Direction – individuele-, team- en organisatieontwikkeling

Maatwerkprogramma: Effectieve gesprekken over grenzen en veiligheid

Tijdens onze maatwerkprogramma’s leren de leidinggevenden, eventueel samen met hun teamleden, hoe zij binnen hun organisatie effectieve en kwalitatief hoogstaande gesprekken kunnen voeren over grenzen en veiligheid. Dit gaat verder dan het leren en toepassen van specifieke communicatietechnieken. Centraal staat het creëren en behouden van een veilige omgeving voor alle betrokkenen, wat de basis vormt voor het bespreken van grenzen en veiligheid.

Onderwerpen die aan bod kunnen komen, zijn:

Voor aanvang worden deelnemers aangemoedigd om praktijksituaties en voorbeelden aan te dragen die het onderwerp raken. Er is een mogelijkheid om samen te werken met een trainingsacteur, afhankelijk van de duur van het leertraject en de behoeften van de groep. Hierbij wordt praktisch geoefend aan de hand van de ingebrachte casuïstiek om grenzen effectief en constructief bespreekbaar te maken met elkaar.

Ook is er de mogelijkheid om tijdens het leertraject intervisiemomenten in te bouwen. Momenten tijdens welke we inventariseren wat er na toepassing van het geleerde al beter gaat én wat er nog lastig is en hoe dit in te regelen in de dagelijkse praktijk. Samen zoeken we naar alternatieve oplossingsrichtingen.

Resultaten training op het voeren van effectieve gesprekken over grenzen en veiligheid

Deelnemers leren samen te reflecteren op het voeren van effectieve gesprekken over grenzen en veiligheid. Zij verkrijgen inzichten in het constructief voeren van deze gesprekken, ondersteund door praktische inregelmomenten, met als doel een veiliger gesprekscultuur binnen hun organisatie te bevorderen en te behouden.

Vertrouwelijkheid

De nadruk van de training ligt op persoonlijke en team ontwikkeling en reflectie. Alles wat tijdens de sessies wordt besproken of gedeeld, blijft vertrouwelijk.

Neem contact op met Muriel Schrikkema (T. 035-6037979) om samen aan de slag te gaan binnen jouw team of organisatie. Of klik hier voor het artikel ‘Een veilige werkomgeving creëren, hoe doe je dat?’

Mobiele versie afsluiten