(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Maatwerk programma

Maatwerktraining: Feedback geven en ontvangen

feedforward je feedback in zowel hiërarchische als horizontale werkrelaties

Bij beïnvloeding van gedrag gaat het om het afleren van ‘oud’ gedrag en het aanleren van ‘nieuw’ gedrag. Communiceren over dit gedrag is hierbij essentieel, want strikt genomen is het niet mogelijk ‘nieuw’ gedrag aan te leren zonder feedback geven en ontvangen. Of nog beter: feedforward geven en ontvangen.

Echter, zoeken naar een vriendelijke en duidelijke manier om iets te zeggen tegen een collega of baas over zijn/haar gedrag of prestatie blijkt heel moeilijk te zijn. Het ontbreekt velen aan moed of vaardigheden om goede stimulerende feedback te geven. Zelf feedback geven en ontvangen is lastig!

Dit is de kern waarom veel veranderingstrajecten zo stroperig, niet transparant en zonder duidelijk (meetbaar) eindresultaat zijn. Goed feedback geven en ontvangen lijkt een ware kunst te zijn en vormt een essentiële vaardigheid bij het maken van goede besluiten en acties gedurende ontwikkel- en/of veranderingstrajecten. Het is een basisvoorwaarde die onontbeerlijk is voor het bereiken van (top)prestaties als team of afdeling!feedback geven en ontvangen: feedforward je feedback

Resultaat training

De training feedback geven en ontvangen; feedforward je feedback leert je meer open en eerlijk te communiceren, zonder dat er een gekunstelde werksfeer ontstaat. Het resultaat is betere besluiten en acties. Je kunt je gesprekken in werksituaties beter sturen en bent minder bang voor confrontaties en escalaties. Ook leer je open te staan voor de stimulerende feedback van een ander.

Praktische opzet

De theorie rond feedforward is gemakkelijk te begrijpen. Het toepassen is veel moeilijker! Inzicht krijgen in je eventuele belemmeringen rond kritische feedback geven en ontvangen en/of het tonen van waardering is hierbij van onschatbaar belang. Deze training kent dan ook een zeer praktische opzet .

Je gaat:

 • Reflecteren op eigen gedrag.
 • Mogelijkheden onderzoeken voor het geven en ontvangen van goede feedforward.
 • Veel oefenen!

Voor wie is de training?

De training is interessant voor je als je de confrontatie met een ander wilt leren aangaan om eerlijk en respectvol te kunnen zeggen wat je van zijn/haar gedrag vindt. En/of je wilt leren beter open te staan voor de feedforward van een ander.

Kortom: wanneer je gesprekken in je werksituatie beter wilt sturen, zowel in hiërarchische als horizontale werkrelaties, dan is deze training voor jou en je afdeling.

Onderdelen van het programma:

 • Eigen case-presentatie én oplossing.
 • Inzicht in waar feedback voor jou aan moet voldoen.
 • Word je bewust van hoe jij van nature op feedback reageert.
 • Krijg inzicht in de belemmeringen die maken dat je geen directe en gerichte feedback geeft en kan ontvangen.
 • Oefen met het vragen, goed geven en ontvangen van feedforward.
 • Leer effectief gebruikmaken van non-verbale communicatie.

Oefen en reflecteer op je eigen en de ander zijn gedrag!

Maatwerk

Deze training bereikt optimale effectiviteit wanneer deze door een heel team of de volledige afdeling wordt gevolgd. Dit bevordert een cultuur van openheid en eerlijkheid binnen het team of de afdeling, waardoor gedragsveranderingen effectiever worden geïmplementeerd en bestendigd.

Deelnemen als team of afdeling leidt tot:

 • Verbeterde communicatie tussen individuen en binnen teams.
 • Sterkere team- en groepsbesluiten, resulterend in doeltreffender acties.
 • Betere werkrelaties, gekenmerkt door open en eerlijke communicatie.
 • Verbeterde sturing en organisatie binnen de afdeling.

Indien je meer wilt weten over hoe Direction jou verder kan ondersteunen, neem dan contact op met Muriel Schrikkema op 035 – 603 79 79 of via schrikkema@dir.nl. Zij bespreekt graag de mogelijkheden voor een op maat gemaakte training rond feedback geven en ontvangen: feedforward je feedback.

Verder ontwikkelen...

Maatwerk trainingen
(Nieuwe) positionering van een afdelingBouwen aan een blijvende positieve en effectieve aanspreekcultuur
Maatwerktraining: Creëer een feedforward aanspreekcultuurMaatwerktraining: Creëer een feedforward aanspreekcultuur
Maatwerktraining: De Plakfactor - Hoe leid en inspireer jij de medewerkers die je wilt behouden?Maatwerktraining: De Plakfactor - Hoe leid en inspireer jij de medewerkers die je wilt behouden?
Cases
Marco Schreurs

ÉCHT MAATWERK VOOR BLIJVENDE IMPACT

Bij Direction beloven we écht maatwerk: trainingen die aansluiten bij de leerdoelen van jouw team en organisatie. Wij gaan verder dan het aanpassen van de inhoud; wij ontwerpen ervaringen die inzicht geven en die leiden tot resultaten die beklijven. Met methoden als de 66 dagen challenge en intervisiesessies zorgen we ervoor dat nieuwe vaardigheden niet alleen worden aangeleerd, maar ook worden toegepast.

Een maatwerktraining begint met een lerende mindset en eindigt met het behalen van individuele -en teamdoelen. Deze focus op resultaatgerichtheid zorgt ervoor dat elke training niet alleen voldoet, maar de verwachtingen overtreft. Neem contact met ons op voor een maatwerktraining die leidt tot échte verandering en tastbare vooruitgang.

Neem contact op om verder te praten!