nlNederlands

Maatwerk training

1-daagse teamontwikkeling: Effectiever samenwerken met resultaat

Lees verder
1-daagse teamontwikkeling - Effectiever samenwerken met resultaat

Case

Gemeente Enschede: De robuuste dialoog in een diverse organisatie

Lees verder
Gemeente Enschede

Artikel

Mooi interview met Esther op onze mindbugstest.nl website

Lees verder
Esther Mollema over onbewuste mechanismen in organisaties

Maatwerk trainingen

Genderdiversiteit in organisaties

waarom zowel mannen als vrouwen onbewust vooroordelen hebben

Genderdiversiteit binnen organisatiesGenderdiversiteit gaat niet alleen om meer kansen voor de ander maar vooral om meer winst voor de organisatie. Organisaties die het lukt om meer genderdiversiteit in alle lagen van de organisatie te realiseren presteren beter. Zowel strategisch als financieel. Veel organisaties lukt het, ondanks hun goede bedoelingen, niet om echt meer doorstroom van vrouwen te realiseren. Wat is daarvan de reden? Welke obstakels blijken dominant? In deze workshop krijg je inzicht in een van de belangrijkste redenen… mindbugs. Iedereen heeft mindbugs, ook jij! Mindbugs zijn de reden dat de keuzes die je maakt niet altijd even rationeel zijn, ook al denk je van wel.

“De workshop rond genderdiversiteit is een concreet en goed onderbouwd verhaal. Iedere manager zou dit verhaal moeten horen.”
Paul Brinker, Group Finance, ING

Doelgroep

De workshop ‘genderdiversiteit in organisaties’ is voor managers en leidinggevenden (staf en lijn) die meer willen weten over genderdiversiteit en de invloed van Mindbugs op bijvoorbeeld de selectie van nieuw personeel en het al aanwezige talent. Om vervolgens
met deze kennis te werken aan bewustwording en duurzaam succes voor de organisatie.

Onderwerpen

Esther Mollema - IGenderdiversiteit binnen organisatiesEsther Mollema

Esther (1965) is oprichter en directeur van Direction. Zij heeft na haar studies aan Nyenrode en Thunderbird in Phoenix gewerkt als directeur van verschillende trainingsorganisaties in Nederland, Japan, Duitsland en de Verenigde Staten. Esther wordt gezien als een van de grootste beïnvloeders en denkers op het gebied van vrouwelijk leiderschap, genderdiversiteit, mindbugs en diversiteit binnen Nederland. Naast de trainingen en masterclasses die zij geeft, begeleidt en adviseert zij ook veel organisaties.In november 2009 verscheen haar eerste boek: 50% meer talent; zo scoor je met vrouwen.

“Esther inspireert om de dialoog aan te gaan rond genderdiversiteit en mindbugs!”
Carolien Reinink, ASR

Maatwerk

Direction ontwikkelt en verzorgt incompany- en open trainingen gericht op high performing leiderschap, topleiders & diversiteit, genderdiversiteit en teamdynamieken. Incompany trainingen en maatwerk programma’s rond genderdiversiteit verzorgen wij voor onder meer: Royal HaskoningDHV, Gasunie, KPN, Universiteit Utrecht, ING, Rijkswaterstaat, Philips Lighting, Gemeente Heemskerk, EY, AMC, Abbott, Randstad, VU Amsterdam, Schiphol, gemeente Enschede, MSD, UWV en Buitenlandse Zaken.

Neem voor meer informatie of het maken van een afspraak met Esther Mollema, contact op met Sanne Ockhuijsen (T. 035-6037979).