(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Maatwerk programma

Leiderschap in veranderingstrajecten

Veranderingstrajecten

70 procent van veranderingstrajecten mislukt. In de ene organisatie loopt verandering echter veel soepeler dan in de andere. Waar zit dan in?
De expert bespreekt met u wat veranderingstrajecten doen met organisaties en wat in praktijk de belangrijkste blokkerende factoren blijken te zijn. Vervolgens maakt hij de vertaling naar de cultuurverandering en veranderingsprocessen binnen uw organisatie. Hoe het dan wel moet? “Uiteindelijk is het heel simpel: verandering gaat over jezelf”

Doel Leiderschap in veranderingstrajecten programmaveranderingstrajecten

Uw organisatie streeft naar een continue model om de organisatie op een hoger platform van functioneren te brengen. Hiertoe zijn reeds een aantal veranderingstrajecten in gang gezet. Binnen uw organisatie is behoefte om de organisatie verder te professionaliseren. Tijdens deze ontmoeting is er naast de externe input ruimte om eigen rollen en verantwoordelijkheden in dit licht te bespreken. Ook kunnen projecten worden geïnitieerd die de inzichten verder in te organisatie doorvoeren, zodat uw organisatie ook daadwerkelijk op een hoger plan gaat functioneren.

Formuleer uw eigen veranderingstrajecten case en test uw persoonlijke veranderkracht

Deelnemers formuleren na het diner ieder een bestaand veranderingstraject binnen hun eigen organisatie die zij tijdens dit curriculum verder willen gaan uitwerken, zowel wat betreft het bedrijfskundige leiderschap hieromtrent als het persoonlijke leiderschap.

Daarna worden de testresultaten besproken van de test: ‘test nu uw persoonlijke veranderkracht.

De aansluiting van drijfveren van mensen op sturing en verandering van organisaties

Management Drives® is een methode om naar organisaties te kijken. Het uitgangspunt van Management Drives® is, dat sturing en verandering van organisaties moet aansluiten op de drijfveren van de mensen die er werken. Want samenwerking, communicatie, taakverdeling en leiding geven gaat veel gemakkelijker als dit gebeurt vanuit een begrip van wat de ander drijft.

Inzicht in drijfveren reikt verder dan u denkt; want drijfveren bepalen in hoge mate op welke wijze mensen functioneren. Datgene wat iemand drijft, bepaalt zijn gedrag, zijn waarneming, zijn motivatie om dingen wel of niet te doen, de zaken waar hij graag energie aan geeft, zijn management- en besluitvormingsstijl.

70 procent van veranderingstrajecten mislukken. In de ene organisatie loopt verandering echter veel soepeler dan in de andere. Waar zit dan in?
De expert bespreekt met u wat veranderingstrajecten doen met organisaties en wat in praktijk de belangrijkste blokkerende factoren blijken te zijn.  in uw organisatie zijn het combinaties van drijfveren die maken hoe het proces verloopt. Krijg nu inzicht in uw drijfveren en in die van uw collega’s.

Analyseer hoe u met conflicten omgaat

Veranderingen stuiten vaak op weerstand binnen organisaties. Veelal ontstaan dan ook diverse conflicten gedurende veranderingstrajecten.
Vanmiddag krijgt u inzicht in de diverse stijlen van conflicthantering (afdwingen; onderhandelen; sussen; vermijden en probleemoplossen) en de situaties waarin ze effectief zijn. Ook krijgt u inzicht in de stijlen die u nu gebruikt bij het omgaan met conflicten (bij elk van de geformuleerde cases van gisterenavond bepaalt u mogelijke conflictsituaties en welke actie u in die situatie zou ondernemen) en bepaalt u waar verbetering mogelijk is. Zo maakt u vast kennis met de door de anderen gekozen cases en hun oplossingsstijl.

Wilt u met uw team of afdeling ook effectiever samenwerken? Neemt u voor meer informatie over het programma, wat wij Leiderschap in veranderingstrajecteno.a. binnen SVO opleidingen met succes hebben gegeven, contact op met Muriel Schrikkema (T. 035-6037979).

Verder ontwikkelen...

Trainingen
Maatwerktraining: Besluitvorming versterken - politieke vaardigheden voor (project-)leiders en professionals3-daagse Training: Het politieke spel in je organisatie/project effectiever spelen
Maatwerk trainingen
1-daagse teamontwikkeling - Effectiever samenwerken met resultaat1-daagse teamontwikkeling: Effectiever samenwerken met resultaat
feedback geven en ontvangen: feedforward je feedbackMaatwerktraining: Feedback geven en ontvangen
Cases
Marco Schreurs

ÉCHT MAATWERK VOOR BLIJVENDE IMPACT

Bij Direction beloven we écht maatwerk: trainingen die aansluiten bij de leerdoelen van jouw team en organisatie. Wij gaan verder dan het aanpassen van de inhoud; wij ontwerpen ervaringen die inzicht geven en die leiden tot resultaten die beklijven. Met methoden als de 66 dagen challenge en intervisiesessies zorgen we ervoor dat nieuwe vaardigheden niet alleen worden aangeleerd, maar ook worden toegepast.

Een maatwerktraining begint met een lerende mindset en eindigt met het behalen van individuele -en teamdoelen. Deze focus op resultaatgerichtheid zorgt ervoor dat elke training niet alleen voldoet, maar de verwachtingen overtreft. Neem contact met ons op voor een maatwerktraining die leidt tot échte verandering en tastbare vooruitgang.

Neem contact op om verder te praten!