(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Maatwerk programma

Leiderschapstraining: Creëer een cultuur van samenwerking en effectief leiderschap

In een tijd waarin snelle veranderingen, digitale transformatie en sociale dynamieken de werkvloer beïnvloeden, staan leidinggevenden voor nieuwe uitdagingen. Het is niet langer voldoende om enkel een visie te hebben en taken te delegeren. Leidinggevenden moeten nu in staat zijn om teams te vormen die autonoom kunnen functioneren, zich snel kunnen aanpassen en bovenal, effectief kunnen samenwerken.

Deze maatwerk leiderschapstraining richt zich op de kernvaardigheden die nodig zijn voor het bouwen en onderhouden van een samenwerkingsgerichte cultuur. Het programma is ontworpen om leidinggevenden in je organisatie bewust te maken van zowel hun individuele invloed als de collectieve kracht van hun team. Het uiteindelijke doel is om een omgeving te creëren waarin iedereen bijdraagt aan het behalen van de organisatiedoelen, zonder dat dit ten koste gaat van het welzijn van het individu of het team.

Globale opzet 1-daagse leiderschapstraining

Deze leiderschapstraining is een compact en intensief programma van één dag, speciaal ontworpen voor een groep van ongeveer 10 leidinggevenden binnen jouw organisatie. De focus ligtLeiderschapstraining - Creëer een cultuur van samenwerking en effectief leiderschap op praktische oefeningen om de leiderschapsvaardigheden direct toe te kunnen passen.

Leiderschap met impact: focus op kernvragen

De training start met een ‘mini kick-off’, waarin de leidinggevenden inzicht krijgen in de essentiële aspecten van constructieve samenwerking en leiderschap. De volgende vragen staan centraal:

 • Welke aspecten verdienen jouw aandacht en waarom?
 • Hoe kun je als leidinggevende positief sturen en coachen, zelfs als de situatie complex is?
 • Wat weerhoudt je van volledig eigenaarschap en hoe kun je dit overwinnen?
 • Hoe stimuleer je een cultuur van gezamenlijke groei en leren?

Praktische Oefeningen: direct toepasbaar

In de middag wordt er intensief geoefend. De leidinggevenden leren o.a.:

 • Vaardigheden direct toe te passen in realistische situaties
 • Vertrouwen binnen het team te versterken
 • Effectieve vragen te stellen voor dieper inzicht
 • Zowel waarderende als kritische feedback te geven op een constructieve manier

Optioneel: Intervisie

Na de training is er de mogelijkheid voor intervisiemomenten. Deze sessies zorgen ervoor dat het geleerde ook daadwerkelijk wordt toegepast en verankerd in de dagelijkse praktijk.

Overall Resultaat: creëer een cultuur van samenwerking en effectief leiderschap

 • De leidinggevenden worden zich bewust van het belang van samenwerking en leren dit op een constructieve manier vorm te geven.
 • Ze leren te reflecteren op hun eigen bijdrage en op praktische vraagstukken.
 • Ze krijgen inzicht in hun eigen kwaliteiten en ontwikkelpunten, en die van hun collega’s.
 • Ze bouwen aan onderling vertrouwen en leren elkaar positieve feedback te geven.
 • Door de optionele intervisie wordt het geleerde duurzaam geïntegreerd in hun dagelijkse werkzaamheden.

Wil je bouwen aan leiderschap met impact binnen je organisatie

Ben je klaar om de leiderschapsvaardigheden binnen je organisatie naar een hoger niveau te tillen? Wil je een cultuur van constructieve samenwerking en continue groei bevorderen? Dan is deze leiderschapstraining waardevol voor jouw organisatie. Neem voor vragen over het programma of de mogelijkheden voor jouw organisatie contact op met Muriel Schrikkema (T. 035-6037979).

Verder ontwikkelen...

Trainingen
Van een feedback naar een feedforward aanspreekcultuur1-daagse training: Van een feedback naar een feedforward aanspreekcultuur
Continue dialoog over functioneren en ontwikkelenContinue dialoog over functioneren en ontwikkelen
ervaren loopbaancoach Muriel SchrikkemaErvaren loopbaancoach: 5 sessies en feedforward analyse™
Maatwerk trainingen
Teamontwikkeling: patronen doorbreken en beter profilerenBouw een succesvol team!
(Nieuwe) positionering van een afdelingBouwen aan een blijvende positieve en effectieve aanspreekcultuur
LeiderschapskwaliteitenVerbeter je leiderschapskwaliteiten
Cases
Marco Schreurs

Écht maatwerk

Samen met onze klanten creëren wij maatwerk trainingen die verbeteren op de leerdoelen van jouw team en/of organisatie. Maatwerk is bij Direction ook écht maatwerk. Geen gedwongen locaties, trainers, materiaal, etc. Direction ontwerpt en organiseert maatwerk programma’s die 100% aansluiten bij de wensen en doelstellingen van onze klanten. We helpen jou en je team of organisatie bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

Neem contact op om verder te praten!