspirerende workshops tot intensieve begeleidingstrajecten. Neem dan contact op met Marco Schreurs of Muriel Schrikkema (035-6037979) voor meer informatie.


“Om ons bedrijf, RTL, succesvol te laten blijven, hebben we onze visie en strategie aangescherpt en in kaart gebracht welke aspecten van onze cultuur aandacht nodig hadden. Er moest een open en transparante feedbackcultuur komen, waarbinnen iedereen goed geïnformeerd is over op wat we moeten doen en hoe we het moeten doen. Of: hoe we het beter kunnen doen. Doelen stellen, kunnen we allemaal wel. En meestal begrijpen we ook wel WAAROM we dat precies moeten doen. Maar HOE we dat precies moeten doen. Zo’n uitleg krijg je niet vaak. Maar die vraag werd wél duidelijk beantwoord tijdens de workshops die we hebben gevolgd rond een positieve feedbackcultuur.
E
r is een heel nieuwe positieve feedbackcultuur ontstaan binnen RTL.”
Hetty Birkhoff, voormalig manager Learning & Development, RTL Nederland


In de praktijk is ambities waarmaken vaak lastig

We zien regelmatig dat het niet of maar gedeeltelijk lukt de gestelde doelen waar te maken. Wellicht zijn de volgende voorbeelden herkenbaar? Je merkt bijvoorbeeld dat:

 • je niet het optimale uit je mensen haalt;
 • de echte passie en maximale inzet bij sommige medewerkers niet aanwezig is;
 • projecten worden gestart maar te laat of niet worden afgerond;
 • medewerkers elkaar in kwaliteiten wel aanvullen, maar dat verschillen tot strijd leiden;
 • teamleden wel hard werken, maar allemaal hun eigen koers varen;
 • medewerkers wel JA hebben gezegd tegen jullie ambities, maar dat de daadkracht om tot actie over te gaan te wensen over laat;
 • het meeste over elkaar gezegd wordt in kleine kring bij het koffiezetapparaat of ‘onder water’ blijft hangen.Samen ambities waarmaken

Organisaties en leiders die streven naar high performance weten dat ze samen met hun medewerkers een succes moeten maken van hun organisatie(-onderdeel). Samen wil je bepaalde collectieve ambities waarmaken, waar een ieder zich ten volle aan committeert. Iedere medewerker draagt met passie en enthousiasme bij vanuit zijn/haar eigen kwaliteiten.

Heel mooi, maar in de praktijk hartstikke lastig. Je bent niet de enige leidinggevende die de spanning kent en voelt tussen wat rationeel logisch lijkt en hoe het waarmaken van ambities in de praktijk daadwerkelijk vorm krijgt.

Allereerst is het aantrekken van medewerkers met diverse kwaliteiten (te achterhalen met de feedforward analyse™) al een kunst op zich voor veel leidinggevenden. Toonaangevende (brein)onderzoeken laten zien dat ‘alles wat anders is en je niet kent’ lastig is om te betrekken. En als er dan een diversiteit aan kwaliteiten aanwezig is, hoe krijg je deze op één lijn? Hoe zorg je ervoor dat alle medewerkers hun kwaliteiten gaan inzetten voor het waarmaken van jullie ambities? En dat ze daarin ook nog eens prettig samenwerken met elkaar? Ieder denkt en handelt vanuit mogelijk andere drijfveren en persoonlijke ambities, met alle consequenties van dien…

Daarnaast wil je als organisatie flexibel blijven inspelen op veranderingen in de markt. Wil je innovatief en onderscheidend zijn en blijven. Telkens opnieuw heb je met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen uit te wisselen over wat werkt en niet werkt.
Kortom: ambities waarmaken is heel complex en zeker als je deze met elkaar wilt waarmaken!

Ambities waarmaken: vergelijk het met een dieet

Organisatie(-onderdelen) die we begeleiden geven we niet alleen inzichten waar ze zich op moeten richten, maar ook handvatten om de intenties daadwerkelijk om te zetten in concrete resultaten. Resultaten op de lange termijn, waarbij alle kwaliteiten worden betrokken en ten volle benut. Dat betekent dat we verder gaan dan ‘oppervlakkige’ tips en tricks voor de korte termijn.

Samen ambities écht waarmaken

We merken bij onszelf en bij klanten die we begeleiden dat het volhouden van de juiste focus op de lange termijn vaak lastig blijkt. Je kan het vergelijken met een dieet. Je weet na wat inzichten op te doen precies hoe het moet en hoe je je eetpatroon moet veranderen. En je bent je ervan bewust dat je meer moet bewegen, meer water moet drinken, gezonder moet eten, enzovoort. Geen gebrek aan goede voornemens om ermee aan de slag te gaan. Maar in werkelijkheid word je regelmatig verleidt hiervan af te wijken en geef je door het uitblijven van snelle resultaten misschien wel op. Of je komt op basis van discipline en doorzettingsvermogen een eindje op weg, echter vervalt weer in oude patronen.

Als je weet waar specifiek op te focussen en naar te acteren en op welke wijze, is de kans veel groter dat ieder hieraan wil bijdragen en je het maximum uit het potentieel van je mensen en team(s) haalt. Om zo intenties rond het waarmaken van jullie ambities, ook op de lange termijn, samen werkelijkheid te laten worden.

“Zonder ambitie, ga je hard en snel maar niet dezelfde kant op’,
‘zonder commitment houdt je team het niet vol’ en ‘zonder actie blijft het bij mooie intenties’!”

Muriel Schrikkema

Van Ambitie naar Commitment naar gedragen Acties

We verwijzen regelmatig naar manieren die in de praktijk bewezen zijn en die zijn gebaseerd op (wetenschappelijk) onderzoek. Deels uitgevoerd binnen Direction en ons eigen HPO Center, maar ook daarbuiten.

Via duidelijke programmaonderdelen krijg je concrete handvatten waarmee je aan de slag kunt. Er zijn drie zaken die hierbij de kapstok vormen:

 1. Ambitie helder makenhoe willen jullie je team ambitie bereiken en op welke wijze? hoe helder is het wat je wilt bereiken met je team? En hoe wil je dat bereiken? Weten al je verschillende teamleden dat ook? Wat vraagt dat van je teamleden?
 2. Commitment bespreekbaar maken en stimulerenwillen jullie dit echt (samen)?: waarom en hoe graag willen jullie dat bereiken, in samenwerking met elkaar en anderen? Hoe passen individuele ambities bij de collectieve ambitie? En hoe open staan jullie voor verschillen in kwaliteiten en commitment? Hoe frequent gaan teamleden de robuuste dialoog aan hierover met elkaar?
 3. Actie (blijvend) initiërenwat gaan jullie doen en hoe houd je vol: in hoeverre komen je teamleden gedisciplineerd tot actie, bouwen zij aan vertrouwen, durven zij te experimenteren en te leren, betrekken zij andere meningen en kwaliteiten en komen zij op zaken terug, spreken ze elkaar aan op gedrag en vallen jullie niet terug in oude patronen?

 

De focus zal onafhankelijk van jullie ambitie(s): ‘Alles Inclusief‘ zijn:

 • hoe geef je Ambitie, Commitment en Actie met elkaar vorm? ‘want zonder ambitie, ga je hard en snel maar niet dezelfde kant op’, ‘zonder commitment houdt je team het niet vol’ en ‘zonder actie blijft het bij mooie intenties’.
 • én hoe includeer en benut je daartoe alle aanwezige kwaliteiten in je afdeling en team(s)? want samen heb je de klus te klaren en homogene teams presteren nog slechter dan heterogene teams wanneer de verschillende kwaliteiten niet optimaal geïncludeerd en benut worden.

Graag ondersteunen wij ook jou en je collega’s bij het waarmaken van jullie ambities. Dit doen we binnen vele organisaties, waaronder: gemeente Maastricht, RTL Nederland, ABN Amro bank, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), Wageningen Universiteit & Research, Hands On Information Management, Merem Medische Revalidatie, Staatsbosbeheer, Scholengroep Het Plein, Nederlandse Gasunie en Liandon.

Wil je ook jullie ambities waarmaken en omzetten naar gedragen acties? Neem dan contact op met Marco Schreurs of Muriel Schrikkema (035-6037979).

Verder ontwikkelen...

Maatwerk trainingen
1-daagse teamontwikkeling - Effectiever samenwerken met resultaat1-daagse teamontwikkeling: Effectiever samenwerken met resultaat
(Nieuwe) positionering van een afdelingBouwen aan een blijvende positieve en effectieve aanspreekcultuur
positionering van een afdelingHigh Performance Leadership Masterclass
Cases
Marco Schreurs

ÉCHT MAATWERK VOOR BLIJVENDE IMPACT

Bij Direction beloven we écht maatwerk: trainingen die aansluiten bij de leerdoelen van jouw team en organisatie. Wij gaan verder dan het aanpassen van de inhoud; wij ontwerpen ervaringen die inzicht geven en die leiden tot resultaten die beklijven. Met methoden als de 66 dagen challenge en intervisiesessies zorgen we ervoor dat nieuwe vaardigheden niet alleen worden aangeleerd, maar ook worden toegepast.

Een maatwerktraining begint met een lerende mindset en eindigt met het behalen van individuele -en teamdoelen. Deze focus op resultaatgerichtheid zorgt ervoor dat elke training niet alleen voldoet, maar de verwachtingen overtreft. Neem contact met ons op voor een maatwerktraining die leidt tot échte verandering en tastbare vooruitgang.

Neem contact op om verder te praten!