(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Maatwerk programma

Heisessie of Heidag…wat maakt het tot een succes? – 8 tips en ideeën

Een (twee) jaarlijkse heisessie of heidag is populair binnen veel organisaties. Even weg van de dagelijkse praktijk en samenwerken aan nieuwe plannen, strategie, leiderschap en verbeteren. Maar wat maakt een heisessie nu tot een succes? En wat moet je tijdens een heisessie juist niet doen? Binnen Direction en het HPO Center hebben wij ruim 20 jaar ervaring met het goed inrichten van heisessies, heidagen, teamsessies, off-site meetings, workshops, etc. Thema’s die wij voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen zijn:

  • Samenwerken verbeteren/Teamontwikkeling
  • High Performance Leiderschap
  • Veilige werkomgeving & grensoverschrijdend gedrag
  • High Performance Teams / Organisaties
  • (feedforward) Aanspreekcultuur/Continue Dialoog bevorderen
  • Macht & Politiek in organisaties/besluitvorming
  • D&I
  • Medewerkers inspireren en betrekken
  • ….

Een 8-tal tips en ideeën voor het organiseren van een succesvolle heisessie / heidag delen wij hieronder.Managementboek Feedforward in Leiderschap

Wilt u meer weten over de invulling van uw heisessie/ team dag? Neem dan contact op met Marco Schreurs (T. 035-6037979) of lees meer over de achtergrond van Marco Schreurs.

Op basis van reflectie, gemeenschappelijke doelen, commitment van iedereen en acties die worden volgehouden kan je een heidag organiseren. Hoe? Dat lees je in het inspirerende boek ‘Feedforward in Leiderschap.


8 tips en ideeën om echt resultaat te behalen uit een heisessie

Het toverwoord is minder
8 tips en ideeën om echt resultaat te behalen uit een heisessieEen heisessie waarin tal van onderwerpen aan bod komen geeft uiteindelijk onvoldoende resultaat. Focus op één of enkele onderwerpen. Probeer niet alles te behandelen maar kies en gadieper in op de onderwerpen dan tijdens een ‘normale’ vergadering of teamoverleg.

Maak de gewenste uitkomst vooraf bekend
Vergaderen om het vergaderen is niet wat je wilt tijdens een heidag. Iedereen die deelneemt moet weten wat de agenda is en waarop we acties willen zien. Ook dit zorgt voor focus. Focus op het resultaat. En met de gewenste uitkomst bedoelen we niet dat de uitkomst van de discussie vooraf al vast staat, maar dat de focus blijft liggen op de gekozen onderwerpen.

“Ik had het gevoel dat ik heel goed mezelf kon blijven en dat is me niet bij al dit soort dagen gelukt. Een compliment  voor jullie lijkt me op z’n plaats!”
Ronald Verhulst – Ministerie van Defensie

Zorg voor een gedegen onderbouwing
High Performance Organisaties (HPOs) zorgen ervoor dat de besproken onderwerpen voorzien zijn van een gedegen onderbouwing. ” Ik denk dat…” is niet genoeg. Een heisessie wordt daarom goed voorbereid en feiten zijn daarbij van het grootste belang. Soms gebruiken teams voor een heisessie een van onze instrumenten om de dialoog focus en feiten te geven.

8 tips en ideeën om echt resultaat te behalen uit een heisessie

Een HPO-meting geeft wetenschappelijk onderbouwd inzicht in de prestaties van uw organisatie(-onderdeel). Een feedforward analyse™ geeft inzicht in de aanwezige kwaliteiten van de deelnemers. Een mindbugstest maakt inzichtelijk welke onbewuste vooroordelen we bezitten. Wat het onderwerp van de heisessie ook is…zorg voor een gedegen onderbouwing.

“Geef me zes uur om een boom om te hakken, de eerste vier zal ik besteden aan het slijpen van de bijl.”
– Abraham Lincoln

Aanwezig zijn tijdens de heisessie is niet voldoende
Er zijn altijd collega’s die meer aan het woord zijn dan andere. Maar tijdens een heidag moet iedereen gehoord worden. Zorg voor inclusiviteit en maak afspraken hoe we iedereen optimaal laten bijdragen.

Kunnen we elkaar genoeg vertrouwen
Niet altijd laten mensen het achterste van hun tong zien. Een veilige omgeving van het grootste belang. Er spelen altijd ‘dingen’ tussen collega’s. Start daarom met aandacht te besteden aan zaken die een open en robuuste dialoog kunnen Animal Firmblokkeren. Deel persoonlijke zaken met elkaar, zodat je weet hoe iemand in de wedstrijd zit. Verzin bijvoorbeeld een activiteit die het vertrouwen in de groep zichtbaar en bespreekbaar maakt. Wij hebben vele leuke ideeën voor inspirerende oefeningen!

“Wij doen wel vaker sessies in teamverband en daarvoor moet je je best kwetsbaar opstellen. Daarbij past een positieve terugkoppeling beter dan wanneer je focust op negatieve zaken, of dat wat er niet is.”
Itske van Lith – Liandon

Van acht uur vergaderen wordt niemand blij
Uren achter elkaar vergaderen of luisteren naar sprekers is niet effectief. Een heidag kan leuk en uitdagend zijn. Zorg voor afwisseling.

Esther en Muriel tijdens sessie WUR

Bijvoorbeeld door een externe spreker inzicht in een onderwerp te laten geven (kort, krachtig en goed onderbouwd) of een onderwerp vanuit een heel ander perspectief te belichten (bijvoorbeeld door een outdoor activiteit).

“Off-sites kosten jaarlijks samen honderden miljoenen dollars alleen al in salarissen. Maar al te vaak geven de organisatoren en deelnemers aan dat de off-site, met uitzondering van het diner en hotel, niet meer dan een vergadering is. Dat moet het niet zijn. Het verschilt in kritieke opzichten van elke andere vergadering die mensen bijwonen.”
– Harvard Business Review “Off-Sites That Work”, door Bob Frisch en Logan Chandler

Sluit af met harde afspraken
Een hele dag op de hei vergaderen, discussiëren, kennis delen, dineren en dan naar huis. Maar al te vaak worden heisessies afgesloten zonder concrete afspraken of acties. Neem tijd om de voornemens in acties en gedragingen te vertalen en bespreek hoe je elkaar terug op het werk gaat aanspreken en complimenteren.

Na het dineren naar huis en dan morgen gewoon weer verder
Tja, sluit af met harde afspraken, maar kom hier ook op terug. Maak tijdens de afsluiting van de heidag direct een afspraak voor een volgend gezamenlijk moment, tijdens welke teruggekomen wordt op de besproken en besloten zaken. Geef tijdens dat moment het voorbeeld door te delen hoe je je eigen actiepunten hebt opgepakt. Waar je staat rond de gemaakte afspraken en spreek elkaar aan als de afspraken niet worden nagekomen.

“Deze dag heeft mij enorm geïnspireerd om écht mijn ambitie waar te gaan maken.”
Liesbeth Leurdijk – Luchthaven Schiphol

Onze experts hebben al vele heidagen, teamsessies en workshops over de hele wereld mogen ondersteunen binnen profit, non-profit en overheidsorganisaties. Een heisessie is altijd maatwerk. Daarom bespreken we graag met u wat nodig is om van uw heidag een succes te maken. Neem dan contact op met Marco Schreurs (T. 035-6037979) voor het maken van een afspraak.

Verder ontwikkelen...

Maatwerk trainingen
Teamontwikkeling: patronen doorbreken en beter profilerenBouw een succesvol team!
(Nieuwe) positionering van een afdelingBouwen aan een blijvende positieve en effectieve aanspreekcultuur
Een veilige werkomgeving creëren, hoe doe je dat?Maatwerkprogramma: Effectieve gesprekken over grenzen en veiligheid
Cases
Marco Schreurs

ÉCHT MAATWERK VOOR BLIJVENDE IMPACT

Bij Direction beloven we écht maatwerk: trainingen die aansluiten bij de leerdoelen van jouw team en organisatie. Wij gaan verder dan het aanpassen van de inhoud; wij ontwerpen ervaringen die inzicht geven en die leiden tot resultaten die beklijven. Met methoden als de 66 dagen challenge en intervisiesessies zorgen we ervoor dat nieuwe vaardigheden niet alleen worden aangeleerd, maar ook worden toegepast.

Een maatwerktraining begint met een lerende mindset en eindigt met het behalen van individuele -en teamdoelen. Deze focus op resultaatgerichtheid zorgt ervoor dat elke training niet alleen voldoet, maar de verwachtingen overtreft. Neem contact met ons op voor een maatwerktraining die leidt tot échte verandering en tastbare vooruitgang.

Neem contact op om verder te praten!