(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Maatwerk programma

Maatwerktraining: Besluitvorming versterken – politieke vaardigheden voor (project-)leiders en professionals

De complexiteit van het politieke landschap binnen zowel bedrijven, overheidsinstanties als non-profitorganisaties vereist een strategische benadering van politiek handelen en macht. Effectief navigeren door deze politieke dynamieken is niet alleen essentieel voor individueel succes, maar ook voor het algehele welzijn en de voortgang van elke (project-)organisatie. Onze in-company training ‘Besluitvorming versterken – politieke vaardigheden voor (project-)leiders en professionals‘ is speciaal ontwikkeld om professionals en managers te voorzien van de kennis, vaardigheden, en het zelfvertrouwen die nodig zijn om effectief te opereren binnen de unieke politieke context van hun werkplek of binnen projecten.

Waarom deze training essentieel is voor uw organisatie:

  • Verbeterde besluitvorming: De training biedt inzichten en technieken om het besluitvormingsproces binnen uw organisatie of projecten te verbeteren door het effectief beïnvloeden van het politieke krachtenveld. Dit leidt tot meer transparante, inclusieve en weloverwogen besluiten.
  • Constructieve politieke cultuur: Het herkennen en navigeren door politieke dynamieken met een constructieve benadering kan helpen om een cultuur van openheid en vertrouwen te bevorderen, waarbij ‘rattengedrag’ en ongewenste politieke spelletjes worden vermeden.
  • Sterkere teamdynamiek: Door een gemeenschappelijk begrip en vaardigheden om politiek handelen in te zetten voor positieve doeleinden, versterkt uw team zijn vermogen om effectief samen te werken en gezamenlijke doelen te bereiken.
  • Persoonlijke en professionele groei: Deelnemers ontwikkelen niet alleen hun politieke vaardigheden, maar krijgen ook inzichten in persoonlijke allergieën en blinde vlekken, wat leidt tot persoonlijke groei en een versterkte professionele rol binnen de organisatie.

Deze training is met zorg ontworpen om aan te sluiten bij de diverse uitdagingen en omgevingen van uiteenlopende organisaties. Of uw organisatie nu gericht is op groei en innovatie, overheidsdiensten efficiënter wil maken, of streeft naar maatschappelijke impact als non-profit, dit programma levert de essentiële inzichten en hulpmiddelen om de organisatorische doelstellingen te verwezenlijken.

Voor de aanvang van de training wordt een persoonlijk overleg ingepland om de specifieke wensen en doelstellingen van uw organisatie grondig te begrijpen. Dit verzekert dat de training perfect aansluit bij de unieke situatie en behoeften van uw organisatie, en draagt concreet bij aan het ontwikkelen van effectieve strategieën voor politiek handelen en het uitoefenen van macht, toegespitst op de specifieke uitdagingen en ambities die u heeft.

Door te kiezen voor deze maatwerktraining, investeert uw organisatie in een krachtige ontwikkelingstool die leidt tot verbeterde besluitvorming, een gezonde politieke cultuur, en een sterkere organisatorische cohesie. Neem contact op met Marco Schreurs (schreurs@dir.nl) voor een voorstel dat uw team/organisatie helpt het politieke spel met vertrouwen, integriteit en strategisch inzicht te spelen.

Deze training bieden we ook als reguliere training aan. Kijk hier voor het programma en de trainingsdata.

REFERENTIES

“Geweldige training! Het politieke handelingsmodel in combinatie met mijn eigen profiel is een goede manier om te koppelen aan mijzelf.”
Rozemarije Schlotter – senior adviseur CQ Procesmanagement

“Combinatie tussen theorie gericht op mijn organisatie en daarna inzoomen op mijzelf was zeer waardevol.”
Krishna Jethoe – Controller Vidomes

“Hele waardevolle training met uitstekende opbouw van theorie naar praktijk.”
Marie-Thérèse Dubbeldam-Ooms – bestuurder

“Heel kundig, praktisch en erg nuttig. Hartstikke goed programma en erg gericht op persoonlijk resultaat.”
Peter van Langen, procesleider waterveiligheid – Hoogheemraadschap Holland Noorderkwartier

“Het verschil tussen macht & communicatie en bewuste inzet daarvan was zeer waardevol.”Maatwerktraining: Besluitvorming versterken - politieke vaardigheden voor (project-)leiders en professionals
Hilde Taverne, Programmamanager Zorginnovatie / strategisch adviseur – Helen Dowling Instituut

“Het oefenen van de theorie naar de praktijk was voor mij goud waard. Goede mix van theorie en praktijk.”
Annemiek Spronk, Genremanager – NPO

“Combinatie van de onderdelen maakt het heel compleet & divers. Fijne trainers!”
Vivianne Hoeberichts, Senior team leader product Development – Danone Nutricia Research

“Mooie opbouw van de training, gaat echt goed diep door de adviezen van de trainers en mede cursisten.”
Pauline de Waardt, International Marcom Lead – Maandag

“Uitstekende didactische vormgeving, heel inspirerend, veilige omgeving en perfecte balans tussen informatie en oefenen!”
Wilma Steegenga, Universitair Docent – Wageningen Universiteit & Research

“Hele interessante en zinvolle training. Veel inzicht en oefenen. Super goed qua opbouw en uitvoering.”
John van der Zwan, Commandant – Brandweer Gooi en Vechtstreek

“Wauw, wat een top training! Van de theoretische kaders, eigen casus oppakken tot en met de spiegel die werd voorgehouden. Een aanrader.”
Robey de Jong, Lead Analytics – Rabobank

Verder ontwikkelen...

Trainingen
Maatwerktraining: Besluitvorming versterken - politieke vaardigheden voor (project-)leiders en professionals3-daagse Training: Het politieke spel in je organisatie/project effectiever spelen
Maatwerk trainingen
Effectief beïnvloeden voor niet leidinggevendenEffectief beïnvloeden voor niet leidinggevenden
Cases
Marco Schreurs

ÉCHT MAATWERK VOOR BLIJVENDE IMPACT

Bij Direction beloven we écht maatwerk: trainingen die aansluiten bij de leerdoelen van jouw team en organisatie. Wij gaan verder dan het aanpassen van de inhoud; wij ontwerpen ervaringen die inzicht geven en die leiden tot resultaten die beklijven. Met methoden als de 66 dagen challenge en intervisiesessies zorgen we ervoor dat nieuwe vaardigheden niet alleen worden aangeleerd, maar ook worden toegepast.

Een maatwerktraining begint met een lerende mindset en eindigt met het behalen van individuele -en teamdoelen. Deze focus op resultaatgerichtheid zorgt ervoor dat elke training niet alleen voldoet, maar de verwachtingen overtreft. Neem contact met ons op voor een maatwerktraining die leidt tot échte verandering en tastbare vooruitgang.

Neem contact op om verder te praten!