(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Maatwerk programma

Inzicht in besluitvorming voor young potentials

Beslissingen komen zowel door rationele als niet- rationele afwegingen van voor- en tegenargumenten tot stand. Vanuit die optiek ontwikkelen we voor young potentials een maatwerkprogramma: ‘Inzicht in besluitvorming’ dat inzicht geeft in de regels van het politieke spel en besluitvorming.

Het tweedaagse programma Inzicht in besluitvorming omvat de volgende onderdelen:

 • Waarom politiek en organisaties onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn
  Veel mensen hebben aan het begin van hun carrière hebben een afkeer van politiek. Ze zien vooral het rattige spel. Ze krijgen nieuwe inzichten dat een carrière zonder politiek niet bestaat. De deelnemers maken aan het einde van dit onderdeel een analyse in welke onderdelen van hun huidige functie politieke vaardigheden worden gevraagd.
 • Hoe handel je van nature in besluitvormingsprocessen?
  Aan de hand van de test Real Drives® wordt duidelijk gemaakt of iemand sensitief is naar de ander toe in een politiek krachtenveld of dat je alleen bezig bent om eigen belangen na te streven. Deelnemers worden bewust gemaakt dat iedereen anders in besluitvormingsprocessen staat en worden geconfronteerd met de eigen krachten en valkuilen.
 • Omgaan met drogredenen en rattenstreken.
  Hoe herken je een valse argumentatie? Wat doe je als iemand informatie voor jou achterhoudt? Hoe pareer je vergadertrucs of valse onderhandeltrucs? Wat is je antwoord op politieke spelletjes? Wat doe je met een gevangen rat? Deelnemers krijgen inzicht in de do’s en don’ts van een echte rattenvanger en leren beter overtuigen.
 • Wat is hier nu eigenlijk het probleem?
  Deelnemers krijgen in rap tempo enkele herkenbare cases en eigen voorbeelden en leren de problemen te herdefiniëren naar de echte kern en de eigen verantwoordelijkheid te nemen daar waar dat nodig is.
 • En jij denkt dit te kunnen veranderen?
  Oefenen met politiek handelen in gesprekken. Deelnemers bepalen zelf de strategie, gespreksinzet, agenda en gesprekspartners. En ze krijgen individuele aanwijzingen om praktisch politiek beter te gaan handelen.

Reacties van de deelnemers aan de training ‘Inzicht in Besluitvorming’

 • “Heel erg praktijkgericht en positief. Echt houvast en handvatten voor de praktijk. Alle sprekers waren energiek, positief en interessant.”
 • “Vooral de activiteiten hebben bijgedragen aan het ervaren van politieke processen en je gedrag daarop. Er was direct een schakel tussen theorie en praktijk.”

Wil je meer weten over politiek handelen mail dan naar Muriel Schrikkema (T. 035-6037979).

Of kijk op deze pagina voor onze reguliere training Macht en Politiek in Organisaties!

Verder ontwikkelen...

Trainingen
Macht en politiek handelen in organisaties - Het politieke spel in je organisatie effectiever spelen3-daagse Training: Het politieke spel in je organisatie effectiever spelen
Maatwerk trainingen
Drijfveren programma's voor u zelf, uw team, afdeling of organisatieDrijfveren programma's voor uw team, afdeling of organisatie
Beïnvloeden van BesluitvormingPower & Politics: Beïnvloeden van Besluitvorming met Martin Hetebrij
Waarom doe je niet gewoon wat ik zeg?!Waarom doe je niet gewoon wat ik zeg?!
Cases
Marco Schreurs

Écht maatwerk

Samen met onze klanten creëren wij maatwerk trainingen die verbeteren op de leerdoelen van jouw team en/of organisatie. Maatwerk is bij Direction ook écht maatwerk. Geen gedwongen locaties, trainers, materiaal, etc. Direction ontwerpt en organiseert maatwerk programma’s die 100% aansluiten bij de wensen en doelstellingen van onze klanten. We helpen jou en je team of organisatie bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

Neem contact op om verder te praten!