(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Maatwerk programma

Effectief beïnvloeden voor niet leidinggevenden

Effectief beïnvloeden voor niet leidinggevenden is een hooggewaardeerd en actueel maatwerkprogramma. Veel organisaties vinden het van groot belang dat medewerkers de ambitie hebben zich te blijven ontwikkelen en zo een actieve bijdrage te leveren aan een cultuur van voortdurend leren en verbeteren. Veel medewerkers binnen deze organisaties hebben vaak wel veel coördinerende en/of adviserende taken, maar geen hiërarchisch leidinggevende functie.

Onder andere (universitair) docenten, coördinatoren, beleidsmedewerkers, zorgmedewerkers of verschillende staffuncties hebben vaak een breed takenpakket en hebben hierdoor contact op vele verschillende niveaus in de organisatie, waarbij ze continu moeten schakelen. Om die rollen goed en effectief te kunnen vervullen helpt het dat deze medewerkers beschikken over een breed palet aan communicatieve vaardigheden en vrij kunnen kiezen tussen verschillende beïnvloedingsstrategieën. Het maakt de organisatie daadkrachtiger en sneller.

Doel van het maatwerk programma: Effectief beïnvloeden voor niet leidinggevenden

Het effectiever en bewuster communiceren op verschillende niveaus, alsmede effectief beïnvloeden en aansturen in een krachtenveld waar soms verschillende belangen spelen, met als doel een versteviging van de positionering van deze medewerkers.Effectief beïnvloeden voor niet leidinggevenden

De deelnemers leren in het traject:

 • effectiever en bewuster te communiceren op verschillende niveaus;
 • bewuster invloed uit te oefenen en zich steviger te positioneren;
 • te coördineren en aan te sturen, ook zonder formele macht;
 • daadkrachtige en gedragen adviezen en besluiten te nemen;
 • effectiever vorm en leiding te geven aan hun netwerkactiviteiten, ten behoeve van het laten excelleren en bereiken van de collectieve (strategische) doelen van jouw organisatie(-onderdeel);
 • met elkaar blijvend te reflecteren, te leren en elkaar te consulteren wat betreft vraagstukken waar men in de praktijk tegenaan loopt;
 • te onderzoeken wat leiderschap betekent binnen jouw organisatie, en hoe de deelnemers zich in de toekomst hierin kunnen ontwikkelen.

Extra inzicht (optioneel)

Tijdens het programma wordt regelmatig (indien gewenst) gebruik gemaakt van de feedforward analyse™. Samen wordt gekeken naar jouw advies-en communicatiestijl.

 • Welke kwaliteiten worden gezien door je omgeving?
 • In hoeverre komen jouw zelfbeeld en het beeld van je omgeving met elkaar overeen?
 • Wanneer sta je in je kracht?
 • Wat maakt je mogelijk nog effectiever?
 • Met welk ander gedrag ga jij de komende 66 dagen experimenteren voor nog meer succes?

Voorbeeld opzet van een maatwerkprogramma

Het programma kan bestaan uit enkele modules (online, klassikaal of combinatie). Ook bieden wij dit inspirerende programma aan binnen meerdere organisaties over een langere periode. Tijdens het programma ‘Effectief beïnvloeden voor niet leidinggevenden’ kan gebruik gemaakt worden van de online feedforward analyse™, intervisie en individuele en plenaire/online ontmoetingen. De deelnemers worden ook actief ondersteund met de praktische vertaalslag.

Doelgroep

Voor niet leidinggevenden met coördinerende en/of adviserende taken, maar zonder formele macht. Gemiddeld nemen 6 tot 12 deelnemers per programma deel.

Trainers

Raoul Christen is allround senior trainer en coach. Door o.a. zijn achtergrond als theaterdocent en trainingsacteur is hij gespecialiseerd in ervarend leren. Raoul begeleid diverse trainingen op het gebied van effectief beïnvloeden en persoonlijk leiderschap. Raoul stimuleert je om je (werk)doelen te realiseren door optimaal gebruik te maken van jezelf, je kwaliteiten en talenten. Met veel plezier begeleidt hij mensen in hun ontwikkeling, benoemt in het hier en nu wat er speelt en nodigt uit om net die stap extra te zetten.

Muriel Schrikkema is psychologe, personal- en teamcoach. Zij is mede-eigenaar en programma directeur van Direction Europe. Daarnaast is Muriel partner en programmadirecteur binnen het HPO center vanuit welke ze programma’s bij organisaties ontwikkelt en begeleidt rond High Performance Leiderschap en teamontwikkeling. Waar nodig worden andere experts ingezet om het programma extra te verdiepen of op maat te maken voor jouw organisatie.

Dit maatwerkprogramma ‘Effectief beïnvloeden voor niet leidinggevenden’ verzorgen wij met groot succes binnen veel onderwijs- en zorginstellingen, profit- en overheidsorganisaties. Wil je meer weten over de mogelijkheden om dit programma binnen jouw organisatie te starten? Neem dan contact op met Marco Schreurs (T. 035-6037979) voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

Verder ontwikkelen...

Trainingen
Maatwerktraining: Besluitvorming versterken - politieke vaardigheden voor (project-)leiders en professionals3-daagse Training: Het politieke spel in je organisatie/project effectiever spelen
Maatwerk trainingen
Inzicht in besluitvorming voor young potentialsInzicht in besluitvorming voor young potentials
Meer aanspreekbaar handelen in een organisatie in ontwikkelingMeer aanspreekbaar handelen in een organisatie in ontwikkeling
Cases
Marco Schreurs

ÉCHT MAATWERK VOOR BLIJVENDE IMPACT

Bij Direction beloven we écht maatwerk: trainingen die aansluiten bij de leerdoelen van jouw team en organisatie. Wij gaan verder dan het aanpassen van de inhoud; wij ontwerpen ervaringen die inzicht geven en die leiden tot resultaten die beklijven. Met methoden als de 66 dagen challenge en intervisiesessies zorgen we ervoor dat nieuwe vaardigheden niet alleen worden aangeleerd, maar ook worden toegepast.

Een maatwerktraining begint met een lerende mindset en eindigt met het behalen van individuele -en teamdoelen. Deze focus op resultaatgerichtheid zorgt ervoor dat elke training niet alleen voldoet, maar de verwachtingen overtreft. Neem contact met ons op voor een maatwerktraining die leidt tot échte verandering en tastbare vooruitgang.

Neem contact op om verder te praten!