Direction – individuele-, team- en organisatieontwikkeling

Meer aanspreekbaar handelen in een organisatie in ontwikkeling

Meer aanspreekbaar handelen in een organisatie in ontwikkeling

Dag 1: Wat is het kader en mijn eigen invloed?

Aan de hand van thema’s op het terrein van management en organisatie, samenwerking en ontwikkelingsmodellen met elkaar onderzoeken waar winst te halen valt:

Wat ga ik ontwikkelen?

De avond wordt besteed aan het aan elkaar presenteren van de eerder geformuleerde POP’s. Tijdens deze presentaties komen de regels en uitgangspunten voor aanspreekbaar handelen, het effectief geven en ontvangen van feedback, aan de orde. Dit vormt een moment van spiegelen.

Dag 2: Hoe gaan wij aanspreekbaar handelen?

Op de ochtend van de tweede dag wordt de lijn van de vorige avond doorgezet in het team zelf. Wat hebben wij van elkaar nodig om de uitkomsten van de feedback voort te zetten in concrete veranderingen in gedrag?

Hoe zijn wij voorbeeld van een aanspreekcultuur?

Aan de hand van een model voor een aanspreekcultuur wordt er geoefend met een acteur. De input voor het rollenspel met de acteur komt voort uit de eigen casuïstiek van de deelnemers. Dat garandeert aansluiting bij de dagelijkse praktijk en is reeds de start van het proces van implementatie van de resultaten van de feedbacktraining. Dit is een moment van borging.

Door meer zicht en grip te krijgen op ‘aanspreekbaar handelen’ en op specifiek hoe dit helpt in het vergroten van het in hun gestelde vertrouwen, zullen deelnemers meer comfort gaan vinden in hun onderlinge samenwerking en communicatie.

Aanspreekbaar handelen daadwerkelijk in het DNA krijgen

Om het effectief aanspreekbaar handelen echt in het DNA van uw organisatie of afdeling krijgen, is meer nodig dan alleen dit tweedaagse programma. Dit programma vormt de aanzet en zal een moment van inzicht, spiegelen en aanraken vormen. In de praktijk zal het echter haar daadwerkelijke implementatie moeten krijgen. De betrokkenen dienen daartoe de mogelijkheid te krijgen regelmatig te sparren en gecoached te worden bij het zich verder eigen maken van deze ‘nieuwe’ vaardigheid en bijbehorende attitude.

Wilt u meer informatie over het programma rond aanspreekbaar handelen? Neemt u voor meer informatie over het programma, wat wij o.a. voor de RDW met succes hebben gegeven, contact met Muriel Schrikkema (T. 035-6037979).

Mobiele versie afsluiten