(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Maatwerk programma

Online Unconcious Bias training: Begrijpen & Aanpakken van onbedoelde vooroordelen in organisaties

Begrijpen & Aanpakken van onbedoelde vooroordelen in organisaties

Dit programma wordt in het Nederlands en Engels aangeboden

In drie online webinars leert Esther Mollema je de in-en de outs van onbewuste vooroordelen en hoe je ze kan beslechten.
We leren het brein steeds beter kennen. We tellen veel onbedoelde vooroordelen die je helpen snel besluiten te nemen maar die je verhinderen het beste besluit te nemen. Je kan tot 188 biases hebben. In de veelgeprezen workshop Unconscious Bias leert Esther Mollema je wat onbedoelde vooroordelen zijn en welke invloed ze hebben op de besluiten die je op een dag neemt en hoe je deze aanpakt.

“De presentatie in zonder mindbugs, de presentatie uit met mindbugs. Hoe kan dat? Mindbugskoningin Esther helpt je uit de droom dat je geen vooroordelen hebt. De confrontatie is pijnlijk maar het leidt tot meer bewustzijn en verandering. Een must voor elke organisatie.”
Agnies Lobbezoo, D&I Consultant, ABN Amro Bank

 

PROGRAMMA

A. Webinar 1 Onbewuste vooroordelen – 60 minuten plus 15 minuten Q&A

In dit eerste, vrolijke webinar gaan we in op de vraag waarom de meeste mensen wel meer diversiteit willen maar het vaak niet lukt hun teams echt diverser te maken.
Hoe hebben onbewuste vooroordelen invloed op de beslissingen die we nemen en op de wens voor meer diversiteit?

Deelnemers ondergaan kleine experimentjes om bias in hun brein te ervaren. We gebruiken film en oefeningen. We leren dat ons brein diversiteit tegenwerkt en waarom juist in Nederland bias zo’n groot probleem is – groter dan in veel andere landen.
In dit onderdeel presenteren wij ook de testuitslagen van de Mindbugs test die deelnemers voorafgaand aan dit eerste webinar hebben gemaakt.

B. Webinar 2 Het brein & Inclusie – 60 minuten plus 15 minuten Q&A

In dit tweede webinar verleggen we de focus naar inclusie als voorwaarde voor het beslechten van onbewuste vooroordelen, meer diversiteit en betere prestaties. Zonder inclusie lukt meer diversiteit niet weten we anno 2020. We weten ook steeds beter hoe het brein omgaat met onzekerheid, uitdagingen, psychologische veiligheid én prestaties leveren. Wat voor één teamlid heel vertrouwd en goed aanvoelt kan voor een ander juist onaangenaam zijn. Wat doet inclusie met het welzijn van mensen? We bespreken privileges en geven hele praktische tips om zelf inclusiever te worden.

C. Webinar 3 Onbewuste vooroordelen beslechten: Equality by Design 60 minuten plus 15 minuten Q&A

Je raakt je onbewuste vooroordelen niet kwijt maar je kan wel leren ze een minder prominente rol te laten spelen bij je belangrijkste besluiten. We bespreken de hoe je onbewuste vooroordelen kan verminderen en introduceren een checklist van acht aandachtsgebieden (inclusieve cultuur, werving & selectie, onboarding, beoordelingen, promotie, besluitvorming, dagelijkse omgang met je manager, medewerkerstevredenheid) waar je aandacht en maatregelen op kan nemen om diversiteit en inclusie verder te verbeteren.

 

DOELGROEP

Voor teams/organisaties die willen leren wat onbedoelde vooroordelen zijn en welke invloed ze hebben op de besluiten en hoe je deze aanpakt.

Materiaal: naast de webinars, de Q&A dialoog sessies en de twee Mindbugstesten ontvangen de deelnemers ook een leesmap vol interessante artikelen en het digitale boek Onbewuste Vooroordelen van Esther Mollema

Neem contact op met Robert Smit – smit@dir.nl om de mogelijkheden te bespreken.

Verder ontwikkelen...

Trainingen
Inclusief werven, selecteren en schrijvenMasterclass Inclusieve Vacatureteksten Schrijven
Maatwerk trainingen
mindbugs testMindbugs Workshop
Voorbeeld ondersteuning van uw diversiteitsplan rond genderVrouwelijk Leiderschap Workshops
Cases
Marco Schreurs

ÉCHT MAATWERK VOOR BLIJVENDE IMPACT

Bij Direction beloven we écht maatwerk: trainingen die aansluiten bij de leerdoelen van jouw team en organisatie. Wij gaan verder dan het aanpassen van de inhoud; wij ontwerpen ervaringen die inzicht geven en die leiden tot resultaten die beklijven. Met methoden als de 66 dagen challenge en intervisiesessies zorgen we ervoor dat nieuwe vaardigheden niet alleen worden aangeleerd, maar ook worden toegepast.

Een maatwerktraining begint met een lerende mindset en eindigt met het behalen van individuele -en teamdoelen. Deze focus op resultaatgerichtheid zorgt ervoor dat elke training niet alleen voldoet, maar de verwachtingen overtreft. Neem contact met ons op voor een maatwerktraining die leidt tot échte verandering en tastbare vooruitgang.

Neem contact op om verder te praten!