(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Maatwerk programma

Maatwerkprogramma: Versterk je Informeel Persoonlijk Leiderschap

Als organisatie staat u voor verschillende uitdagingen. Of het nu gaat om het aanpakken van personeelstekorten, het handhaven van een hoge dienstverleningskwaliteit met beperkte middelen, of het verbeteren van de interne communicatie en samenwerking; deze uitdagingen vereisen van medewerkers een hoge mate van flexibiliteit, communicatievaardigheid en persoonlijk leiderschap.

Het doel van dit maatwerkprogramma is om een cultuur van effectief persoonlijk leiderschap te ontwikkelen. Hiermee stellen we medewerkers op alle niveaus in staat om duidelijker te communiceren, beter samen te werken, effectief te communiceren, coördineren en draagvlak te creëren. Door te investeren in dit programma, zet u een belangrijke stap naar een veerkrachtige en goed functionerende organisatie, die in staat is om de huidige uitdagingen het hoofd te bieden. Het programma bevat verschillende onderdelen, zowel online als offline, en is flexibel aan te passen aan de behoeften van de deelnemers.

Effectief communiceren, coördineren en draagvlak creëren, zonder formele macht!

Maatwerkprogramma: Versterk je Informeel Persoonlijk Leiderschap

Verwachte resultaten

Aan het einde van dit traject zullen de deelnemers:

 • Een dieper inzicht hebben in hun eigen kwaliteiten en weten hoe deze optimaal te benutten
 • Vaardiger zijn in communicatie en coördinatie, waardoor samenwerkingen meer impact hebben
 • In staat zijn om effectief draagvlak te creëren en anderen te coachen en aan te sturen
 • Aantoonbaar betere prestaties leveren, zowel individueel als in teamverband
 • Bijdragen aan een cultuur van openheid en effectieve samenwerking, waarin feedback en feedforward een centrale rol spelen
 • Een verhoogde mate van betrokkenheid ervaren van de collega’s die ze coördineren, adviseren en/of mee communiceren
 • Actief deelnemen aan onderlinge uitwisseling, waardoor collega’s elkaar beter weten te vinden, te betrekken en aan te spreken
 • Eigenaarschap tonen voor vraagstukken en actief bijdragen aan de oplossingen
 • Samen met collega’s reflecteren op herkenbare vraagstukken en een leeromgeving creëren waarin continu verbetering centraal staat

Door deze vaardigheden en inzichten te ontwikkelen, zetten de deelnemers een belangrijke stap naar een organisatie die beter in staat is om kwaliteit te leveren en efficiënt te functioneren, zelfs in uitdagende tijden.

Voorbeeld maatwerkprogramma: Versterk je Informeel Persoonlijk Leiderschap

 • Startbijeenkomst: Het Leggen van de Basis (2 uur, fysiek)
  De startbijeenkomst is niet zomaar een introductie; het vormt het fundament van het gehele programma. Tijdens deze sessie worden de individuele leerdoelen van de deelnemers vastgesteld en wordt het belang van persoonlijk leiderschap uitvoerig besproken. Dit zorgt voor een gezamenlijk vertrekpunt en een duidelijke richting voor het vervolg van het programma.
 • Persoonlijke feedforward analyse™: Een Spiegel voor Zelfinzicht (1 tot 1,25 uur, online)
  Deze online sessie biedt de deelnemers een 360-graden feedforward analyse. Deze analyse helpt hen een volledig beeld te krijgen van hun sterke punten (kwaliteiten) en gebieden waar verbetering/ontwikkeling mogelijk is. Dit is essentieel voor het stellen van realistische en haalbare leerdoelen.
 • Eéndaagse Training: Effectieve Coördinatie en Communicatie (fysiek)
  Deze intensieve en inspirerende dag is erop gericht de deelnemers praktische vaardigheden en technieken te leren voor effectieve communicatie en coördinatie. Hoe maak je verwachte resultaten en ontwikkeling duidelijk bespreekbaar? Hoe bouw je aan vertrouwen? Welke vragen kun je beter stellen? Hoe luister je actiever en constructief? Hoe neem je een besluit bij verschillen van mening, zonder formele macht te hebben, zodat deze ook door de ander gedragen wordt? Hoe spreek je de ander positief aan?
  De training combineert theoretische kennis met praktische oefeningen, inclusief rollenspellen onder begeleiding van een professionele trainingsacteur.
 • Intervisiebijeenkomsten: Samen Leren en Verbeteren (3 uur, online)
  De verschillende online intervisiesessies zijn ontworpen als een platform voor collegiale consultatie. Deelnemers kunnen hier de uitdagingen en vraagstukken delen die ze in hun dagelijkse werkzaamheden tegenkomen. Deze sessies zijn waardevol voor zowel individuele reflectie als voor het stimuleren van een cultuur van continue verbetering binnen de organisatie.
 • Vervolgtraining: Verdieping en Specialisatie (fysiek)
  Invulling van deze training vindt plaats op basis van de gemeenschappelijke behoefte en leervragen van de deelnemers. Deze achterhaalt trainer en begeleider Muriel Schrikkema gedurende het traject op basis van de feedforward analyse™ uitkomsten, reacties op de 1ste dag training en praktische vraagstukken die de deelnemers inbrengen in intervisie en haalt daar de gemene deler uit.
 • Hermeting feedforward analyse™: Voortgang en Toekomstplannen (halve dag, fysiek)
  Deze afsluitende sessie is bedoeld om de voortgang van de deelnemers te meten en te evalueren hoe zij hun leerdoelen hebben bereikt. Het biedt ook de mogelijkheid om nieuwe doelen te stellen voor aanhoudende groei en verbetering.

Korte samenvatting van leervormen:

 • 360-graden feedforward analyse™: Voor diepgaand zelfinzicht en doelstelling.
 • Trainingen/Kennisoverdracht: Praktische vaardigheden en technieken.
 • Intervisie: Voor collegiale consultatie en continue verbetering.

Door te investeren in dit programma investeert u in de toekomst van uw organisatie. Het is een uitgebreid en flexibel programma dat is ontworpen om echte, meetbare veranderingen teweeg te brengen, zowel op individueel als op organisatieniveau.

WIL JE INFORMEEL PERSOONLIJK LEIDERSCHAP BINNEN JE ORGANISATIE VERSTERKEN?

Als u de uitdagingen waar uw organisatie voor staat effectief wilt aanpakken en een cultuur van persoonlijk leiderschap en continue verbetering wilt stimuleren, dan is dit maatwerkprogramma de sleutel tot succes. Voor meer informatie over hoe dit programma kan worden aangepast aan de unieke behoeften van uw organisatie, neem contact op met Muriel Schrikkema (T. 035-6037979).

Verder ontwikkelen...

Trainingen
Maatwerktraining: Besluitvorming versterken - politieke vaardigheden voor (project-)leiders en professionals3-daagse Training: Het politieke spel in je organisatie/project effectiever spelen
Continue dialoog over functioneren en ontwikkelenContinue dialoog over functioneren en ontwikkelen
ervaren loopbaancoach Muriel SchrikkemaErvaren loopbaancoach: 5 sessies en feedforward analyse™
Maatwerk trainingen
1-daagse teamontwikkeling - Effectiever samenwerken met resultaat1-daagse teamontwikkeling: Effectiever samenwerken met resultaat
(Nieuwe) positionering van een afdelingBouwen aan een blijvende positieve en effectieve aanspreekcultuur
Maatwerktraining Feedforward in LeiderschapMaatwerktraining: Feedforward in Leiderschap
Cases
Marco Schreurs

ÉCHT MAATWERK VOOR BLIJVENDE IMPACT

Bij Direction beloven we écht maatwerk: trainingen die aansluiten bij de leerdoelen van jouw team en organisatie. Wij gaan verder dan het aanpassen van de inhoud; wij ontwerpen ervaringen die inzicht geven en die leiden tot resultaten die beklijven. Met methoden als de 66 dagen challenge en intervisiesessies zorgen we ervoor dat nieuwe vaardigheden niet alleen worden aangeleerd, maar ook worden toegepast.

Een maatwerktraining begint met een lerende mindset en eindigt met het behalen van individuele -en teamdoelen. Deze focus op resultaatgerichtheid zorgt ervoor dat elke training niet alleen voldoet, maar de verwachtingen overtreft. Neem contact met ons op voor een maatwerktraining die leidt tot échte verandering en tastbare vooruitgang.

Neem contact op om verder te praten!