(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Maatwerk programma

Inzicht in besluitvorming voor young potentials

Het maatwerkprogramma ‘Inzicht in besluitvorming voor young potentials’ is essentieel voor het ontwikkelen van effectieve besluitvormingsvaardigheden die niet alleen individuele carrières bevorderen maar ook een positieve invloed hebben op de organisatiecultuur en -prestaties. Dit programma richt zich op het ontrafelen van de complexiteit van politieke dynamieken binnen organisaties en biedt praktische tools en inzichten voor het navigeren door besluitvormingsprocessen met integriteit en transparantie.

De training bestaat uit de volgende kernonderdelen:

 • De onvermijdelijke koppeling tussen politiek en organisaties: Verken waarom een begrip van politieke dynamiek essentieel is voor succes in elke organisatorische rol. Deelnemers leren de positieve aspecten van organisatiepolitiek te zien en analyseren waar in hun huidige functie politieke vaardigheden vereist zijn.
 • Natuurlijke reacties in besluitvormingsprocessen: Via de feedforward analyse™ ontdekken deelnemers hun natuurlijke neigingen in politieke situaties, leren ze hun eigen sterktes en valkuilen kennen, en hoe deze het besluitvormingsproces beïnvloeden.
 • Omgaan met drogredenen en rattenstreken: Deelnemers leren valse argumentaties te herkennen, informatieachterhouding te adresseren, en effectief te reageren op manipulatieve tactieken. Dit onderdeel maakt hen bekend met de praktijken van een ‘rattenvanger’ en hoe overtuigend te zijn zonder de ethiek uit het oog te verliezen.
 • Identificatie van het werkelijke probleem: Snelle case studies en persoonlijke voorbeelden helpen de deelnemers om problemen effectief te herdefiniëren naar hun kern en verantwoordelijkheid te nemen waar nodig.
 • Politiek handelen in de praktijk: Dit segment biedt deelnemers de kans om hun eigen strategieën voor politiek handelen te oefenen, van gespreksvoering tot het beïnvloeden van de agenda, met persoonlijke feedback om hun aanpak te verfijnen.

Waarom is dit programma belangrijk voor medewerkers?

 • Ontwikkeling van politieke intelligentie: Medewerkers leren de subtiele kunst van het navigeren doorInzicht in besluitvorming voor young potentials organisatiepolitiek zonder hun ethische waarden te compromitteren. Dit stelt hen in staat om effectiever te communiceren, invloed uit te oefenen, en constructief samen te werken binnen de organisatie.
 • Versterking van besluitvormingsvaardigheden: Door inzicht te krijgen in zowel rationele als emotionele aspecten van besluitvorming, ontwikkelen deelnemers een gebalanceerde benadering die leidt tot weloverwogen beslissingen.
 • Verbetering van conflictmanagement: Het programma biedt strategieën voor het omgaan met en het voorkomen van conflicten door het herkennen van drogredenen en het effectief reageren op manipulatieve tactieken.

Hoe helpt dit programma organisaties?

 • Bevordering van transparante en eerlijke besluitvorming: Door medewerkers uit te rusten met de vaardigheden om open en eerlijk te communiceren, worden besluitvormingsprocessen transparanter en rechtvaardiger.
 • Cultivering van een positieve organisatiecultuur: Een cultuur waarin politieke spelletjes en ‘rattenstreken’ worden geminimaliseerd, bevordert een omgeving van wederzijds respect en samenwerking, wat essentieel is voor het creëren van een High Performance Organisatie.
 • Verbetering van de algehele organisatieprestaties: Wanneer medewerkers effectiever besluiten kunnen nemen en constructief kunnen omgaan met organisatiepolitiek, leidt dit tot verbeterde prestaties, innovatie, en aanpassingsvermogen van de organisatie.

Deelnemers over de training: Inzicht in besluitvorming voor young potentials

 • “Heel erg praktijkgericht en positief. Echt houvast en handvatten voor de praktijk. Alle sprekers waren energiek, positief en interessant.”
 • “Vooral de activiteiten hebben bijgedragen aan het ervaren van politieke processen en je gedrag daarop. Er was direct een schakel tussen theorie en praktijk.”

Voor meer informatie over de maatwerktraining “Inzicht in besluitvorming” of onze andere programma’s rond Macht & Politiek in Organisaties, nodigen we u uit contact op te nemen met Marco Schreurs (T. 035-6037979). Ontdek hoe deze training een verschil kan maken voor uw medewerkers en uw organisatie. 

Of kijk op deze pagina voor onze reguliere training Macht en Politiek in Organisaties!

Verder ontwikkelen...

Trainingen
Maatwerktraining: Besluitvorming versterken - politieke vaardigheden voor (project-)leiders en professionals3-daagse Training: Het politieke spel in je organisatie/project effectiever spelen
Maatwerk trainingen
Effectief beïnvloeden voor niet leidinggevendenEffectief beïnvloeden voor niet leidinggevenden
Houd je medewerkers betrokken, ambitieus en geïnspireerdHoud je medewerkers betrokken en geïnspireerd
Cases
Marco Schreurs

ÉCHT MAATWERK VOOR BLIJVENDE IMPACT

Bij Direction beloven we écht maatwerk: trainingen die aansluiten bij de leerdoelen van jouw team en organisatie. Wij gaan verder dan het aanpassen van de inhoud; wij ontwerpen ervaringen die inzicht geven en die leiden tot resultaten die beklijven. Met methoden als de 66 dagen challenge en intervisiesessies zorgen we ervoor dat nieuwe vaardigheden niet alleen worden aangeleerd, maar ook worden toegepast.

Een maatwerktraining begint met een lerende mindset en eindigt met het behalen van individuele -en teamdoelen. Deze focus op resultaatgerichtheid zorgt ervoor dat elke training niet alleen voldoet, maar de verwachtingen overtreft. Neem contact met ons op voor een maatwerktraining die leidt tot échte verandering en tastbare vooruitgang.

Neem contact op om verder te praten!