(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Maatwerk programma

Mindfulness: Van ‘Mind full’ naar ‘Mindful’

Wanneer we onze mind als ‘full’ ervaren, heeft dat impact op ons functioneren. We richten onze aandacht op de verkeerde zaken, luisteren niet meer open naar de ander Mindfulness - Van Mind full naar Mindfulen nemen samen slechtere beslissingen. Dit zien we steeds vaker bij leidinggevenden, managers en medewerkers die in veranderlijke en daarmee onzekere omgevingen acteren. Ze worden minder productief en effectief. Om in deze veranderingen en/of onzekerheid toch aangehaakt te blijven, je ontspannen te voelen en samen met je team goede bewuste beslissingen te (blijven) nemen, laten we deze organisaties steeds vaker kennismaken met mindfulness. Misschien voor sommigen een nog wat onbekend terrein.

De rendementen die mindfulness organisaties en teams brengt liegen er echter niet om. Denk hierbij aan de kosten nu gerelateerd aan ervaren werkdruk en mentale overbelasting. Het aantal verzuimdagen en mensen die gediagnosticeerd worden met een burn-out stijgt steeds verder.

Ons brein en stress

Wanneer we stress ervaren zet ons brein hormonen als cortisol en adrenaline in werking. In het beste scenario mobiliseren deze hormonen ons om snel te handelen in het geval van dreiging op korte termijn. In het slechtste scenario vormen deze hormonen een continu risico op goed (blijven) presteren. Want in dit laatste geval, vernauwt onze aandacht zich en richt zich alleen nog maar op de oorzaak van de stress, en niet op de taak die moet gebeuren. Ons geheugen zoekt naar gedachten die het best passend bleken in het verleden en we vallen terug op negatieve geleerde patronen in onze reactie op de ervaren stress.

Ons brein – ons neurale circuit rond aandacht, begrip en leren – zijn gegijzeld door onze netwerken hoe met stress om te gaan.

Mindfulness - Van Mind full naar Mindful (2)Emotionele besmetting

In 2000 onderzochten Caroline Bartel van de New York University en Richard Saavedra van de University of Michigan, 70 teams in verschillende industrieën. Zij achterhaalden dat meetings waaraan mensen samen deelnemen altijd eindigen met gedeelde stemmingen – beide positief en negatief – binnen twee uur.
Een van de studies vroeg teams verpleegkundigen en accountants om een aantal weken hun stemmingen te monitoren. Het bleek dat de emoties van beide groepen deelnemers samenkwamen, onafhankelijk van specifiek ‘gedoe’ in ieder afzonderlijk team.

Groepen van individuen gaan door een emotionele achtbaan, alles delend van jaloezie tot angst tot euforie.

Zelfregulatie

Mensen die hun eigen emoties goed weten te managen zijn in staat sneller te herstellen van stress. Dit betekent dat zij, op het level van ons brein, sneller in staat zijn hun amygdala en andere stress circuits tot rust te brengen. Aandacht wordt weer meer wendbaar en gefocust, onze mind meer flexibel en ons lichaam meer relaxed.

En een staat van relaxte alertheid is nodig voor succesvolle prestaties.

Focus

Zoals George Kohlrieser beschreef in zijn serie rond Leadership: A Master Class, ‘how you manage your emotions is determined by what you focus on’: ‘Think of the mind’s eye as a flashlight. This flashlight can always search for something positive or negative. The secret is being able to control that flashlight – to look for the opportunity and the positive. When you do that, you’re playing to win. You’re able to focus on the right things and maintain that positive self.’

En onthoud dat een leidinggevende niet alleen zijn of haar mind heeft te focussen, maar ook anderen heeft te helpen hun mind te focussen. Als een leidinggevende veel stress, conflict, onrust en negatieve emoties ervaart, dan verspreidt zich dit als een virus.

Optioneel Kennismakingsprogramma met MindfulnessMuriel Schrikkema - Mindfulness - Van Mind full naar Mindful

Kort theorie/ kader/ de kapstok: Wat is Mindfulness en hoe helpt het bij het tegengaan van druk/werkbelasting, stress en meer gefocust werken?

Oefenen: Ervaren hoe het werkt middels diverse oefeningen.

Tips in de praktijk: Tips om Mindfulness toe te passen in de dagelijkse werksituatie om beter te presteren (tips in communicatie en samenwerking).

Benieuwd naar hoe jouw team en/of organisatie goede beslissingen kan blijven nemen, ook tijdens grote veranderingen en/of onzekerheid? Vraag naar ons kennismakingsprogramma rond Mindfulness. In een dagdeel krijg je al voldoende zicht en ervaring met wat Mindfulness is en wat het voor jouw team en organisatie kan betekenen. Muriel Schrikkema beluistert graag jouw specifieke vraag en bespreekt de diverse mogelijkheden (schrikkema@dir.nl of 035-6037979) .

Marco Schreurs

Écht maatwerk

Samen met onze klanten creëren wij maatwerk trainingen die verbeteren op de leerdoelen van jouw team en/of organisatie. Maatwerk is bij Direction ook écht maatwerk. Geen gedwongen locaties, trainers, materiaal, etc. Direction ontwerpt en organiseert maatwerk programma’s die 100% aansluiten bij de wensen en doelstellingen van onze klanten. We helpen jou en je team of organisatie bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

Neem contact op om verder te praten!