(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Maatwerk programma

Maatwerktraining: Creëer een feedforward aanspreekcultuur

Het opbouwen van een effectieve feedforward aanspreekcultuur is essentieel voor succes en innovatie binnen elke organisatie. Openheid, vertrouwen, en een actiegerichte dialoog zijn hierbij sleutelwoorden, maar niet altijd vanzelfsprekend. Veel teams worstelen met het openlijk uitspreken en het constructief omgaan met fouten, waardoor kwaliteiten en resultaten onderbenut blijven.

Onze maatwerktraining biedt de noodzakelijke tools en inzichten om deze cultuur van open feedback en constructieve dialoog te realiseren. Het leert jou en je collega’s hoe je effectief feedforward geeft en ontvangt, waardoor prestaties en samenwerking binnen je team en organisatie direct verbeteren. Ontdek hoe een open en actiegerichte aanspreekcultuur bijdraagt aan betere resultaten en leer jouw rol in het vormgeven van deze positieve verandering.

Maatwerkprogramma: Creëer een feedforward aanspreekcultuur

aanspreken met impact – fixed en growth mindset – open- en actiegerichte dialoog

Tijdens deze maatwerktraining krijg je van Muriel Schrikkema de handvatten om zelf invloed uit te oefenen op de feedbackcultuur in je team en/of organisatie. Je kijkt naar jezelf, je eigen team en organisatie en je maakt concrete plannen en actiepunten om deze (nog) succesvoller te maken.Maatwerktraining: Creëer een feedforward aanspreekcultuur

 • Effectieve aanspreekcultuur
  Hoe kun jij invloed uitoefenen op de cultuur? En wat levert dat op? Je ontdekt welke zaken essentieel zijn om aandacht te geven, ook in jouw team of organisatie; hoe in openheid het debat durven aangaan en elkaar aanspreken op gedrag en verantwoordelijkheden, met een positiever resultaat tot gevolg?
 • Vertrouwen
  Wat heb jij en hebben jullie nodig van de ander om je uit te durven spreken en elkaar aan te spreken? Hoe werkt de formule van vertrouwen? Hoe betrouwbaar ben jij? Stel jij het ‘eigen belang’ of het ‘collectieve belang’ voorop? Hoe deze laatste meer centraal stellen in jouw team?
 • De open dialoog
  Hoe goed kun je luisteren naar het perspectief van anderen wanneer deze echt anders is dan die van jou? Het klinkt makkelijker dan het is. Zogenaamde ‘(on)bewuste vooroordelen’ zitten ons daarbij vaak in de weg. ‘Bij mij niet’? ja, ook bij jou: testje! Welke vooroordelen herken jij? En heersen er specifieke vooroordelen in je team en/of organisatie?
 • Aanspreken met impact
  Welke besluitvormingsprocedures zijn expliciet besproken in je team en/of organisatie? Hoe besluit je bij diverse perspectieven? Wat spreek je af? En wanneer kom je er op terug? Je ontdekt hoeveel aandacht je nu al geeft aan het coachen en monitoren op afspraken, besluiten en acties.
 • Individueel versus groepsgewijs aanspreken
  Wanneer we anderen al aanspreken doen we dat vaak 1 – op – 1; dit ‘om de ander niet voor schut te willen zetten of af te vallen’ waar andere collega’s bij zijn. Maar is dit werkelijk het meest effectief? Wanneer en hoe spreek jij anderen aan op gedrag? Wat werkt het beste voor positief resultaat?
 • Kwaliteitenbenadering
  Heb jij een fixed of een growth mindset? In hoeverre toon je leervermogen en ben je continu op zoek om met elkaar van acties te leren? Kun je een growth mindset aanleren? Hoe focus je op positieve kwaliteiten, in plaats van op een gebrek, gemis of een probleem? Hoe voer je effectief een debat?
 • Oefenen met feedforward geven en ontvangen
  Hoe spreek je elkaar positief aan op gedrag en verantwoordelijkheden en benoem je wel degelijk de nodige verbeterpunten? We gaan uitgebreid oefenen met elkaar hoe breinvriendelijk feedforward werkt en echt aanzet tot verbetering.
 • Hoe nu verder?
  Hoe ga jij de feedbackcultuur binnen jouw team en/of organisatie vanaf morgen ten positieve beïnvloeden met welk resultaat? Ieder maakt een eigen actieplan. Wanneer mensen uit dezelfde organisatie deelnemen, maken deze een gezamenlijk actieplan. Je leert hoe jij bijdraagt aan een motiverender feedbackcultuur met meer impact in jouw organisatie!

Tijdens de training benutten we vaak de feedforward analyse™: een breinvriendelijke en op groei gerichte feedbacktool. Hoewel het gebruik ervan niet verplicht is, raden we aan om deze vooraf in te vullen, inclusief input vanuit je omgeving, om inzichten te verkrijgen in jouw bijdrage aan de aanspreekcultuur. Deze persoonlijke inzichten pakken we op belangrijke momenten tijdens de training op, om te reflecteren op jouw invloed en ontwikkelmogelijkheden binnen de huidige cultuur.


De gemiddelde evaluatie van deze training is een 9,1!

Hieronder enkele opmerkingen van de afgelopen training:

“Goed gefundeerd, samenhangend geheel van bekende en minder bekende elementen, energieke presentatie en prima grootte van de groep.”
Nicole Quadvlieg – MD & Talent adviseur Achmea

“Zeer effectief / helder / duidelijk programma. Mooi verbinding tussen visie en vertaling naar praktijk.”
Therese Bosman – Intern Coach Gemeente Heemskerk

“Heel informatief, zowel m.b.t. theorie als praktische toepasbaarheid.”
Gea Gankema – Manager Investerings- en marktmaatregelen RVO

“Serieus, goed onderbouwde theorie over het onderwerp gekregen en handvatten om ermee aan de slag te gaan.”
Margreet Meijer – Hoofd ICT – IND

“Kwam op een heel goed moment, heeft me veel tools gegeven om een nieuwe start te maken. Deze training zou iedereen in mijn organisatie moeten volgen!”
Angelos Dols – Angelos Dols, Head of Sales Central Banks ABN AMRO Bank

“Evenwichtig, zeer nuttig, zeer leerzaam!”
Henny Wenting – Senior manager bedrijfsvoering – Belastingdienst


Wat levert de training jullie op?

Je leert hoe je in jouw team en/of organisatie een positieve feedbackcultuur creëert, met meer impact. Door elkaar effectiever aan te spreken op gedrag en verantwoordelijkheden, volgen de gewenste financiële en strategische resultaten en worden ieders kwaliteiten daarin optimaal benut.

 • Effectieve aanspreekcultuur: Hoe kun jij invloed uitoefenen op de cultuur? En wat levert dat op?
 • Vertrouwen: Wat heb jij nodig van de ander om je uit te durven spreken en de ander aan te spreken? Hoe werkt de formule van vertrouwen?
 • De open dialoog: Hoe goed kun je luisteren naar het perspectief van anderen, ook wanneer deze echt anders is dan die van jou? Hoe ga je om met vooroordelen en ga je toch effectief het debat aan?
 • Aanspreken met impact: Hoe besluit je bij diverse perspectieven? Wat spreek je af? En wanneer kom je er op terug?
 • Individueel versus groepsgewijs aanspreken: Wanneer en hoe spreek jij anderen aan op gedrag? Wat is effectiever voor positief resultaat?
 • Kwaliteitenbenadering: Heb jij een fixed of een growth mindset? Hoe focus je op positieve kwaliteiten, in plaats van op een gebrek, gemis of een probleem? Hoe spreek je anderen motiverend aan?
 • Oefenen met feedforward geven en ontvangen: Hoe spreek je elkaar positief aan op gedrag en verantwoordelijkheden en benoem je wel degelijk de nodige verbeterpunten? Ervaar hoe breinvriendelijk feedforward werkt en echt aanzet tot verbetering.
 • Hoe nu verder? Jouw rol Hoe ga jij de aanspreekcultuur binnen jouw team en/of organisatie ten positieve beïnvloeden met welk resultaat?

Contact

Binnen veel profit, non-profit en overheidsorganisaties (o.a. RTL Nederland, GasunieRVO, Schadefonds Geweldsmisdrijven, Ministerie van Economische Zaken, Staatsbosbeheer, WonenBreburg, ABN Amro Bank, etc.) verzorgen wij trainingen. Wil je ook binnen jouw organisatie een feedforward aanspreekcultuur creëren? Neem dan op voor meer informatie of het maken van een afspraak met Muriel Schrikkema (035 603 7979).

Verder ontwikkelen...

Maatwerk trainingen
(Nieuwe) positionering van een afdelingBouwen aan een blijvende positieve en effectieve aanspreekcultuur
feedback geven en ontvangen: feedforward je feedbackMaatwerktraining: Feedback geven en ontvangen
Maatwerktraining: De Plakfactor - Hoe leid en inspireer jij de medewerkers die je wilt behouden?Maatwerktraining: De Plakfactor - Hoe leid en inspireer jij de medewerkers die je wilt behouden?
Cases
Marco Schreurs

ÉCHT MAATWERK VOOR BLIJVENDE IMPACT

Bij Direction beloven we écht maatwerk: trainingen die aansluiten bij de leerdoelen van jouw team en organisatie. Wij gaan verder dan het aanpassen van de inhoud; wij ontwerpen ervaringen die inzicht geven en die leiden tot resultaten die beklijven. Met methoden als de 66 dagen challenge en intervisiesessies zorgen we ervoor dat nieuwe vaardigheden niet alleen worden aangeleerd, maar ook worden toegepast.

Een maatwerktraining begint met een lerende mindset en eindigt met het behalen van individuele -en teamdoelen. Deze focus op resultaatgerichtheid zorgt ervoor dat elke training niet alleen voldoet, maar de verwachtingen overtreft. Neem contact met ons op voor een maatwerktraining die leidt tot échte verandering en tastbare vooruitgang.

Neem contact op om verder te praten!