(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – Mr. HPO Insight™

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor het HPO Insight™ verbetertool en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

wetenschappelijk en in de praktijk bewezen:

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, positieve feedback / feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling, diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen profit-, non-profit- en overheidsorganisaties (klassikaal en/of online) bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Maatwerk programma

Kwalitatief goede ontwikkelgesprekken voeren

Goede ontwikkelgesprekken zijn positief, constructief, concreet en open. Het goede gesprek voer je samen. In het goede feedforward gesprek zijn medewerkers verantwoordelijk en actief. Zij zorgen dat de gesprekken gaan over hun doelen en resultaten en over hun talenten en plannen. Leidinggevenden coachen en sturen. Zij zijn gesprekspartners; zij creëren ruimte voor het proces en blijven daarbij sturen op teamdoelen.

Goede feedforward ontwikkelgesprekken leiden tot resultaten:Download Van functioneringsgesprek naar feedforward-gesprek

 • gesprekken die er meer toe doen;
 • medewerkers met meer plezier in hun werk;
 • leidinggevenden die medewerkers beter leren coachen;
 • medewerkers die zich meer betrokken voelen bij hun werk;
 • leidinggevenden die hun rol beter uitoefenen;
 • meer ontwikkeling van managers en medewerkers;
 • verbeterde prestaties (ambities waarmaken) van leidinggevenden, medewerkers en teams.

Binnen steeds meer organisaties ondersteunen wij managers en leidinggevenden (en HR-professionals) bij het voeren van kwalitatief goede ontwikkelgesprekken met hun medewerkers. Dit om te bouwen aan een ontwikkelingsgerichte leercultuur waarin iedereen bijdraagt aan het succesvol realiseren van het gewenste resultaat. Juist in deze tijd, waarin organisaties steeds meer moeten bereiken met minder mensen, van groot belang.

Lees hier het artikel over feedforward ontwikkelgesprekken voeren.

Visie Direction voor het voeren van goede ontwikkelgesprekken

Het belang van een ontwikkelingsgerichte leercultuur wordt ten eerste onderschreven door ons wetenschappelijk Kwalitatief goede ontwikkelgesprekken leren voerenonderzoek naar High Performance Organisaties. We spreken van het voeren van een open- en actiegerichte dialoog met elkaar om samen te leren steeds beter te worden.

 • De dialoog dient open te zijn = 2-richting, het andere perspectief mag er ook zijn;
 • De dialoog dient actiegericht te zijn = met oog op het realiseren van resultaat.

Ten tweede wordt duidelijk waarom een open- en actiegerichte dialoog van belang is en wat het van managers en medewerkers vraagt, wanneer we het model voor ‘het succesvol samen realiseren van resultaat’ van Lencioni volgen.

Tot slot weet Direction, vanuit ons breinonderzoek, wat specifiek aandacht nodig heeft in een open- en actiegerichte dialoog en hoe je dat praktisch en positief vorm geeft aan goede ontwikkelgesprekken met elkaar.

Mogelijke opzet maatwerkprogramma

Onderdeel 1: 360° feedforward analyse™ feedforward analyse tijdens training: Kwalitatief goede gesprekken leren voeren
De leidinggevenden en medewerkers ontvangen een uitnodiging om de feedforward analyse™ in te gaan vullen en deze uit te zetten in hun omgeving om deze over hen in te laten vullen. De feedforward analyse™ is gebaseerd op de belangrijkste leiderschap- en managementkwaliteiten die aan de basis staan van High Performance Individuen, Teams en Organisaties. De feedforward analyse ™ zoekt naar de zichtbare kwaliteiten van een individu of team, brengt individuele of teamdoelen en intenties in kaart en kijkt naar mogelijkheden om deze nog effectiever te realiseren.

 

Met behulp van feedforward analyse kun je heel gericht in gaan op:
wat zou je op bepaalde momenten net iets vaker kunnen laten zien om nóg effectiever te worden?
Dit levert hele leuke ontwikkelgesprekken op. Er worden dingen besproken waar je anders niet eens op gekomen was.”

Janneke Hermes – CFO van N.V. Nederlandse Gasunie

 

Onderdeel 2: Inzichtelijk maken van de eigen kwaliteiten en ontwikkelpunten (individueel) tijdens een terugkoppelgesprek
De deelnemers ontvangen voorafgaand aan het terugkoppelgesprek over de respons de persoonlijke rapportage en een korte huiswerkopdracht. Tijdens het individuele gesprek wordt besproken hoe de manager/leidinggevende al positief bijdraagt aan het voeren van kwalitatief goede ontwikkelgesprekken en wat hem/haar nog effectiever zou maken.

Onderdeel 3: Kwalitatief goede ontwikkelgesprekken leren voeren
Tijdens deze 1-daagse training krijgen de managers/ leidinggevenden (en eventueel HR verantwoordelijken) allereerst een ‘mini kick-off’. Tijdens deze kick-off krijgen ze een goed beeld van wat er aandacht nodig heeft wanneer je kwalitatief goede ontwikkelgesprekken wilt voeren. Dit gaat verder dan een specifiek communicatie-techniekje uit je hoofd leren en toepassen. Met nadruk leren de managers en leidinggevenden vervolgens wat zij daarin al goed doen en waar zij bewuster aandacht aan hebben te besteden en mogelijk net even anders hebben te doen wanneer zij zelf goede ontwikkelgesprekken willen voeren:

 • Wat is belangrijk aandacht te geven? En waarom?
 • Wat wil je als eindresultaat van de ontwikkelgesprekken?
 • Hoe voer je feedforward ontwikkelgesprekken?
 • Oefenen met het voeren van een kwalitatief goed ontwikkelgesprek (op elkaar)
 • Wat spreek je met je medewerker af over de monitoring en opvolging van dit gesprek?

Onderdeel 4: feedforward certificering (optioneel)
Het is hierna mogelijk om één of meerdere mensen binnen uw organisatie te trainen in het gebruik van de feedforward software, rapportage en terugkoppeling. Dit doen we binnen steeds meer organisaties. Het grote voordeel (naast 50% korting per feedforward analyse™) is dat u zelf de kwaliteiten van de medewerkers in beeld kan brengen. Hierover gaan management en medewerkers met elkaar in gesprek. Positieve ontwikkelgesprekken op basis van de kwaliteiten die medewerkers al laten zien en de ontwikkelpunten gekoppeld aan hun dagelijkse werkzaamheden en doelen. Na certificering is her-meting van de kwaliteiten na 1 / 1,5 jaar ook mogelijk.

Maatwerk

Geen enkele organisatie is hetzelfde. Om het inzicht en handelen van de managers en leidinggevenden te vergroten past Direction altijd maatwerk toe. Wat onze programma’s, workshops en lezingen bij al onze opdrachtgevers gemeen hebben: ze zijn altijd spannend, onderzoekend, leuk en gericht op het maximale resultaat. Ook baseren wij al onze trainingen op recent wetenschappelijk onderzoek, dat wij vertalen naar praktische inzichten voor managers. Tot slot stemmen wij de planning van de programma’s af op de piekdrukte binnen uw organisatie. De programma’s moeten passen in de drukke agenda’s van de deelnemers om zo met aandacht en tijd te kunnen leren hoe je kwalitatief goede ontwikkelgesprekken voert.

Graag maakt Muriel Schrikkema met u een afspraak om de mogelijkheden voor uw organisatie te bespreken (schrikkema@dir.nl – T. 035-6037979).

Verder ontwikkelen...

Trainingen
Van een feedback naar een feedforward aanspreekcultuur1-daagse training: Van een feedback naar een feedforward aanspreekcultuur
Iedereen mee in verandering!Succesvol omgaan met de ‘positieve’ en ‘negatieve’ uitschieters in je team
Maatwerk trainingen
positionering van een afdelingMaatwerktraining: Effectief omgaan met laag en hoog presteerders
(Nieuwe) positionering van een afdelingOpen- en Actiegerichte Aanspreekcultuur
Samen ambities waarmakenSamen ambities waarmaken en doelen écht realiseren
Cases
Marco Schreurs

Écht maatwerk

Samen met onze klanten creëren wij maatwerk trainingen die verbeteren op de leerdoelen van jouw team en/of organisatie. Maatwerk is bij Direction ook écht maatwerk. Geen gedwongen locaties, trainers, materiaal, etc. Direction ontwerpt en organiseert maatwerk programma’s die 100% aansluiten bij de wensen en doelstellingen van onze klanten. We helpen jou en je team of organisatie bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

Neem contact op om verder te praten!