(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Maatwerk programma

Maatwerktraining: Effectief omgaan met laag en hoog presteerders

Hoe ga je om met de positieve en negatieve uitschieters in je team? Waarom de training: Effectief omgaan met laag en hoog presteerders?

Deze training gaat niet over de middelmaat, maar hoe je middelmaat in jouw team kunt ontstijgen. Wat doe je met die medewerkers die het teamresultaat zeer positief of negatief beïnvloeden? Hoe ga je met ze om? Hoe inspireer je ze? Wie moet er welke aandacht krijgen? Moet je de hoog en laag presteerders laten samenwerken of juist niet? Wanneer is het genoeg met laag presteerders en is afscheid nemen de oplossing?


Is het onderwerp interessant, maar heb je geen interesse in een maatwerkprogramma? Neem dan deel aan de Workshop: Succesvol omgaan met de ‘positieve’ en ‘negatieve’ uitschieters in je team. Klik hier voor het programma en de deelnamemogelijkheden!


Effectief omgaan met laag en hoog presteerders

Ons wetenschappelijk onderzoek naar high performance organisaties (HPO) staat zeer in de belangstelling. Deze training gaat over hoe HPO organisaties met laag presteerders omgaan en hoe ze toptalent nog verder laten bloeien. Hoe balanceer je als manager tussen top en slecht presterend talent in je team? Het niet besluitvaardig omgaan met laag presteerders, maar ‘je kop in het zand steken’ als manager is een keuze die veel managers maken, maar bouwt niet aan HPO prestaties. Vaak weten managers uit onmacht niet wat ze kunnen en mogen doen. Met nietsdoen houd je als manager het laag presteren zelf in stand, want je geeft zo gelegenheid aan de laag presteerders ermee weg te komen. En erger nog … alle aandacht die je besteedt aan je laag presteerders, missen je hoog presteerders. Die medewerkers die je team en organisatie juist succesvol de toekomst in koersen!

Je bent het jezelf en je hoog presteerders verplicht besluitvaardiger en daadkrachtiger om te gaan met je laag presteerders: geeft ze de juiste aandacht of stuur ze weg! De tijd die je daardoor overhoudt wil je effectief besteden aan je hoog presteerders. Deze training gaat dus niet over de middelmaat.

Beschrijving van de training Effectief omgaan met laag en hoog presteerders

Tijdens deze training wordt inzicht gegeven in hoe je de negatieve en positieve uitschieters in je team effectief kunt managen. De redenen waarom het toch zo lastig is om succesvol om te gaan met medewerkers die niet-presteren komen aan bod, omdat er daardoor ook vaak te weinig tijd overblijft voor je hoog-presteerders.

Op basis van de feedforward analyse™ krijg je inzicht welke kwaliteiten jij bezit om effectief om te gaan met laag en hoog presteerders. Waar doe je het goed en waar zit ruimte voor betering.

Handvatten worden uitgereikt om verbeteringen boven tafel te krijgen en je organisatie(-onderdeel) naar een hoger plan te tillen. Ook besteden we uitgebreid aandacht aan de door jou ingebrachte casus. We werken samen aan een concreet en actueel actieplan ten aanzien van jouw medewerker(s). Hoe kun jij als leidinggevende of projectverantwoordelijke meer het verschil maken, zowel met je laag presteerders als met je hoog-presteerders?

Onderwerpen die in de training aan bod komen:

 • Op basis van de feedforward analyse™ krijg je inzicht welke kwaliteiten jij bezit om effectief om te gaan met laag en hoog presteerders.
 • Waar doe je het goed en waar zit ruimte voor verbetering?
 • Hoe voert een High Performance Manager de dialoog met medewerkers?
 • Hoe neem je medewerkers beter mee in verbetertrajecten?
 • Wat maakt dat medewerkers laag presteren?
 • Wat doe je als de medewerker zijn/haar eigen houding niet ziet?
 • Hoe treed je besluitvaardig op tegen laag presteerders?
 • Wanneer weet je zeker dat je er voldoende aan hebt gedaan?
 • Hoe voorkom je dat medewerkers die wel flexibel meebewegen en hoog presteren, het ondermaats presteren van collega’s continu opvangen?
 • Hoe blijf je hoog presteerders optimaal coachen en motiveren?
 • Hoe geeft een High Performance Manager feedback aan zijn/haar medewerkers?

Resultaat van deze training is antwoord op bovenstaande vragen en een actieplan op maat voor de door jou ingebrachte casus.

feedforward analyse™

Tijdens deze training maken we gebruik van Direction’s feedforward analyse™: een breinvriendelijk, positief op groei georiënteerde 360 graden feedbackinstrument. Omdat de deelnemers reeds bij de training ‘Effectieve Aanspreekcultuur’ de feedforward rapportage hebben ontvangen, gebruiken we deze ook tijdens deze training. Hiervoor worden uiteraard geen extra kosten in rekening gebracht. Wel ontvangen de deelnemers een week voor de training nogmaals hun rapportage met daarbij een nieuwe huiswerkopdracht.

Direction facilitator: Muriel Schrikkema, mede-oprichter en partner van Direction, Mrs. feedforward.

Muriel geeft de deelnemers graag handvatten om verbeteringen boven tafel te krijgen en uw organisatie(-onderdeel) naar Muriel-Schrikkema-Mrs-Feedforwardeen hoger plan te tillen. Zij is inhoudelijk verantwoordelijk voor het ontwerp en voor de inhoudelijke- en procesbegeleiding tijdens de sessie.

Muriel is een energieke facilitator, trainer en coach op het gebied van leiderschap en diversiteit, met als specialisatie het creëren van open- en actiegerichte aanspreekculturen middels feedforward. Zij is psychologe en ontwerpt en begeleidt al ruim 18 jaar programma’s met een duidelijk resultaat en impact, voor zowel individu als de organisatie, voor ogen. Dat vormt haar doel en leidraad. Muriel, ook wel bekend als Mrs. Feedforward, is een kei in het blootleggen en benutten van potentie en kwaliteiten bij individuen en teams. Dit doet zij door naast zich te richten op ontwikkelpunten, de aanwezige positieve kwaliteiten als hefboom voor het vergroten van effectiviteit te gebruiken.

Neem contact op met Muriel (schrikkema@dir.nl) voor vragen over de mogelijkheden van een maatwerkprogramma binnen jouw team/afdeling of organisatie.

Verder ontwikkelen...

Trainingen
Iedereen mee in verandering!Succesvol omgaan met de ‘positieve’ en ‘negatieve’ uitschieters in je team
Maatwerk trainingen
1-daagse teamontwikkeling - Effectiever samenwerken met resultaat1-daagse teamontwikkeling: Effectiever samenwerken met resultaat
Teamontwikkeling: patronen doorbreken en beter profilerenBouw een succesvol team!
(Nieuwe) positionering van een afdelingBouwen aan een blijvende positieve en effectieve aanspreekcultuur
Cases
Marco Schreurs

Écht maatwerk

Samen met onze klanten creëren wij maatwerk trainingen die verbeteren op de leerdoelen van jouw team en/of organisatie. Maatwerk is bij Direction ook écht maatwerk. Geen gedwongen locaties, trainers, materiaal, etc. Direction ontwerpt en organiseert maatwerk programma’s die 100% aansluiten bij de wensen en doelstellingen van onze klanten. We helpen jou en je team of organisatie bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

Neem contact op om verder te praten!