(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Maatwerk programma

gecertificeerd feedforward toepassen binnen je organisatie

Honderden managers en medewerkers binnen profit-, non-profit en overheidsorganisaties hebben inmiddels de kracht van de feedforward analyse™ ervaren. Tot nu toe werd deze door Muriel Schrikkema ingezet tijdens individuele coaching, ontwikkeltrajecten, teamsessies en trainingen. De eenvoud, breinvriendelijke opzet en motiverende rapportage en terugkoppelgesprekken zijn de stuwende kracht achter het succes. En door mond op mond reclame neemt de vraag alleen maar toe.

Om iedereen de kracht van feedforward te laten ervaren zijn wij een maatwerk certificeringstraject gestart voor interne coaches, trainers en HR-professionals. Het programma is toegankelijk voor iedereen die op basis van feedforward het beste uit managers en medewerkers wil halen, die de onderlinge samenwerking wil verbeteren, de kwaliteiten binnen een (zelfsturend) team in kaart wil brengen en/of die High Performance Individuen, Teams en Organisaties wil ondersteunen in het werkelijk benutten van alle kwaliteiten.

De feedforward analyse™ is concreter dan veel andere 360° assessments en drijfveren testen, positief opzet, ontwikkelingsgericht en geeft concrete handvatten ter verbetering en ontwikkeling.

De opleiding tot gecertificeerd feedforward professional bestaat uit drie delen. Na afloop kan je zelfstandig met de feedforward analyse™ software werken en de resultaten gebruiken in coaching, training, leiderschapstrajecten en verbetertrajecten en hiermee bijdragen aan het positief verbeteren van individuen, teams en organisaties.

Van inschrijven tot gecertificeerd feedforward professional*

 1. Je schrijft je in voor de trainingsdata van module 2.
 2. Wij nemen contact met je op en plannen eerst jouw persoonlijke feedforward analyse™ en terugkoppelgesprek in.gecertificeerd feedforward professional
 3. Je ontvangt een link voor het starten van jouw feedforward analyse™ en na twee weken ontvang je jouw persoonlijke rapportage en een korte huiswerkopdracht, voorafgaand aan het terugkoppelgesprek met Muriel Schrikkema.
 4. Na het terugkoppelgesprek kan je besluiten om definitief deel te nemen aan module 2.
 5. Na het volgen van module 2 ontvang je toegang tot de feedforward software en tevens vijf gratis feedforward analyses (t.w.v. €500,-), zodat je direct kan starten binnen jouw organisatie of bij cliënten.
 6. Na gebruik in de praktijk volg je module 3 (09.30 – 12.30 uur) op één van de met jou afgesproken data. Module 3 helpt je eventuele overgebleven vragen beantwoord te krijgen en kijken we met specifieke aandacht naar de analyse van groep/teamprofielen.
 7. Na afloop van module 3 ontvang je jouw certificaat, digitaal logo en word je tevens feedforward licentiehouder (de licentiekosten zijn voor o.a. software updates, onderhoud, hosting, beveiliging, helpdesk en ontwikkeling en zijn in het 1e jaar gratis, daarna €375,- per jaar).
 8. Na de certificering ontvang je op elke door jou afgenomen feedforward analyse™ een korting van 50% (= €100,-) op de adviesprijs van €200,-. Aan het eind van ieder kwartaal ontvang je een factuur voor de afgenomen feedforward analyses in dat kwartaal. Er is geen minimaal of maximaal aantal af te nemen analyses. Gebruik je de software binnen je organisatie, dan ontvang je dus een korting van €100,- op iedere feedforward analyse™.

* Alle bedragen zijn vrijgesteld van btw!

Neem voor meer informatie over het programma en de mogelijkheden contact op met Marco Schreurs (T. 035-6037979).

“Uit de feedforward analyse komen veel directere en beter herkenbare punten.
Zonder kille cijfers!”
Michiel Meeues – Front Office & Reservation Manager Park Plaza Hotels


Module 1: persoonlijke feedforward analyse™ en terugkoppelgesprek

Eerst ga je zelf ervaren wat de kracht van feedforward is. Je ontvangt een link met uitleg om zelf je eigen kwaliteiten te selecteren (duurtindividuele feedforward geprek ongeveer 10 minuten) en daarna een email met uitleg om door te sturen naar zoveel mogelijk respondenten (360 graden: collega’s op verschillende niveaus en privé en zakelijke relaties). Voorafgaand aan het terugkoppelgesprek met Mrs. Feedforward, Muriel Schrikkema, ontvang je alvast je eigen feedforward rapportage en een korte huiswerkopdracht. Waarop wil je verbeteren? Wat zou je in je werk nog beter willen doen? Met andere woorden: Welke meetlat wil jij gebruiken in de rapportage?

We plannen na je aanmelding met jou en Muriel Schrikkema het terugkoppelgesprek in (via Skype, telefoon of op ons kantoor in Hilversum) en evalueren daarna of je de opleiding tot gecertificeerd feedforward professional wilt vervolgen.

 • Tijdsduur: gemiddeld twee weken voor verzamelen respondenten, daarna ontvang je jouw rapportage met huiswerkopdracht en na een paar dagen zal het terugkoppelgesprek (gemiddeld 1 uur) plaatsvinden.
 • Kosten: €450,- inclusief onbeperkt aantal respondenten, persoonlijke rapportage (NL en/of EN), en terugkoppelgesprek (Skype, telefoon of op ons kantoor in Hilversum).
  Alle bedragen zijn vrijgesteld van btw.

Module 2: Individuele feedforward profielen en terugkoppeling*

Tijdens module 2 leer je hoe eenvoudig het is om feedforward analyses uit te zetten en rapportages te downloaden. Daarnaast gaan we vooral veel oefenen met het interpreteren en terugkoppelen van de resultaten. Je leert en oefent onder andere:

 • Wat de kracht is van feedforward t.o.v. feedback.
 • Hoe High Performance Organisaties feedforward gebruiken om de prestaties te verbeteren.
 • Hoe de feedforward analyse™ software werkt.
 • Welke meetlat een deelnemer (manager of medewerker) kan gebruiken om de resultaten tegen af te zetten.
 • Hoe jij als gecertificeerd feedforward professional de rapportages snel kan analyseren.
 • Waarom feedforward ook voor medewerkers zeer geschikt is.
 • Hoe je terugkoppelgesprekken het meest effectief kan voeren.
 • Hoe je het rapport omzet in acties.

Tijdsduur: 1 dag (09.30 – 17.00 uur)feedforward rapportage

Locatie: in overleg

Inclusief: 5 gratis feedforward analyses t.w.v. €100,- per stuk.

Module 3: Groepen, Teams en Organisaties*

Tijdens module 3 starten we kort met ervaringen en tips na het eerste gebruik van de individuele feedforward analyse™. Daarna leer je in tien minuten hoe je groepsprofielen kunt aanmaken in de software. De rest van het dagdeel leer en oefen je onder andere:

 • Het analyseren van verschillende groepsprofielen.feedforward groepsresultaten
 • Oefenen met toepassingen tijdens workshops, teamsessies, etc.
 • Je beheerst niet alleen de theorie rond feedforward, je kunt deze ook in de praktijk toepassen.
 • Wanneer je feedforward kan inzetten binnen teams en organisatie breed.

Inclusief certificering voor terugkoppeling aan groepen (opmaken van groepsprofielen is kosteloos binnen de feedforward software)

Tijdsduur: 9.30 – 12.30 (data training plannen we met u in na uw aanmelding)

Kosten: Module 2 en 3: € 1.795,- (inclusief vijf gratis feedforward analyses t.w.v. €500,-)
Alle bedragen zijn vrijgesteld van btw

* Gecertificeerde feedforward professionals ontvangen na het volgen van module 2 vijf gratis feedforward analyses. Daarnaast ontvang je als gecertificeerd feedforward professional 50% (= €100,-) korting op de kosten op elke individuele feedforward analyse™ (facturatie per kwartaal op basis van afgenomen feedforward analyses). De licentiekosten voor het gebruik van de software (inclusief software updates, onderhoud, hosting, server opslag, helpdesk en ontwikkeling) bedragen € 375,- per jaar (vrijgesteld van BTW).

“Enorme bron van informatie; wat een rijk instrument. Met de resultaten kan ik dieper, omdat het open en positief wordt gepresenteerd en niet platgeslagen of dwingend in de trant van ‘gij zult…’”
Lucette Teurlings – beleidsmedewerker Directie HR Universiteit Utrecht

“Feedforward is voor mij een bevestiging van hoe ik in elkaar zit en acteer en geeft inzicht in hoe ik mijn kwaliteiten nog effectiever kan inzetten.”
Annie Oude Hengel – Manager Heineken

“Dit is heel stimulerend. Het geeft aan waar je wat te winnen hebt en in kunt groeien. Na het terugkoppelgesprek geloof ik er ook echt in dat me dat lukt!”
Renée-Andrée Koornstra – Head Central Personnel FOM

Voordelen: gecertificeerd feedforward professional

 • De feedforward analyse™ is concreter dan veel andere 360° assessments en drijfveren testen, positief opzet, ontwikkelingsgericht en geeft concrete handvatten ter verbetering en ontwikkeling.
 • Als gecertificeerd feedforward professional kan je zelfstandig aan de slag met individuele en groepsresultaten.
 • Je onderscheidt jezelf met een uniek tool om op basis van kwaliteiten écht te werken aan verbetering (afhankelijk van de gekozen meetlat).
 • Je wordt tevens feedforward licentiehouder (1e jaar gratis, daarna €375,- per jaar).
 • Na de certificering ontvang je op elke individuele feedforward analyse™ een korting van 50% (= € 100,-).
 • Je ontvangt tijdens het traject vijf (5) gratis feedforward analyses t.w.v. €500,-.
 • Het aanmaken van groepsrapportages is kosteloos.
 • Geen maximum aan het aantal respondenten per deelnemer.
 • Alle bedragen vrijgesteld van btw.
 • Ondersteuning (telefonisch en video’s) indien noodzakelijk.
 • Toegang tot netwerk van gecertificeerde feedforward professionals.
 • Certificaat, certificeringslogo voor op website, LinkedIn, etc.
 • Kosteloos telefonische consultatie met Muriel Schrikkema wanneer je twijfelt over de analyse van specifieke profielen.

Neem voor meer informatie over het programma en de mogelijkheden contact op met Marco Schreurs (T. 035-6037979).

Verder ontwikkelen...

Trainingen
feedforward professionalTraject tot gecertificeerd feedforward professional
Maatwerk trainingen
feedback geven en ontvangen: feedforward je feedbackMaatwerktraining: Feedback geven en ontvangen
positionering van een afdelingMaatwerktraining: Effectief omgaan met laag en hoog presteerders
(Nieuwe) positionering van een afdelingBouwen aan een blijvende positieve en effectieve aanspreekcultuur
Cases
Marco Schreurs

ÉCHT MAATWERK VOOR BLIJVENDE IMPACT

Bij Direction beloven we écht maatwerk: trainingen die aansluiten bij de leerdoelen van jouw team en organisatie. Wij gaan verder dan het aanpassen van de inhoud; wij ontwerpen ervaringen die inzicht geven en die leiden tot resultaten die beklijven. Met methoden als de 66 dagen challenge en intervisiesessies zorgen we ervoor dat nieuwe vaardigheden niet alleen worden aangeleerd, maar ook worden toegepast.

Een maatwerktraining begint met een lerende mindset en eindigt met het behalen van individuele -en teamdoelen. Deze focus op resultaatgerichtheid zorgt ervoor dat elke training niet alleen voldoet, maar de verwachtingen overtreft. Neem contact met ons op voor een maatwerktraining die leidt tot échte verandering en tastbare vooruitgang.

Neem contact op om verder te praten!