(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Maatwerk programma

Intervisie nóg beter begeleiden…hoe doe je dat?

Intervisie wordt binnen veel organisaties als een zeer waardevolle methodiek ervaren om samen te reflecteren, leren en vraagstukken op te lossen. Het is echter best lastig de intervisie naar verdieping te begeleiden, wanneer je als begeleider een herkenbaar vraagstuk begeleidt, waarbij je zelf ook zaken mag en kan inbrengen of betrokken bent. Ook kan het zijn dat je al geruime tijd de intervisie binnen je organisatie begeleidt en merkt dat je op zoek bent naar handvatten om de intervisie verdieping te geven en nog effectiever te begeleiden naar de kern van vraagstukken.

Ons bereikt veelvuldig de vraag en ambitie van veel begeleiders om te leren de intervisie nog beter te begeleiden, om nog dieper tot de kern te leren begeleiden van vraagstukken. Daarvoor is deze 1-daagse maatwerktraining!

Voor iedereen die nog geen kennis heeft van intervisie hebben wij andere mogelijkheden. Neem contact op met Muriel Schrikkema voor meer informatie!

Programma: Hoe kun jij intervisie nóg beter begeleiden?

Muriel Schrikkema van Direction ziet er naar uit om samen met jou op zoek te gaan naar de wegen ter verdieping van jouw Hoe kun jij intervisie nóg beter begeleidenintervisiebegeleiding. Graag doet zij dat tijdens een eendaags programma, tijdens welke zowel de gekozen methodiek, als de inhoud, het proces en de vorm waarin de begeleiding tot nog toe plaatsvindt (het What en het How), met aandacht met elkaar bekeken wordt en passende wegen ter verdieping worden gezocht.

De volgende punten komen aan bod tijdens het 1-daagse programma:

Why:

  • Waarom we aandacht aan intervisie besteden binnen organisaties is voor de meeste begeleiders uiteraard wel duidelijk. Vraag is wel welke vorm van begeleiding daar het beste bij past. Wie kunnen samen deelnemen? Hoe nodig je hen uit? En wat doe je met deelnemers die geen vraag hebben?

What:

  • Wat vertel je ter inleiding/introductie van intervisiebijeenkomsten en jouw eigen rol daarin? Hoe kan dat duidelijker en steviger en bijdragen aan een grotere mate van ervaren veiligheid?
  • Welke intervisiemethodiek(en) wordt/worden nu gehanteerd?
  • Geeft de gehanteerde structu(u)r(en) voldoende ruimte voor verdieping, of zijn daar nog andere verdiepende stappen in te passen?
  • Wat geef je veel aandacht en wat minder? Wat moet op tafel komen en wat niet?

How:

  • Hoe begeleid je mensen door de gehanteerde structuur en diverse stappen? Niet te strak, niet te los; waar ligt het midden? Hoe begeleid je duidelijk en kernachtig, vanuit de achtergrond?
  • Hoe ga je om met zeer oplossingsgerichte managers of managers die veel woorden nodig hebben?
  • Hoe tijdsbewust dien je te zijn in je sturing?

De deelnemers wisselen hun ervaringen uit op het Why, What en How en leren van elkaar wat nu goed werkt en ook wat minder goed werkt. We onderzoeken samen via welke wegen zij verdieping kunnen aanbrengen. Dit doen we door hun methodiek en wijze van begeleiding te leggen naast de door Direction met succes gehanteerde methodiek en wijze van begeleiding, die zeer kernachtig is en je naar de kern van vraagstukken begeleidt. Ook oefenen de deelnemers direct met de passende alternatieven/aanpassingen in methodiek en wijze van begeleiding met elkaar.

Omdat er op de training letterlijk geoefend wordt met het begeleiden van intervisie, zal aan de deelnemers voor aanvang gevraagd worden vast na te denken over een vraagstuk om in te brengen.

Wanneer je samen met collega’s begeleiders uit dezelfde organisatie wilt deelnemen aan deze training op maat, wordt naast een eenduidige methodiek en effectieve wijze van begeleiding, ook meer helder op welke punten een collega begeleider al krachtig is en op welke punten hij/zij zich verder wil ontwikkelen en verbeteren. Elkaar in die professionalisering van de eigen begeleiding leren ondersteunen, maakt dan ook deel uit van dit programma. Minder ervaren collega’s kunnen ook deelnemen en geef je hiermee de gelegenheid ook intervisie te leren begeleiden. Uiteraard zal de uiteindelijke inhoud van dit 1-daagse programma op maat, afgestemd worden op jouw/jullie specifieke vragen.

Trainer: Muriel Schrikkema

Muriel Schrikkema, leiderschapsexpert en partner van Direction & het HPO Center, zal deze training verzorgen. Zij heeft veel ervaring Muriel Schrikkema - Intervisie expertopgebouwd in de begeleiding van professionals, managers en teams, zowel in leiderschapsprogramma’s als in de begeleiding van intervisie. Zij werkt voor veel toonaangevende organisaties, zowel voor profit als nonprofit. Ze is psychologe, gecertificeerd Management Drives® / RealDrives® en MyMotivation® trainer en gecertificeerd in de Deep Democracy methodiek als personal- en teamcoach. Daarnaast is Muriel de oprichter van de feedforward analyse™.

Muriel Schrikkema beluistert graag jouw specifieke vraag en bespreekt de diverse mogelijkheden (schrikkema@dir.nl of 035-6037979) .

Verder ontwikkelen...

Maatwerk trainingen
Voordelen Feed Forward AnalyseLeiderschapsreis naar de essentie van jouw Leiderschap
The Leadership Expedition consists of an intake- and final discussion plus five modules. The complete course is made up of a combination of cognitive insights, practical experiences, interactive dialogue sessions and has a direct link to Wageningen UR practicesWageningen UR with Direction; Leadership Expedition
Cases
Marco Schreurs

ÉCHT MAATWERK VOOR BLIJVENDE IMPACT

Bij Direction beloven we écht maatwerk: trainingen die aansluiten bij de leerdoelen van jouw team en organisatie. Wij gaan verder dan het aanpassen van de inhoud; wij ontwerpen ervaringen die inzicht geven en die leiden tot resultaten die beklijven. Met methoden als de 66 dagen challenge en intervisiesessies zorgen we ervoor dat nieuwe vaardigheden niet alleen worden aangeleerd, maar ook worden toegepast.

Een maatwerktraining begint met een lerende mindset en eindigt met het behalen van individuele -en teamdoelen. Deze focus op resultaatgerichtheid zorgt ervoor dat elke training niet alleen voldoet, maar de verwachtingen overtreft. Neem contact met ons op voor een maatwerktraining die leidt tot échte verandering en tastbare vooruitgang.

Neem contact op om verder te praten!