(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – Mr. HPO Insight™

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor het HPO Insight™ verbetertool en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

wetenschappelijk en in de praktijk bewezen:

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, positieve feedback / feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling, diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen profit-, non-profit- en overheidsorganisaties (klassikaal en/of online) bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Maatwerk programma

Effectief Coördineren en/of Adviseren voor niet leidinggevenden

Veel profit, non-profit en overheidsorganisaties vinden het van groot belang dat medewerkers de ambitie hebben zich te blijven ontwikkelen en zo een actieve bijdrage te leveren aan een cultuur van voortdurend leren en verbeteren. Veel medewerkers binnen deze organisaties hebben vaak wel veel coördinerende en/of adviserende taken, maar geen hiërarchisch leidinggevende functie. Onder andere (universitair) docenten, beleidsmedewerkers, zorgmedewerkers of verschillende staffuncties hebben vaak een breed takenpakket en hebben hierdoor contact op vele verschillende niveaus in de organisatie, waarbij ze continu moeten schakelen. Om die rollen goed en effectief te kunnen vervullen helpt het dat deze medewerkers beschikken over een breed palet aan communicatieve vaardigheden. Daarnaast maakt het de organisatie veel daadkrachtiger en sneller.

Doel van het maatwerk programma: Effectief coördineren en/of adviseren voor niet leidinggevenden

Het effectiever en bewuster communiceren op verschillende niveaus, alsmede beïnvloeden en aansturen in een krachtenveld waar soms verschillende belangen spelen, met als doel een versteviging van de positionering van deze medewerkers.Effectief Coördineren en Adviseren voor niet leidinggevende functies

De deelnemers leren in het traject:

  • effectiever en bewuster te communiceren op verschillende niveaus;
  • bewuster invloed uit te oefenen en zich steviger te positioneren;
  • te coördineren en aan te sturen, ook zonder formele macht;
  • daadkrachtige en gedragen adviezen en besluiten te nemen;
  • effectiever vorm en leiding te geven aan hun netwerkactiviteiten, ten behoeve van het laten excelleren en bereiken van de collectieve (strategische) doelen van jouw organisatie(-onderdeel);
  • met elkaar blijvend te reflecteren, te leren en elkaar te consulteren wat betreft vraagstukken waar men in de praktijk tegenaan loopt;
  • te onderzoeken wat leiderschap betekent binnen jouw organisatie, en hoe de deelnemers zich in de toekomst hierin kunnen ontwikkelen.

Voorbeeld opzet van een maatwerkprogramma

Het programma kan bestaan uit enkele modules (online, klassikaal of combinatie). Ook bieden wij dit zeer gevarieerde programma aan binnen meerdere organisaties over een langere periode. Tijdens het programma wordt gebruik gemaakt van de online feedforward analyse™, intervisie en individuele en plenaire/online ontmoetingen. De deelnemers worden ook actief ondersteund met de praktische vertaalslag.

Doelgroep

Voor iedereen met coördinerende en/of adviserende taken, maar zonder formele macht. Gemiddeld nemen 6 tot 12 deelnemers per programma deel.

Trainers

De hoofdtrainer tijdens het programma is Muriel Schrikkema is psychologe, personal- en teamcoach. Zij is mede-eigenaar en programma directeur van Direction Europe. Daarnaast is Muriel partner en programmadirecteur binnen het HPO center vanuit welke ze programma’s bij organisaties ontwikkelt en begeleidt rond High Performance Leiderschap en teamontwikkeling. Waar nodig worden andere experts ingezet om het programma extra te verdiepen of op maat te maken voor jouw organisatie. Dit maatwerkprogramma verzorgen wij met groot succes binnen veel onderwijs- en zorginstellingen, profit- en overheidsorganisaties.

Wil je meer weten over de mogelijkheden om dit programma binnen jouw organisatie te starten? Neem dan contact op met Marco Schreurs (T. 035-6037979) voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

Verder ontwikkelen...

Trainingen
Macht en politiek handelen in organisaties - Het politieke spel in je organisatie effectiever spelen3-daagse Training: Het politieke spel in je organisatie effectiever spelen
Maatwerk trainingen
Adviseren en Communiceren: zonder formele machtAdviseren en Communiceren: zonder formele macht
Inzicht in besluitvorming voor KPN young potentialsInzicht in besluitvorming voor young potentials
Meer aanspreekbaar handelen in een organisatie in ontwikkelingMeer aanspreekbaar handelen in een organisatie in ontwikkeling
Cases
Marco Schreurs

Écht maatwerk

Samen met onze klanten creëren wij maatwerk trainingen die verbeteren op de leerdoelen van jouw team en/of organisatie. Maatwerk is bij Direction ook écht maatwerk. Geen gedwongen locaties, trainers, materiaal, etc. Direction ontwerpt en organiseert maatwerk programma’s die 100% aansluiten bij de wensen en doelstellingen van onze klanten. We helpen jou en je team of organisatie bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

Neem contact op om verder te praten!