(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Maatwerk programma

Leidinggevenden leren een motiverende werkomgeving te creëren

Het van cruciaal belang dat leidinggevenden de vaardigheden ontwikkelen om een motiverende werkomgeving te creëren. Dit vermogen is niet alleen essentieel voor het bevorderen van medewerkerstevredenheid en -betrokkenheid, maar ook voor het stimuleren van innovatie en het behalen van organisatiedoelstellingen. Ons programma is speciaal ontworpen om leidinggevenden uit alle sectoren – profit, non-profit, en overheidsorganisaties – te voorzien van de kennis en tools die nodig zijn om deze belangrijke aspecten van leiderschap te beheersen.

Maatwerkprogramma: Leidinggevenden leren een motiverende werkomgeving te creëren

Vanuit Direction en ons HPO Center hebben we een specifiek programma ontwikkeld, gebaseerd op onze uitgebreide onderzoeken naar High Performance Organisaties (HPO’s) en High Performance Leiderschap. Dit programma is gericht op het essentiële aspect van leiderschapsontwikkeling voor het creëren van een motiverende werkomgeving. Hieronder belichten we de kernonderdelen, verrijkt met inzichten en voorbeelden uit ons eigen onderzoek. Op al deze onderdelen verzorgen we ook verdiepende programma’s op maat.

 • Basisprincipes van leiderschap
  Een sterke visie en duidelijke strategische doelstellingen vormen de ruggengraat van elke succesvolle organisatie. We leren leiders hoe ze deze kunnen gebruiken om richting te geven en de betrokkenheid binnen hun teams te versterken.
 • Ontwikkelen van een positieve organisatiecultuur
  Een cultuur van openheid en respect is cruciaal. We delen inzichten in hoe dergelijke een omgeving niet alleen het potentieel van medewerkers maximaliseert, maar ook bijdraagt aan het algehele succes van het team en de organisatie.
 • Duidelijke doelen en verwachtingen stellen
  Een sleutelfactor voor motivatie is duidelijkheid. We benadrukken het belang van heldere doelstellingen en hoe deze medewerkers helpen gefocust en gemotiveerd te blijven, een principe dat diep geworteld is in ons onderzoek.
 • Groei en ontwikkeling stimuleren
  Voortdurende verbetering en ontwikkeling staan centraal in een motiverende werkomgeving. Door een leergerichte cultuur (‘growth mindset’) te bevorderen, openen we de deur naar innovatie en persoonlijke groei.
 • Erkenning en beloning
  Waardering en feedforward geven is een krachtige motivator. We tonen aan hoe effectieve erkenning en beloningssystemen niet alleen de motivatie, maar ook de algehele tevredenheid en betrokkenheid kunnen verhogen.
 • Bevorderen van autonomie en verantwoordelijkheid
  Het evenwicht tussen sturing en zelfstandigheid is essentieel. We verkennen methoden om medewerkers binnen gestelde kaders zelf beslissingen te laten nemen, wat leidt tot grotere betrokkenheid en tevredenheid.
 • Coachend leiderschap
  Constructieve feedback (feedforward) en ondersteuning zijn onmisbaar voor persoonlijke groei. We delen strategieën voor coachend leiderschap die de ontwikkeling van zowel individuele medewerkers als het team als geheel bevorderen.
 • Werk-privébalans
  Een gezonde balans is fundamenteel voor langdurig welzijn en prestaties. We bieden handvatten om deze balans te ondersteunen en te onderhouden, essentieel voor het voorkomen van burn-out.
 • Een veilige werkomgeving creëren
  Veiligheid, zowel fysiek als psychologisch, vormt de basis van elke productieve omgeving. We bespreken het belang van het creëren van een veilige aanspreekcultuur waarin iedereen zich vrij voelt om ideeën te delen en fouten te melden zonder angst voor repercussies.

Wat levert het op

De deelname aan dit programma biedt veel voordelen:

Voor de organisatie

 • Een dynamische organisatiecultuur die innovatie en samenwerking stimuleert. Het programma versterkt de cultuur door het bevorderen van openheid en respect, wat een voedingsbodem vormt voor innovatie en het effectief samenwerken aan gemeenschappelijke doelen.
 • Een significante boost in prestaties dankzij een toename in medewerkerstevredenheid en -betrokkenheid. Als medewerkers zich onderdeel voelen van een motiverende werkomgeving, verhoogt dit hun betrokkenheid en draagt het bij aan betere prestaties en resultaten voor de hele organisatie.

Voor de leidinggevenden

 • Verbeterde leiderschapsvaardigheden en inzichten in hoe een motiverende werkomgeving te cultiveren. Leidinggevenden ontwikkelen de vaardigheden om hun teams te inspireren en te motiveren door een omgeving te creëren waarin iedereen zich gewaardeerd voelt en streeft naar continue verbetering.
 • Door het programma krijgen leidinggevenden inzichten en handvatten aangereikt om hun teams effectiever te managen, met aandacht voor zowel de professionele als persoonlijke ontwikkeling van teamleden, wat leidt tot een hogere productiviteit en betrokkenheid.

Voor de medewerkers

 • Een versterkt gevoel van betrokkenheid en waardering binnen de organisatie. Medewerkers ervaren een diepere connectie met hun werk en het grotere doel van de organisatie, wat leidt tot verhoogde tevredenheid en een positieve werkomgeving.
 • Uitgebreide mogelijkheden voor persoonlijke en professionele groei. Het programma opent deuren naar nieuwe leer- en groeikansen voor medewerkers, waardoor ze niet alleen hun vaardigheden kunnen uitbreiden maar ook hun carrière binnen de organisatie kunnen versnellen.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken

Zet nu de stap naar een meer gemotiveerde en betrokken organisatie. Trainingen en workshops rond deze onderwerpen verzorgen wij binnen veel profit, non-profit- en overheidsorganisaties. Neem vandaag nog contact op met Muriel Schrikkema (T. 035-6037979) om de mogelijkheden van een lezing, workshop of een volledig op maat gemaakt programma te bespreken.

Verder ontwikkelen...

Maatwerk trainingen
Een veilige werkomgeving creëren, hoe doe je dat?Maatwerkprogramma: Effectieve gesprekken over grenzen en veiligheid
Maatwerktraining: Creëer een feedforward aanspreekcultuurMaatwerktraining: Creëer een feedforward aanspreekcultuur
Maatwerktraining: De Plakfactor - Hoe leid en inspireer jij de medewerkers die je wilt behouden?Maatwerktraining: De Plakfactor - Hoe leid en inspireer jij de medewerkers die je wilt behouden?
Cases
Marco Schreurs

ÉCHT MAATWERK VOOR BLIJVENDE IMPACT

Bij Direction beloven we écht maatwerk: trainingen die aansluiten bij de leerdoelen van jouw team en organisatie. Wij gaan verder dan het aanpassen van de inhoud; wij ontwerpen ervaringen die inzicht geven en die leiden tot resultaten die beklijven. Met methoden als de 66 dagen challenge en intervisiesessies zorgen we ervoor dat nieuwe vaardigheden niet alleen worden aangeleerd, maar ook worden toegepast.

Een maatwerktraining begint met een lerende mindset en eindigt met het behalen van individuele -en teamdoelen. Deze focus op resultaatgerichtheid zorgt ervoor dat elke training niet alleen voldoet, maar de verwachtingen overtreft. Neem contact met ons op voor een maatwerktraining die leidt tot échte verandering en tastbare vooruitgang.

Neem contact op om verder te praten!